Η…Θρυλική Ελλάδα κυριαρχεί στο μπάσκετ!

ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

1236960

Επική και πέρα για πέρα δίκαιη ήταν η πρόκριση του Ολυμπιακού στο FINAL 4 της Μαδρίτης. Είναι φανερό ότι στον Ολυμπιακό αποδίδουν οι προσπάθειες της οικογένειας Αγγελόπουλου να φέρουν την ομάδα του Πειραιά στην ομάδα των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης στο μπάσκετ και μάλιστα στηριζόμενοι σε Έλληνες παίκτες.

Παράλληλα,ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο Βασίλης Σπανούλης,για πολλούς ο κορυφαίος ,μετά τον Δημητρη Διαμαντίδη μπασκετμπολίστας των τελευταίων χρόνων,πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκας,μετά τον μεγάλο Ισπανό Ναβάρο,τον οποίο νίκησε κατά κράτος στη σειρά των αγώνων του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός διατηρεί σταθερά καλύτερο ρόστερ από τον μεγάλο αντίπαλό του Παναθηναϊκό και ήταν μεγάλη έκπληξη η επικράτηση του Παναθηναϊκού στο κύπελλο Ελλάδας.
Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός έχει την εμπειρία μεγάλων αγώνων με τον Ολυμπιακό και φέτος θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μάχη τους στα τελικά του πρωταθλήματος ,καθώς ο Παναθηναϊκός έχασε «με κάτω τα χέρια» από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο FINAL4 της Μαδρίτης το ελληνικό αλλά και «παναθηναϊκό» χρώμα θα είναι έντονο. Ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών στο ευρωπαικό και ελληνικό μπάσκετ Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τον κουμπάρο και βοηθό του στον ΠΑΟ Δημήτρη Ιτούδη θα βρίσκονται εκεί με την πρωτάρα ΦενέρΜπαξέ-Ούλκερ ο πρώτος και την μεγάλη ΤΣΣΚΑ ο δεύτερος.Δυο παίχτες της εθνικής Ελλάδας ,οι γιάννης Μπουρούσης(με τη ΡΕΑΛ) και Νίκος Ζήσης(με τη Φενέρ) θα ειναι στη Μαδρίτη.

Ενδέχεται αν χάσει ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό οι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη είναι φαβορί απέναντι στον ειδικό στις μεγάλες ανατροπές Ολυμπιακό,αλλά η ομάδα του Ομπράντοβιτς απέχει στη θεωρία πολύ από τη Ρεάλ.Μόνο ο Ομπράντοβιτς θα μπορούσε να καλύψει τη διαφορά…
Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικότατο και ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ,ότι και στις 4 ομάδες του final 4 υπάρχει ελληνική παρουσία…
Το final 4 θα διεξαχθεί στις 16-17 Μαΐου στη Μαδρίτη.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail