Σάββατο - 20 Μαΐου 2017
Tuesday, 16 May 2017 12:09

Οι επτά συμβουλές για να έχετε θετική οπτική στη ζωή σας

Οι επτά συμβουλές για να έχετε θετική οπτική στη ζωή σας

Προσέξτε τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.

Αίθουσα Σύνταξης

Η ζωή επιφυλάσσει για όλους μας δυσκολίες και απογοητεύσεις, όμως δεν πρέπει να μένουμε σε αυτές, αλλά να σκεφτόμαστε θετικά, με το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο. Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο θα βελτιώσει την ψυχολογία σας...

Μπορεί να είναι κλισέ, όμως η πρώτη σκέψη που πρέπει να κάνετε όταν έχουν έρθει «φουρτούνες» είναι ότι έχετε την υγεία σας. Από τη στιγμή που ισχύει αυτό, είναι δεδομένο ότι λύσεις θα βρεθούν.

Εκείνες τις στιγμές που έχετε πελαγώσει, όλα μοιάζουν μαύρα. Πρακτικά όμως είναι ελάχιστα αυτά τα προβλήματα που δε λύνονται, οπότε έχοντας αυτό στο μυαλό σας, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Επικεντρωθείτε στην εξεύρεση λύσης και μη μένετε στο πόσο άσχημα νιώθετε. Αν δεν το κάνετε, η κατάσταση θα φαντάζει αδιέξοδη και η ψυχολογία σας θα πέφτει όλο και περισσότερο.

Να έχετε πάντα κατά νου ότι κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και μοναδική. Το ότι σήμερα σας έχει πιάσει απελπισία για κάποια θέματα, δε σημαίνει ότι και αύριο θα νιώθετε το ίδιο.

Φροντίστε να ζείτε έντονα την κάθε στιγμή της ζωής σας και να επιδιώκετε στον ελεύθερο χρόνο σας να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν.

Όσο πιο ξένοιαστα περνάτε και όσο περισσότερες όμορφες εικόνες γεμίζουν την ψυχή σας, τόσο πιο θετικά θα βλέπετε τα πράγματα.

Υπάρχουν κακώς κείμενα που προκαλούνται από δικά σας μειονεκτήματα στο χαρακτήρα ή από λάθος επιλογές. Δουλέψτε περισσότερο με τον εαυτό σας για να βελτιώνεστε και συνακόλουθα να αποφεύγετε τις κακοτοπιές.

Τέλος, προσέξτε τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε συναδέλφους ή απλούς γνωστούς, αλλά για άτομα του στενού σας κύκλου. Κρατήστε μακριά όσους είναι μίζεροι και τοξικοί και κάντε παρέα με αυτούς που είναι θετικοί, αισιόδοξοι ή που, εν πάση περιπτώσει. μάχονται καθημερινά για το καλύτερο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας