Τετάρτη - 17 Μαΐου 2017
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 13:36

Ο διάλογος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάλογος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μπροστά μου, Πρόεδρε μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική».

Αίθουσα Σύνταξης

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να ξέρετε, σας περιβάλλουμε με την αγάπη μας και αμέριστη εκτίμησή μας» είπε στις πρώτες του κουβέντες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εγώ, Πρόεδρε μου, αναχωρώ απόψε το απόγευμα, μετά από λίγες ώρες, για την Αλεξάνδρεια. Βρίσκομαι στον χώρο της Μέσης Ανατολής. Περνάμε δύσκολες ημέρες, αλλά σας ευχαριστούμε για αυτό το τρίγωνο Κύπρος - Ελλάδα - Αίγυπτος, που μας δίνει πολύ δύναμη. Μπροστά μου, Πρόεδρε μου, έχω την Ήπειρο του μέλλοντος, που λέγεται Αφρική» είπε από την πλευρά του κ.κ. Θεόδωρος, προσθέτοντας ότι «στη Δυτική Αφρική θα βρεθεί κυρίως κοντά στα μικρά παιδιά για να τους πει ότι υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο της Δικαιοσύνης του Θεού», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Χαίρομαι που επισημαίνετε ότι η Αφρική είναι η ήπειρος του μέλλοντος, διότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε την Ελλάδα ως την φυσική πύλη εισόδου από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Θα πρέπει να την αντιληφθούμε αύριο - μεθαύριο, σε 10 - 20 χρόνια ως την φυσική πύλη εισόδου της οικονομικής δραστηριότητας της Αφρικής προς την Ευρώπη. Και βέβαια, το έργο το οποίο επιτελείτε στην Αφρική, το ιεραποστολικό, είναι πάρα - πάρα πολύ σημαντικό σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οπότε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ» του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας