Σάββατο - 10 Ιουνίου 2017
Friday, 02 June 2017 13:43

Τα αγύριστα κεφάλια δεν είναι πάντα αρβανίτικα…

Τα αγύριστα κεφάλια δεν είναι πάντα αρβανίτικα…

Τη θυμόμαστε όλοι την Ελληνική ταινία με τον Γκιωνάκη «Ο αχόρταγος», που έπαιζε το ρόλο ενός που από εκεί που δεν είχε βρακί να φορέσει ήθελε να γίνει μέχρι και πολιτικός.

O Paixtaras

Τα ίδια κάνουν και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, παρασύροντας ακόμη και πολιτικούς που ίσως θα ήθελαν να αλλάξουν το «ρου» της ιστορίας της επιχείρησης, αλλα εκβιαζόμενοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα μη σκάσει στα χέρια τους η "καυτή πατάτα".

Θα μου πείτε πάλι για τη ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές της;
Ναι, πάλι για τη ΔΕΗ και τους συνδικαλιστές της.

Έγινε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και αποφασίστηκε να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων για την αναγνώριση της ενσωματωμένης περιουσίας των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα στην περιουσία του Ομίλου ΔΕΗ και φυσικά του ΑΔΜΗΕ.

Οι πορφυρογέννητοι

Το 1999, για να αποδεχτεί το σωματείο τους την εισαγωγή της ΔΕΗ Α.Ε.στο χρηματιστήριο, συμφώνησαν να καταβάλει ο κρατικός προϋπολογισμός 600 εκ. κάθε χρόνο στο ΤΑΠ – ΔΕΗ, για την αποζημίωση της ενσωματωμένης περιουσίας των εργαζομένων και συνταξιούχων μέσα στην περιουσία του ομίλου ΔΕΗ...
Πέτυχε ο εκβιασμός με την ανοχή του πολιτικού συστήματος και στα 18 χρόνια που πέρασαν μπήκαν στα ταμεία τους πάνω από 10 δίς!

Τους δόθηκε δηλαδή συμμετοχή 10 δις σε μια περιουσία που η αγορά τώρα την αποτιμά συνολικά στο 1 δίς!
Γιατί δεν αγοράζουν αυτοί τη ΔΕΗ; Τι κάνανε τον πακτωλό των χρημάτων;

Ποια είναι η πραγματικότητα

Στην Αμερική βγάλανε φωτοβολταικά κεραμίδια, στην Αυστραλία βγάλανε ρολό φωτοβολταικών στοιχείων… Στην Αμερική ξανά, βγάλανε μπαταρία 10KW για σπίτι που κοστίζει 3.500 δολάρια ( υπάρχουν και μεγαλύτερες για βιοτεχνίες).
Αυτά τα βλέπουν στους πάνω ορόφους ή θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα…
Όταν βγει ένα νέο προϊόν σε 1,5 χρόνο θεωρείτε ήδη παλιό.

Η τεχνολογία τρέχει και μείς στεκόμαστε απλώς και τη βλέπουμε να περνάει…

Αν ήθελαν να διασφαλίσουν τις (διασφαλισμένες;) θέσεις εργασίας θα έκαναν συνεχώς προτάσεις για να έχει η επιχείρηση μεγάλο μέρος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θα έπρεπε να είχαν αναγκάσει τη διοίκηση να εκπαιδευτούν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στις νέες μορφές ενέργειας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες τεχνολογίες.

Αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό τη στιγμή που οι πάντες στη ΔΕΗ περιμένουν τα πάντα από τους εργολάβους, οι οποίοι παίρνουν τα έργα που δεν μπορεί η επιχείρηση να φτιάξει… παρόλο που έχει όλα τα μέσα...

Το μέλλον είναι προδιαγραμμένο…

Π.χ.
Αν τρελαθούνε 100.000 κάτοικοι και βάλουν φωτοβολταικά στις στέγες και κόψουν το ρεύμα;
Αν τους ακολουθήσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα;
Τι θα γίνει τότε; Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι;
Υπάρχει τμήμα ερευνών στη ΔΕΗ;
Και αν ναι που είναι, και πως δουλεύει πάνω στις νέες τεχνολογίες;

Κατά τα άλλα, τους συνδικαλιστές η ενσωματωμένη περιουσία τους νοιάζει, το ότι έχουμε χρεοκοπήσει δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.

Ο Ελάι Γουάλας που ήταν αλυσοδεμένος (στην ταινία ο καλός, ο κακός και ο άσχημος), είχε πει στον χοντρό που τον συνόδευε στο τραίνο: «Αν σε ρίξω κάτω θα κάνεις πολύ θόρυβο γιατί είσαι βαρύς και οι χοντροί όταν πέφτουν κάνουν θόρυβο».

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ όταν πέσουν, ο θόρυβος που θα κάνουν θα είναι εκκωφαντικός…

Ξέρετε γιατί;

Γιατί θα γκρεμιστούν τα θεμέλια ολόκληρου του πελατειακού κράτους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας