Σάββατο - 27 Μαΐου 2017
Thursday, 25 May 2017 14:49

21 χρόνια πριν: Ο Eric Clapton σώζει τις κιθάρες του από τις φλόγες.

21 χρόνια πριν: Ο Eric Clapton σώζει τις κιθάρες του από τις φλόγες.

Ο Eric Clapton φαίνεται πως αναγκάστηκε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με πράξεις και χωρίς το περιθώριο σκέψεων 21 χρόνια πριν, στις 25 Μαΐου του 1996, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Λονδίνο βρήκε τον επάνω όροφο να καίγεται. Αφού επιβεβαιώθηκε πως οι αρχές έχουν ενημερωθεί έσπευσε να διασώσει τις κιθάρες του.

Πέννυ Κοτινά

«Δεν είχα ιδέα για τη φωτιά. Επέστρεψα στο σπίτι έπειτα από μία ημέρα απουσίας, άνοιξα την πόρτα και ήταν γεμάτο καπνούς», είχε δηλώσει τότε ο Eric Clapton στους δημοσιογράφους.

«Η πρώτη μου κίνηση ήταν να αρπάξω τις κιθάρες μου. Ευτυχώς καμία από αυτές δεν καταστράφηκε».

"The first thing I did was grab my guitars. None of them was damaged."

Η πυρκαγιά, την οποία περιέγραψε ο καλλιτέχνης ως «φοβερή, πάρα πολύ τρομερή», αποδόθηκε αργότερα σε ένα ελαττωματικό κύκλωμα φωτισμού. Ο τελευταίος όροφος του σπιτιού του μπορεί να καταστράφηκε ολοσχερώς όμως ο ίδιος και οι κιθάρες του διέφυγαν τον κίνδυνο.

Ο Eric Clapton είχε την ευκαιρία να αποδείξει για ακόμη μία φορά την ιδαίτερη αδυναμία του στη συλλογή από τις κιθάρες του τρία χρόνια αργότερα από το τραγικό συμβάν, όταν ανακοίνωσε τα σχέδια του να θέσει σε δημοπρασία 100 από τις κιθάρες του προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μονάδα θεραπείας “Crossroads”. Εκεί οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως δεν θέλει να χαθούν όλες. Είχε παραδεχτεί μάλιστα πως για να σώσει μία συγκεκριμένη κιθάρα θα έπρεπε να κάνει προσφορές στη δική του δημοπρασία.

«Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μία κιθάρα που απλά δεν μπορώ να αποχωριστώ. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, αλλά θα πληρώσω ένα λογικό τίμημα για αυτή, γιατί πραγματικά θέλω να την κρατήσω. Είναι μία κιθάρα που έχω στο σπίτι μου εδώ και χρόνια και μου κρατά συντροφιά σε περιόδους μεγάλου άγχους και πίεσης σαν μία άνετη και ζεστή κουβέρτα».

Multimedia

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας