Εμπρησμός δουλεμπόρων στο Norman Atlantic;

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ Ή... ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

blue sky-norman atlantic

Του Γιάννη Ντάσκα

ntaskasΑίσιο τέλος με άγριο παρασκήνιο είχε και για την Ελλάδα και για τους λαθρομετανάστες η περιπέτεια κοντά στους Οθωνούς.

Ερευνάται αν το δουλεμπόριο σχετίζεται με την τραγωδία του Νόρμαν Ατλάντικ και η τραγωδία προήλθε απο εμπρησμό,με σκοπό τον αντιπερισπασμό υπέρ των δουλεμπόρων!

Το λαθρεμπορικό που μετέφερε  768 άτομα,ισως το μεγαλύτερο φορτίο δύστυχων και ανύποπτων(για την πλειοψηφία τους εννοούμε…) εμποδίστηκε απο τις ελληνικές  αρχές να προσεγγίσει τους Οθωνούς και την Κέρκυρα και αφέθηκε να οδηγηθεί προς την Ιταλία,η οποία και συνέλαβε τους δουλεμπόρους.

Κατάπληκτοι οι Ιταλοί μέτρησαν ανάμεσα στους 768 λαθρεπιβάτες περίπου 20 παιδιά και 40 γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Περισσότερα απο 150 άτομα μεταφέρθηκαν σε κακή κατάσταση σε ιταλικά νοσοκομεία και αρχίζει μια επίπονη διαδικασία ταυτοποίησης προσώπων.

Σχεδον όλοι υποστηρίζουν οτι είναι Σύροι,Ιρακινοί και Αφγανοί και προέρχονται απο εμπόλεμες ζώνες

Κάποιοι προέρχονται απο εκεί πράγματι.Οι άλλοι είναι απο περιοχές ,απο τις οποίες απλά θέλουν να φύγουν για καλύτερη ζωή.Ανάμεσά τους δεκάδες είναι σε “ειδικές αποστολές” απο τουρκικές και αραβικές μυστικές υπηρεσίες.

Το “καραβάνι” των προσφύγων οργανώθηκε προσεκτικά στην Τουρκία ,εκεί φόρτωσε και κάνοντας το γύρο της Ελλάδας ,δήλωσε εμπόρευμα με προορισμό την Κροατία.Ξεκίνησε αμέσως μόλις πήρε φωτιά το “Νόρμαν Ατλάντικ” και σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι Ιταλοί θα ερευνήσουν προσεκτικά, αν η φωτιά στο Νόρμαν Ατλάντικ ήταν εμπρησμός από συνεργάτη των δουλεμπόρων, που έκανε το δρομολόγιο γνωρίζοντας τις καιρικές συνθήκες και με σκοπό την πρόκληση πανικού και αντιπερισπασμού. Ετσι θα περνούσε απαρατήρητο το πλοίο με του λαθρομετανάστες  και απο αυτό το φορτίο ανθρώπων το κέρδος των δουλεμπόρων ήταν πάνω απο 6 εκατομμύρια δολλάρια!

Η υποψία του εμπρησμού στηρίζεται κυρίως σε μαρτυρίες ,ότι η φωτιά, όχι μόνο απλώθηκε με ταχύτητα που δείχνει ειδικό υπολογισμό ,αλλά και ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές εστίες,προκαλώντας σύγχυση και αδυναμία αντιμετώπισης.

Το αν σχετίζονται τα δυο πλοία(δουλεμπορικό και Νόρμαν Ατλάντικ) μπορεί να προκύψει από τις επικοινωνίες.

Θα φανεί ποιός μίλησε με ποιόν,που βρίσκονταν ακριβώς και πότε ξεκίνησε τη διαδρομή του και από πού το δουλεμπορικό…

Οι ελληνικές αρχές, αν και μπορούσαν οι ίδιες να συλλάβουν τους δουλεμπόρους και να οδηγήσουν τους 768 λαθροετανάστες στην Κέρκυρα ,φρονίμως έδωσαν  το μπαλάκι στην Ιταλία,ώστε η Ευρώπη να δει με σοβαρότητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Μέσα στο βουητό,υπάρχουν και κάποιοι που παριστάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα και ζητούν ευθύνες, γιατί οι Ελληνικές αρχές άφησαν να φύγει απο την Ελλάδα το …κελεπούρι και να το πάρουν οι Ιταλοί.Δεν φτάνουν τόσα προβλήματα ,μας χρειάζεται και αυτό που επιχειρεί να μας φορτώσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η Τουρκία…

Ένδειξη του τουρκικού δάκτυλου είναι οτι το δουλεμπορικό έγινε αντιληπτό με ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, την ώρα που ήταν στις ελληνικές ακτές της Κέρκυρας και ίσως κατάλαβαν οτι δεν θα περνούσαν προς Κροατία ,χωρίς να κληθούν να βοηθήσουν  ναυαγούς.

Ίσως όμως και να έγινε πίσω απο την πλάτη των δουλεμπόρων από μυστικές υπηρεσίες που ήλεγχαν τα πάντα.Προφανώς για να πλημμυρίσει η Κέρκυρα με λαθρομετανάστες και να γεμίσουν όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας…Καθόλου τυχαία ,αλλά  με άγριο παρασκήνιο…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail