Κυριακή - 23 Απριλίου 2017
14:14

Αθήνα

Thursday, 20 April 2017 16:16

APIVITA : Ευ επιχειρείν, καινοτομείν και δημιουργείν.

APIVITA : Ευ επιχειρείν,  καινοτομείν και δημιουργείν.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας καινοτομίας, η APIVITA παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου παρουσία του Αν. υπ. Έρευνας και καινοτομίας κου Κ. Φωτάκη, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, την ερευνητική δραστηριότητα της εταιρείας σε νέα προϊόντα.

Πόπη Σαμίου

Στο πρόλογο που έκανε ο πρόεδρος της APIVITA κος Νίκος Κουτσιανάς, μίλησε για την καινοτομία που άρχισε από το σαπούνι με πρόπολη που είχε βγάλει η εταιρεία στις αρχές και πόρτα – πόρτα το έβαλε μέσα στα φαρμακεία, τα οποία εκείνη την εποχή δεν πωλούσαν καλλυντικά.
«Όταν λανσάραμε εμείς τα προϊόντα μας μιλούσαμε από τότε για τη φιλοσοφία του επιχειρείν και όλοι γελούσαν μαζί μας. Σιγά – σιγά όμως, έγινε τεράστια επιτυχία και σήμερα βλέπουμε ότι ο κόσμος μετά από όλο αυτό το κατάντημα του επιχειρείν, θέλει μια υγιή επιχειρηματικότητα. Την επιχειρηματικότητα που αγκαλιάζει τον άνθρωπο, που του δίνει χρήσιμα προιόντα, που σέβεται το περιβάλλον και αναπτύσσει την επιχειρηματικότητα με χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες».

Στον χαιρετισμό του ο Αν. Υπουργός Έρευνας και καινοτομίας κος Κ. Φωτάκης, χαρακτήρισε την APIVITA «σαν μια αλυσίδα τεσσάρων στοιχείων τα οποία συγκρατούνται και αλληλοσυνδέονται πολύ δυνατά μεταξύ τους. Το πρώτο στοιχείο είναι η έμφαση που δίνει στην έρευνα, την τεχνολογία και την ανάπτυξη, το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η εταιρεία έχει σαν βάση τον πλούτο της βιοποικιλότητας που υπάρχει στην Ελληνική γη, το τρίτο στοιχείο είναι η έμφαση που δίνει στους εργαζόμενους η εταιρεία κρατώντας τις εργασιακές σχέσεις σε μεγάλο επίπεδο και τέλος το τέταρτο στοιχείο, είναι ότι στην εταιρεία επικρατούν τα σύμβολα και αυτό γίνεται αντιληπτό αν κάποιος επισκεφτεί το εργοστάσιο της. Εκεί φαίνεται η διασύνδεση του πολιτισμού με την Ελλάδα της παραγωγής».

Από την ίδρυσή της, η APIVITA επενδύει σταθερά στην έρευνα των μελισσοκομικών προϊόντων και των βοτάνων της ελληνικής φύσης. Αναπτύσσει φόρμουλες και καινοτομίες με στόχο να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα των δραστικών συστατικών στις συνθέσεις των φυσικών προϊόντων της. Εκχυλίσματα, εγχύματα, αιθέρια έλαια ήταν από την αρχή η βάση πάνω στην οποία η εταιρεία ανέπτυξε τα φυσικά, αποτελεσματικά και ολιστικά προϊόντα της, για τα μαλλιά, το σώμα και το πρόσωπο.

Η APIVITA Ιδρύθηκε το 1979 από τους φαρμακοποιούς Νίκη και Νίκο Κουτσιανά, που δημιούργησαν τα πρώτα τους προϊόντα μέσα στο φαρμακείο τους. Το όνομά της, που αντανακλά και το σύνολο της φιλοσοφίας της, προέρχεται από τις λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και APIVITA σημαίνει η ζωή της μέλισσας. Σήμερα, το αντικείμενο εργασιών της APIVITA είναι η παραγωγή και η εμπορία φυσικών καλλυντικών και φυσικών προϊόντων, η παροχή συναφών υπηρεσιών, και δραστηριοποιείται στην αγορά των φαρμακείων, του retail, του e-commerce, των ξενοδοχείων και SPA.
Σήμερα, 38 χρόνια από την ίδρυσή της, έχοντας κατακτήσει μοναδική τεχνογνωσία, η δραστηριότητα της APIVITA στον τομέα της έρευνας σταθερά πρωταγωνιστεί στις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της σύγχρονης κοσμητολογίας. Η πατενταρισμένη μέθοδος εκχύλισης της πρόπολης βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διοργανώνει ο ΣΕΒ και η Eurobank.
Αυτή τη στιγμή η εταιρεία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα συνολικού ύψους πάνω από 16 εκατομμύρια €. Συνεργάζεται με 74 ακαδημαϊκούς φορείς και πανεπιστήμια από 23 χώρες του κόσμου (Κίνα, Ισραήλ, Ταϊλάνδη, Ευρώπη και φυσικά Ελλάδα). Η ανάδειξη της μοναδικότητας της ελληνικής βιοποικιλότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εταιρείας, πραγματοποιώντας επιστημονικές ανακαλύψεις και δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και συνέδρια.

Τι έχει επιτύχει η APIVITA μέσω της έρευνας τα τελευταία χρόνια:

• Δημιουργία μελισσοκομικών χαρτών της Ελλάδας με καταγεγραμμένες τις χημικές και κυρίως θεραπευτικές ιδιότητές όλων των μελισσοκομικών προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι η επιλογή της κατάλληλης περιοχής για τη λήψη μελιού, γύρης, βασιλικού πολτού, πρόπολης ανάλογα με τη χρήση και την ανάγκη που προορίζονται να καλύψουν.
• Δημιουργία σειράς από πρωτοποριακά εκχυλίσματα μικροφυκών από τις ελληνικές θάλασσες τα οποία εμφανίζουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και ενυδατικές ιδιότητες.
•Το κυριότερο επίτευγμα είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου βιοχημικού εργαστηρίου παρατήρησης της συμπεριφοράς του ανθρώπινου γονιδιώματος, όταν έρχεται σε επαφή με τα προϊόντα της ελληνικής φύσης. Με μία πρωτοποριακή πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε μέσω ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προγράμματος σε συνεργασία με το τμήμα φυτικών μακρομορίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών της Γαλλίας (CNRS, Grenoble) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας γίνεται η παρατήρηση της επίδρασης των προϊόντων της μέλισσας και των ελληνικών φυτών στο DNA του ανθρώπινου δέρματος.
• Αυτό που κυρία όμως έχει πετύχει η εταιρεία είναι η παγκόσμια αναγνώριση, τόσο για το ερευνητικό της έργο, όσο για τη μοναδικότητα των πρώτων υλών και της Ελλάδας, που καταλήγουν στα πλέον ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα.

Με έδρα τις βιοκλιματικές της εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Η APIVITA δραστηριοποιείται σε 15 χώρες: στην Κύπρο, στην Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Κροατία, την Ουκρανία και Βουλγαρία και πρόσφατα και στην Ιταλία, σε συνεργασία με αλυσίδες φαρμακείων αλλά και στον χώρο του retail με δικά της καταστήματα, στα πρότυπα του flagship καταστήματος The APIVITA Experience Store στο κέντρο της Αθήνας.

Διαγωνισμός Καινοτομίας
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας (16-21 Απριλίου), η APIVITA σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν προκηρύσσουν Διαγωνισμό Καινοτομίας με τίτλο «Life Innovation».
Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας «Life Innovation» αφορά την κατάθεση μίας καινοτόμου ιδέας σε τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:
1) Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν
2) Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν
3) Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής
και θα προσφέρει σε έναν τυχερό/η Υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Περισσότερα για το ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» μπορείτε να δείτε εδώ.
Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Πτυχιούχοι Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων Τμημάτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων:
• Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• APIVITA

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής με τις προτάσεις που θα υποβληθούν θα διενεργηθεί σε τρείς (3) φάσεις:
A. Στην Α’ Φάση οι υποψήφιοι υποβάλλουν την Πρόταση τους και μια Σύντομη Περιγραφή της μέσα από μια ειδική φόρμα υποβολής. Οι συνολικά έξι (6) καλύτερες προτάσεις από όλες τις Θεματικές Ενότητες, προκρίνονται στη Β’ Φάση και δημοσιεύονται τα ονοματεπώνυμα των προκριθέντων στο Blog του Διαγωνισμού.
B. Οι συνολικά έξι (6) προκριθέντες της Α΄ Φάσης υποβάλλουν την πρότασή τους σε πλήρη ανάλυση ως προς την τεκμηρίωση και την υλοποίησή της, με τα απαραίτητα υποστηρικτικά αρχεία, χωρίς συγκεκριμένη φόρμα και περιορισμό στον αριθμό των λέξεων, καθώς και το βιογραφικό τους. Οι τρείς (3) καλύτερες προτάσεις προκρίνονται και δημοσιεύονται με αλφαβητική σειρά τα ονοματεπώνυμα των προκριθέντων στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.
C. Οι προκριθέντες από τη Β’ Φάση θα προσκληθούν, με σχετική επιστολή που θα τους αποσταλεί από τους Διοργανωτές, να παρουσιάσουν προφορικά την αναλυτική πρότασής τους στην Επιτροπή Τελικής Αξιολόγησης.

Η βαθμολογία των τελικών προτάσεων θα γίνει 60% από την επιτροπή και 40% μέσω τηλεψηφοφορίας (Televoting) του κοινού που θα παρευρίσκεται στην παρουσίαση. Η βράβευση του Νικητή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του διαγωνισμού:
https://www.apivita.com/hellas/new/life-innovation-contest
Για να καταθέσετε την πρόταση σας επιλέξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://goo.gl/forms/40WqzRU5buRgdGWx1
Για να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να επιλέξετε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/document/d/1aPTOE6pElVY7BepOt-6ws-jlkD68cJALCiUcvywNtbM/edit?usp=sharing
Για περισσότερες πληροφορίες
Xαϊγκουή Κουντακτζιάν| Corporate Communications Manager | APIVITA SA
Tel: +30 2155707220 | Fax: +30 2102843580 | Mob: +30 6978000227
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας