Δευτέρα - 29 Μαΐου 2017
Friday, 19 May 2017 14:21

Το νέο Volkswagen up! GTi είναι ίσως το πιο συναρπαστικό "καυτό" μικρό

Το νέο Volkswagen up! GTi είναι ίσως το πιο συναρπαστικό "καυτό" μικρό

Η Volkswagen επιβεβαίωσε επίσημα κάτι για το οποίο μας είχε αφήσει στην αγωνία πολύ καιρό τώρα: το up! GTi είναι γεγονός, ή καλύτερα θα είναι γεγονός στις αρχές του 2018, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του μικρού VW.

Φίλιππος Ντάσκας

Πίσω στις ρίζες για τη γερμανική μάρκα, καθώς το νέο up! GTi, το μόνο αυτοκίνητο στην αγορά με θαυμαστικό στο όνομά του, αποτίει (όχι ακούσια) φόρο τιμής στο πρώτο Golf GTi του 1976, με το οποίο μοιράζεται τόσο τις εξωτερικές του διαστάσεις, όσο και την ιπποδύναμη.

Κάτω από το καπώ, όπως αναμενόταν, ο 1.000άρης TSI των 115 ίππων κινεί το 990 κιλών αμάξωμα με ιδιαίτερη άνεση (0-100 km/h σε 8.8 δευτερόλεπτα) - όλα τα νούμερα παραπλήσια στον "μπαμπά" original Golf, προστρέχει να σημειώσει η Volkswagen.

Το αμάξωμα έχει επίσης δεχθεί παρεμβάσεις, καθώς είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά, ενώ φοράει 17άρες ζάντες αποκλειστικού design. Η συνήθης αισθητική παρέμβαση κάθε GTi είναι εδώ, με κόκκινες λωρίδες στη γρίλια, μαύρες λωρίδες στο προφίλ και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε το κλασικό καρώ ύφασμα των GTi και κόκκινης απόχρωσης πλαστικές επενδύσεις στο ταμπλώ.

Το up! GTi των 197 km/h τελικής αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2018, βάζοντας φωτιά στα στενά σοκάκια των μεγαλουπόλεων και, όπως πάντα, στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο της επικών διαστάσεων συνάντησης του νέου up! GTi με το πρώτο Golf GTi του 1976!

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας