Σάββατο - 27 Μαΐου 2017
Friday, 12 May 2017 12:37

Λιβ Τάιλερ: Πώς να γίνετε καλύτεροι γονείς

Λιβ Τάιλερ: Πώς να γίνετε καλύτεροι γονείς

Η ηθοποιός μιλάει για την πατρότητα και το πόσο αλλάζει τον άντρα. Ηθοποιός, μητέρα τριών παιδιών, ενεργή υποστηρικτής της UNICEF και πρωταγωνίστρια της νέας καμπάνιας της Gap «Mama Said» για την ενίσχυση της οργάνωσης «Every Mother Counts» που υποστηρίζει τις προσπάθειες για ασφαλέστερη εγκυμοσύνη και τοκετό σε όλο τον κόσμο.

Αίθουσα Σύνταξης

Η Λιβ Τάιλερ μίλησε για τον σημαντικό ρόλο του πατέρα, την απίστευτη ευκαιρία που δίνεται σε όποιον γίνεται θετός γονέας και για όλα εκείνα που κάνουν τις ζωές των παιδιών πιο μαγικές σε συνέντευξή της στο περιοδικό GQ.

«Ο πατέρας είναι πολύ σημαντικός για την οικοδόμηση των θεμελίων και της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Για μένα, ο τρόπος με τον οποίο ανατράφηκα, με σεβασμό, ευγένεια και καλούς τρόπους, είναι καθοριστικής σημασίας. Νομίζω ότι ο πατέρας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο δίνοντας ένα παράδειγμα στα παιδιά για το πώς να συμπεριφέρονται στον κόσμο και πώς να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους. Είναι λίγο διαφορετικό όταν προέρχεται από τον μπαμπά και όχι από τη μαμά» λέει η ίδια.

«Υπάρχουν πολλά σημαντικά στοιχεία του να είσαι γονιός, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πατέρα αλλά μπορεί να έχουν κάποιον στη ζωή τους που είναι μια καλή ανδρική επιρροή και υποστήριξη. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να αισθάνονται αγάπη, να υποστηρίζονται και να φροντίζονται, είτε από έναν συγγενή, είτε από έναν φίλο ή έναν παππού ή από έναν καλό δάσκαλο του σχολείου. Οποιονδήποτε. Τα παιδιά χρειάζονται μόνο καλά παραδείγματα και καθοδήγηση για να διδαχθούν πώς να κάνουν τα πράγματα».

Η Λιβ Τάιλερ υποστηρίζει ότι η πατρότητα αλλάζει τον άνδρα ενώ αναφερόμενη στην οικογένειά της, την χαρακτήρισε εκκεντρική. «Έχω δύο μπαμπάδες. Νομίζω ότι εξαρτάται από τη σχέση του παιδιού με τους γονείς, αλλά σίγουρα, όταν είσαι ένας θετός γονέας ή συν-γονέας είναι μια διαφορετική σχέση. Κάθε σχέση είναι διαφορετική εξαρτάται από τη στιγμή που μπαίνεις στη ζωή τους και πόσο καλά τα γνωρίζεις - αυτή η δυναμική χρειάζεται πολλή υπομονή και αγάπη.

Όσο για το τι έμαθε από τον δικό της πατέρα; «Ο πατέρας μου, Στίβεν (Τάιλερ) έχει πολύ μαγεία μέσα του. Όποτε τον βλέπω μου δίνει έμπνευση να θυμάμαι να έχω περισσότερη διάθεση για παιχνίδια και περισσότερη μαγεία, κυρίως με τα παιδιά, να τα πηγαίνω σε περιπέτειες και άλλα. Η καθημερινότητα, η εργασία, οι δουλειές του σπιτιού είναι τόσο δύσκολη μερικές φορές, επειδή δεν είσαι πάντα μαγικός με τα παιδιά σου» αναφέρει.

«Δεν έχω ζήσει ποτέ με τον πατέρα μου, αλλά οι αναμνήσεις μου απ' αυτόν είναι τόσο μοναδικές και ξεχωριστές. Ήταν πάντα παρών. Με τα παιδιά μου, θα κάνει πράγματα, όπως κυνήγι θησαυρού γι 'αυτά, θα θάψει τα δαχτυλίδια του με τις νεκροκεφαλές και άλλα μαγικά πράγματα παντού. Είναι τόσο διασκεδαστικό» είπε.

«Οι άνθρωποι είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους, το να συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι καταστροφικό. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι εσύ και να προσπαθείς να ασχοληθείς με το παιδί σου. Αν εργάζεσαι συνεχώς και δεν έχεις πολύ χρόνο για να περάσεις με τα παιδιά, αλλά έχεις 20 λεπτά στο τέλος της ημέρας για να διαβάσεις το αγαπημένο τους βιβλίο, τα παιδιά θα το θυμούνται αυτό. Πιέζουμε τόσο πολύ τους εαυτούς μας ως γονείς, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα πάντα, αλλά τα παιδιά δείχνουν μεγάλη ευγνωμοσύνη και κατανόηση. Πιστεύω ότι ο ποιοτικός χρόνος, ακόμα και αν έχετε λίγο, έχει πραγματικά βαθύ αντίκτυπο» τονίζει χαρακτηριστικά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας