Τρίτη - 06 Ιουνίου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ συνεχίζεται ένας πόλεμος διαρροών και επίσημων τοποθετήσεων για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.

«Είθε η Αθηνά να φωτίσει τη γερμανική κυβέρνηση και τον Σόιμπλε».

Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στην Ελλάδα ανέπτυξε από το Βελβεντό, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Π.Ε. Κοζάνης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Χωρίς πολλές ελπίδες για μία καλύτερη πρόταση για το χρέος φαίνεται πως θα διεξαχθεί το επόμενο Eurogroup, καθώς Γερμανία και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αρνούνται να εισηγηθούν οποιαδήποτε βελτιωμένη λύση. Ως αποτέλεσμα, δεν αναμένεται να εγκριθεί η ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να δώσει χρήματα.

Ο κ. Βενιάμης σχολίασε: «ο κ. Σόιμπλε, αγνοώντας με εμμονή το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία, στρέφεται με τις δηλώσεις του εναντίον της ελληνικής ναυτιλίας που τυχαίνει όμως να εκπροσωπεί και το 50% της κοινοτικής, μια πρωτιά που μάλλον ενοχλεί».

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία το βράδυ της Πέμπτης.

Ορατό το ναυάγιο στο Eurogroup με την Αθήνα να χάνει το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση.

Τι καταγράφει η έρευνα του ΙΟΒΕ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας