Τρίτη - 06 Ιουνίου 2017
Monday, 29 May 2017 12:22

ΓΕΠΟΕΤ: Θέλει «δουλειά» για να ανοίξει η κινέζικη τουριστική αγορά

ΓΕΠΟΕΤ: Θέλει «δουλειά» για να ανοίξει η κινέζικη τουριστική αγορά

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού διαβλέπει ότι τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν θεαματικά μόνο στην περίπτωση έναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου.

Αίθουσα Σύνταξης

Μακρά, επίμονη και συστηματική προσπάθεια απαιτείται προκειμένου να ανοίξει για τη χώρα μας η αγορά της Κίνας. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την πρόσφατη συμμετοχή της ΓΕΠΟΕΤ με δικό της χώρο στο ελληνικό περίπτερο στην τουριστική έκθεση ΙTB CHINA 2017 και έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των έμπειρων επαγγελματιών του τουρισμού.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών παραμένει αρκετά υψηλό για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής τα οργανωμένα ταξίδια υστερούν έναντι των εξατομικευμένων πακέτων τα οποία οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν εύκολα να προμηθευτούν μέσω on-line εταιρειών και αναμένεται μονοψήφια αύξηση των αφίξεων από την Κίνα κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η τοπική αγορά εκτιμά ότι τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν θεαματικά μόνο στην περίπτωση έναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν οι Air China και China Eastern Air Lines σχεδιάζουν την έναρξη απευθείας πτήσεων προς Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας