Παρασκευή - 09 Ιουνίου 2017
Monday, 05 June 2017 15:22

Παυλόπουλος: Να μείνουμε ενωμένοι στις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα

Παυλόπουλος: Να μείνουμε ενωμένοι στις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα

Την ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι στις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στο διοικητήριο του Δήμου Λευκάδας κατά τη διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού.

Αίθουσα Σύνταξης

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αυτός είναι «ικανός και αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής μας ως έθνους και κράτους, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό της πυρήνα, την Ευρωζώνη, στην οποία όχι μόνον ανήκουμε οριστικώς και αμετακλήτως, αλλά θα πρωταγωνιστήσουμε εντός αυτής […]».

«Το μέλλον της πατρίδας μας -άρα και της Λευκάδας- θα είναι ευοίωνο, παρ’ όλες τις δυσκολίες τις οποίες σήμερα αντιμετωπίζουμε και τις οποίες, ασφαλώς, εν τέλει θα υπερβούμε. Αυτή η πεποίθησή μου απορρέει από την ιστορικώς αμαχήτως τεκμηριωμένη διαπίστωση ότι η πατρίδα μας πολλές φορές αντιμετώπισε μέγιστους κινδύνους που απείλησαν και αυτήν ακόμη την ύπαρξή της. Αλλά πάντοτε, στο τέλος, κατάφερνε όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά και να διακριθεί στο διεθνές πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι, καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση μεταξύ των λαών της ανθρωπότητας. Αυτό όμως το επιτύχαμε εμείς οι Έλληνες, διότι στις κρίσιμες ώρες παραμείναμε ενωμένοι μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και τους τεράστιους κινδύνους που μας απειλούσαν».

«Το ίδιο πρέπει να πράξουμε και τώρα. Αυτός είναι ο ικανός και αναγκαίος όρος για την εκπλήρωση της ιστορικής αποστολής μας ως έθνους και κράτους, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό της πυρήνα, την Ευρωζώνη. Στην οποία όχι μόνον ανήκουμε οριστικώς και αμετακλήτως, αλλά θα πρωταγωνιστήσουμε εντός αυτής, ώστε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να συνδεθεί ξανά αρρήκτως με τις ιδρυτικές του ρίζες και να εκπληρώσει την ιστορική αποστολή του. Αποστολή, που ξεπερνά τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποκτά παγκόσμιες διαστάσεις, δοθέντος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τους θεσμούς της και τον πολιτισμό της, έχει τη δύναμη να υπερασπισθεί, σε πλανητικό επίπεδο, με καθοριστικό τρόπο τον άνθρωπο, τα θεμελιώδη δικαιώματά του, την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Δηλαδή τις αρχές και τις αξίες με βάση τις οποίες θα στείλουμε οριστικά στο παρελθόν τους ζοφερούς εφιάλτες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου που, δυστυχώς, δεν έχουν εκλείψει εντελώς» πρόσθεσε.

Κατά την εισαγωγή της ομιλίας του στο διοικητήριο του Δήμου Λευκάδας, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η μέγιστη τιμή που μπορεί να έχει κανείς σήμερα είναι να είναι πολίτης. Όταν φτάνει κάποιος στο ανώτατο αξίωμα, υπάρχει εκεί για να υπηρετεί τη δημοκρατία. Αυτό θα κάνω πράξη έως το τέλος της θητείας μου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, τιμή που του γίνεται σήμερα από τον Δήμο Λευκάδας καθώς και στους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με το νησί.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφέρθηκε μεταξύ άλλων από τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταείδη ένα λευκό υφαντό κέντημα, σημείο αναφοράς του τόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας