Η Ρωσία βάζει πλάτη στον εκβιασμό

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

tsipras

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ποιός είναι ο Ντόναλντ Τούσκ που ζητεί τελεσιγραφικά απο την Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα με τους Δ(υ)ανειστές με κάθε τρόπο και κάθε κόστος;
Μπορεί να του βάλει κανείς να φάει το άρθρο του Τζέϊμς Γκαλμπρέϊθ στους προχθεσινούς Τάίμς της Νέας Υόρκης;


Ο πολωνός και όψιμος υποστηρικτής της Ενωμένης(ποιάς;) Ευρώπης παίρνει σιγά-σιγά ενεργό ρόλο στην προσπάθεια τρομοκράτησης των Ελλήνων και εξαναγκασμού της κυβέρνησης σε υπογραφή της συμφωνίας στην ύστατη ώρα, κατά την οποία οι Δυνάστες,κάνουν και συγκεντρώσεις στην Αθήνα παράλληλα με τα κόλπα στις Τράπεζες. Ο κορυφαίος Αμερικανός Οικονομολόγος στο άρθρο του αναλύει την κατάσταση και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι την ΑΠΟΛΥΤΗ ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα φέρουν αυτοί που επέβαλαν το λεγόμενο πρόγραμμα,το οποίο απέτυχε πλήρως,αν και εφαρμόστηκε κατα γράμμα από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία…

Δεν συνιστούμε στην Ελλάδα να αλλάξει γεωστρατηγικό ρόλο με κάθε τρόπο,αλλά φυσικά να αλλάξει, αν τη Δευτέρα υπάρχει ένα πιστόλι στον κρόταφο,τύπου Μπερλουσκόνι,ακριβώς γιατί και ΜΕΤΑ τον Μπερλουσκόνι,που έβαλε την ουρά στα σκέλια το πρόβλημα της Ιταλίας ΔΕΝ λύθηκε.

Δεν είναι πιο μάγκες οι Γερμανοί που ρήμαξαν την Ελλάδα απο επιχειρήσεις,αλλά και ρευστό με τα εξοπλιστικά και στη συνέχεια συνήψαν στενές σχέσεις με τους Ρώσους,τόσο στενές,ώστε επικεφαλής του κοινού βόρειου αγωγού να τεθεί ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ,ο οποίος και έλαβε μισθό…8 εκατομμύρια ευρώ το μήνα!
Δεν θα λύσει τα προβλήματά της η Ελλάδα με άμεση ελληνορωσική συνεργασία σε όλους τους τομείς,αλλά σε βάθος χρόνο θα λύσει προβλήματα και ίσως και πολύ σοβαρά
Είναι πολυ σημαντική η δήλωση Πούτιν σήμερα ότι το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό αλλά το έχουν οι πιστωτές.

Οι δηλώσεις Σαμαρά ότι είχε κρυφή ατζέντα εξόδου από το ευρώ η κυβέρνηση είναι απλώς δηλώσεις ,οι οποίες εκλαμβάνουν την κοινή γνώμη, ως κοπάδι ανόητων προβάτων.Και αυτό γιατί αρκεί μια ματιά στο πρόγραμμα των δανειστών και τις δηλώσεις κατά καιρούς των Σόϊμπλε, Ντάίσενμπλουμ,Πρετεντέρη κλπ καταλαβαίνει τι δεσμά χάλκευσαν στην Ελλάδα.
Επομένως απο μια επώδυνη συμφωνία,η οποία θα δέσει τις γενεές των Ελλήνων ,καλύτερα να αναζητηθεί τρόπος αναγέννησης αυτών των γενεών.

Η Ελλάδα,πάντα είχε καλές σχέσεις με τη Ρωσία.Προφανώς στα πλαίσια αυτά η Ρωσία εξετάζει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, δηλώσεις τις οποίες αναμετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε λύση για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους που προτείνεται από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη, μετέδωσε το TASS.

«Τα πιο σημαντικά πράγματα για μας είναι τα σχέδια επενδύσεων και οι εμπορικές συναλλαγές με την Ελλάδα. Αν ζητηθεί οικονομική υποστήριξη, θα εξετάσουμε το θέμα αυτό» σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις, τις οποίες επικαλείται το TASS.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει μια πρόταση από την Ελλάδα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε σχετική ενέργεια.

«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (…) και τότε θα σας ενημερώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επομένως η μπάλα είναι στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας.Κορυφαίος παράγων μας είπε ότι τη Δευτέρα ο κ.Τσίπρας θα βρεθεί στη θέση του Μπερλουσκόνι και οι ηγέτες θα του πουν «take it ,or leave it.» Και με αυτό τον τρόπο θα τον τελειώσουν,όπως τέλειωσαν τον Μπερλουσκόνι.
Η διαφορά είναι ότι τον Μπερλουσκόνι βάρυναν απίστευτου βάρους σκάνδαλα,τα οποία οι «εταίροι» χάριζαν αν έβαζε υπογραφές…Και υποτίθεται ότι ήθελαν εξυγίανση…
Οπως αυτή που κάνουν στην Ελλάδα με τα εξοπλιστικά επι 30 χρόνια…
Αν δεν έχει γίνει αντιληπτό στο τραπέζι της συνόδους κορυφής τη Δευτέρα θα είναι και οι ΗΠΑ και η Ρωσία…

Και θα σπρώξουν προς τα πίσω τη Μέρκελ…

Μέσα στον κουρνιαχτό της μάχης 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συζήτηση για το χρέος στην Ολομέλεια της Βουλής και αυτό θα γίνει.Α…ρε γλέντια…

Ιδού η ερώτηση και οι υπογραφές:

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Μετά την δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της πατρίδας μας από τα οποία προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές, δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
Προτείνουμε να συνυπογραφεί η πρόταση ώστε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέους της χώρας μας και να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Οι αιτούντες βουλευτές
Θανάσης Πετράκος
Θωμάς Κώτσιας
Στέφανος Σαμοΐλης
Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου
Ευγενία Ουζουνίδου
Γιώργος Ουρσουζϊδης
Κώστας Ζαχαριάς
Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου
Ευαγγελία Βαγιωνάκη
Μερόπη Τζούφη
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Στάθης Λεουτσάκος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Ηλίας Ιωαννίδης
Έλενα Ψαρρέα
Κατερίνα Παπανάτσιου
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Γιάννης Σταθάς
Δημήτρης Κοδέλας
Γιάννης Δέδες
Χρήστος Σμίας
Ελένη Σωτηρίου
Μαρία Κανελλοπούλου
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Παύλος Πολάκης
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Γιώργος Ψυχογιός
Κώστας Λαπαβίτσας
Μάριος Κάτσης
Πέτρος Κωνσταντινέας
Φρόσω Καρασαρλίδου
Στάθης Γιαννακίδης
Ραχήλ Μακρή
Θανάσης Σκούμας
Συρμαλένιος Νίκος
Γιώργος Καΐσας
Σωκράτης Φάμελλος
Νεκτάριος Σαντορινιός
Ηλίας Καματερός
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Φωτεινή Βακη
Ζήσης Ζαννάς
Δελημητρος Κώστας
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Τσανακα Αλεξάνδρα
Νατάσσα Γκαρά
Κώστας Μπάρκας
Αποστόλης Καραναστάσης»

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail