H ΛΟΥΦΤΧΑΝΣΑ δολοφόνησε τους επιβάτες

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΠΙΛΟΤΟΥ

daipx123

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Tα «Ντοκουμέντα» πριν από κάθε άλλο ΜΜΕ αναφέρθηκαν ευθέως σε ψυχασθένεια του πιλότου που δολοφόνησε 151 άτομα στην πτήση της θυγατρικής της περίφημης Λουφτχάνσα. Το ρεπορτάζ μας εκείνο στηρίχτηκε σε μαρτυρίες ειδικών και γεγονότα που επιβεβαίωσαν τόσο την ψυχασθένεια του πιλότου ,όσο και τη γνώση όλων όσων ήταν αρμόδιοι για την τοποθέτησή του η μη στο πιο κρίσιμο σημείο ενός αεροπλάνο στο πιλοτήριο.

Απόδειξη της γνώσης ήταν ότι το ρεπορτάζ μας άρχιζε την περασμένη Πέμπτη με τη φράση «…αμώ τα σπίτια όσων αρμόδιων διόρισαν τον ψυχασθενή ως πιλότο». Η φράση αυτή είχε πηγή έναν ειδικό ,ο οποίος τηρώντας την ανωνυμία του καθώς είναι ενεργό στέλεχος αερογραμμών μας εξήγησε με αποδείξεις ότι ήταν αδύνατο και να μην είχε ψυχασθένεια ο πιλότος αλλά και να μην είχε υποπέσει στην αντίληψη αρμοδίων.

Περίπου 24 ώρες μετά τα παγκόσμια ΜΜΕ γέμισαν με επίσημη παραδοχή απο τη «Λουφτχάνσα» ότι ΓΝΩΡΙΖΕ την βαρύτατη ψυχασθένεια του πιλότου και μάλιστα είχε υπάρξει και αλληλογραφία με αρμόδιες αρχές.

Η παραδοχή δεν οφείλεται στον …καλό χαρακτήρα των αρμοδίων της εταιρείας αυτής αλλά στο γεγονός ότι στη Γερμανία των 80 εκατομμυρίων δεν γίνεται του…Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή δεν κουκουλώνονται τα πάντα επειδή είναι ισχυρή εταιρεία και οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές εισβάλλουν στα σπίτια όσων θεωρούν ύποπτους. Έτσι είχε συμβεί και με τη ΖΗΜΕΝΣ. Η κοινή γνώμη πρέπει να έχει εικόνα λειτουργίας των θεσμών.Σε δεύτερο χρόνο βέβαια μπορεί να σκεφτεί να αυτοκτονήσει ο υπεύθυνος και η αυτοκτονία να είναι τύπου Τσαλικίδη,δηλαδή δολοφονία.Αναφερόμαστε στον Νοϊμπέργκερ,τον ταμία του βρόμικου χρήματος της ΖΗΜΕΝΣ.

ΟΙ αρχές λοιπόν εισέβαλαν στο σπίτι του ψυχασθενούς δολοφόνου Λουμπιτς και εκεί βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο νεαρός αυτός θα έπρεπε να βρίσκεται σε θάλαμο ψυχιατρικής κλινικής και ούτε καν στο δρόμο.Πόσο μάλλον σε πιλοτήριο και να πιλοτάρει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων κάθε μήνα…

Έπαιρνε βαριά φάρμακα ,αλλά το δυστύχημα είναι ότι τα έπαιρνε όποτε ήθελε αν και κάθε μέρα κρατούσε ζωές ανύποπτων ανθρώπων. Αποδείχθηκε ότι εκείνη την ημέρα έπρεπε να είναι σε φαρμακευτική αγωγή και εκτός υπηρεσίας.

Το κράτος όμως το γερμανικό είναι τόσο μπάχαλο,ώστε ήταν στην κρίση του ψυχασθενούς αν θα λειτουργήσει ως …υγιής και να μην πάει οικειοθελώς στην εργασία του. Ο ψυχασθενής λειτούργησε ως…ψυχασθενής.Φοβήθηκε ότι θα χάσει τη θέση του στο πιλοτήριο ,έσκισε το χαρτί της απαγόρευσης εργασίας(αναρρωτική το ονομάζουν κομψά) το πέταξε σε μια γωνία του σπιτιού του και πήγε κανονικά στην πτήση.

Στην επιστροφή ,κρίνοντας ότι θα είναι απο τις τελευταίες γιατί θα γίνει αντιληπτή η απαγόρευση δολοφόνησε ,όσους μπόρεσε. Τα γεγονότα και τα έγγραφα δείχνουν οτι τόσο η εταιρεία,όσο και ο φορέας που ελέγχει την καλή λειτουργία των αερομεταφορών γνώριζαν ότι ο 28χρονος είχε βαρύ πρόβλημα,τουλάχιστον απο το 2009,όταν ήταν 22 χρόνων.

Και όμως όχι μόνο προσλήφθηκε,άλλα είχαν την εγκληματική «ανευθυνότητα» να γράψουν στο φάκελό του την ένδειξη SIC που σημαίνει ότι υποβάλλεται σε ¨ειδική ιατρική εξέταση». Το μέγεθος της εγκληματικής λειτουργίας των δυο(τουλάχιστον…) αεροπορικών εταιρειών είναι ότι ο Λούμπιτς είχε αν και μόλις 28 χρόνων 630 ώρες πτήσης,δηλαδή είχε κάνει πάνω απο 200 πτήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι πετούσε ως βοηθός πιλότος από τα 26 του χρόνια αν και με βαριά ψυχική νόσο.
Οι επιστήμονες θεωρούν αυτές τις ηλικίες ιδιαίτερα ευαίσθητες και το πρώτο που συνιστούν πέρα από την παρακολούθηση και θεραπεία είναι η αποχή από δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν τριβή ,στρές κλπ.
Η εργασία του πιλότου είναι από εκείνες που είναι στην κορυφή της λίστας με τις στρεσογόνες εργασίες,γιαυτό και έχουν ιδιαίτερα μέτρα «αποσυμπίεσης» μετά από κάθε πτήση.

Με τέτοιο ιατρικό φάκελο η απόφαση της εταιρείας και να τον προσλάβει,και να τον διατηρεί ως πιλότο,ισοδυναμεί με (ενδεχόμενο) δόλο στην δολοφονία όλων αυτών των θυμάτων.

Η «Λουφτχάνσα» παραδέχθηκε τη γνώση της γιατί απλά δεν μπορούσε να την κρύψει.
Ορισμένα σενάρια ότι παραδέχθηκαν ψυχασθένεια για να κρύψουν αεροπειρατεία και δεν στέκουν,αφού υπάρχει ο φάκελος,αλλά και δεν είναι λογικά αφού η εταιρεια θα έχει(αν δεν κλείσει…) πολύ βαρύτερες συνέπειες απο την ανάθεση σε ψυχασθενή του πιλοτηρίου,απο την αεροπειρατεία…

Διαβάστε επίσης:

Ψυχασθενής δολοφόνος ο Πιλότος!

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail