Τρίτη - 30 Μαΐου 2017
Friday, 26 May 2017 11:03

ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΡΤΙΝΗ-ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΓΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΡΤΙΝΗ-ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν.

Γιάννης Ντάσκας

Άγρια μάχη μεταξύ της "Μητσοτακικής" πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του προφυλακισμένου πρώην "αφεντικού" του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη "προαναγγέλλεται" στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πριν καν αρχίσει τις εργασίες της.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης με καθυστέρηση μερικών...δεκαετιών είδε ξαφνικά φως και είπε μεταξύ άλλων στο δελτίο ειδήσεων του ΑΡΤ ότι ο Α. Μαρτίνης είναι "κλέφτης".
Βέβαια δεν είπε λέξη για τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς που μοιράζονταν τα κολοσσιαία ποσά που λεηλούνταν με διάφορα τρυκ επι 30 χρονια απο τον Ερυθρό Σταυρό.

Σε χρόνο ρεκόρ ο Ανδρέας Μαρτίνης "ξύπνησε" τους δημοσιογράφους από τα άγρια χαράματα για να απαντήσει στον Άδωνι με την εξής δήλωση:

"Πληροφορήθηκα οτι στο βραδινό δελτίο του ΑΡΤ ο κ. Γεωργιάδης οργίλος με αποκάλεσε "κλέφτη".
Δεν με θίγει και ως γιατρός κατανοώ υποσυνείδητους συνειρμούς.
ΜΕ αυτή τη λογική δεν θα με εξέπληττε αν ο κ. Μηταράκης με χαρακτηρίσει "μηχανορράφο", ο κ. Βορίδης υπηρέτη συμφερόντων, ο κ.Λοβέρδος"ψεύτη" ή ο κ. Χατζηδάκης "γκεϊ" κ.α.
Η αλήθεια στην επιτροπή"

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μάχη θα κορυφωθεί με νεότερες δηλώσεις εκατέρωθεν γι αυτό που ο Κώστας Μητσοτάκης με ιδιαίτερη "διορατικότητα" μας είχε ενημερώσει ότι "είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους το 1998 και έκτοτε αρχίσαμε το ρεπορτάζ με τα στοιχεία που φρόντισε να φτάσουν και σε μας.

Ο Μαρτίνης κρατείται στον Κορυδαλλό και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις για αποφυλάκιση εστω με περιοριστικούς όρους (βραχιολάκι κλπ) αν και είναι στα 76 του χρόνια με σοβαρή άνω του 75% αναπηρία για λόγους υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλοι "επώνυμοι" χωρίς το ίδιο σοβαρά προβλήματα υγείας έχουν αποφυλακιστεί. Π.χ. ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος εμφανίζεται μέσα από παρακολουθήσεις και καταγραφές της ΕΥΠ να έχει τη στήριξη υπόγειων και υπέργειων στοών και διαδρόμων, η οικογένεια του Ακη και ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος κλπ.

Ο Μαρτίνης είναι βέβαιο ότι κρατάει πολλούς στο χέρι με στοιχεία απο το φαγοπότι από το οποίο επωφελήθηκαν πολλά πρόσωπα διαφόρων κομμάτων.

Π.χ. από χρήματα για ανύπαρκτες στην ουσία, υπηρεσίες, διορισμούς αργομίσθων με μπιλιετάκια πολιτικών αρχηγών (πλήν Καραμανλή-Τσιπρα, όπως μας είπε), παιχνίδι με ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού της τάξεως των εκατομμυρίων ευρώ, το περιεχόμενο των θυρίδων από τις οποίες εξαφανίστηκαν τιμαλφή αξίας εκατομμυρίων ευρώ κλπ.

Κερασάκι στην τούρτα της διαφθοράς το "Ερρίκος Ντυνάν" γύρω απο το οποίο στήθηκε φαγοπότι με διορισμούς, μηχανήματα, μισθούς...

Ηδη στη Βουλή μερικοί (όχι φυσικά όλοι...) νεοδημοκράτες άρχισαν να οργανώνονται πίσω απο το επιχείρημα "ένοχος ένοχον ου ποιεί" και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι στα νομικά και στις δημοκρατίες προστατεύονται και οι ένοχοι (όπως ο Μαρτίνης) που αποφασίζουν να βοηθήσουν με ομολογίες την Δικαιοσύνη να ανακαλύψει και τους λοιπούς ενόχους...

Το σκάνδαλο είναι τόσο μεγάλο και διαχρονικό, ώστε να παίρνουμε στα σοβαρά τις ενδείξεις ότι θα βόλευε πολλούς να πεθάνει ο Μαρτίνης στη φυλακή πριν προλάβει να καταθέσει.

Γιαυτό άλλωστε και σπεύσαμε να καταγράψουμε δημόσια τις θέσεις του με συνέντευξή του μέσα από τον Κορυδαλλό, στην οποία μας είπε ότι εκβιάζεται να μην μιλήσει από πολιτικούς, επιχειρηματίες και ΜΜΕ, οι οποίοι θέλουν τον θάνατό του.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας