Τρίτη - 06 Ιουνίου 2017
Thursday, 25 May 2017 09:12

Κουντουρά: Στρατηγική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

Κουντουρά: Στρατηγική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο

«Η Ελλάδα αποτελεί ακαταμάχητο προορισμό κρουαζιέρας».

Αίθουσα Σύνταξης

Μήνυμα στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού να διερευνήσουν τις δυνατότητες επένδυσης στην Ελλάδα, απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα των «Ποσειδωνίων», επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και η αναβάθμιση των αεροδρομίων της χώρας, συνηγορούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού.

Εστιάζοντας στη στρατηγική της κυβέρνησης για 365 ημέρες τουρισμό το χρόνο, η κ. Κουντουρά ανάφερε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο θαλάσσιο τουρισμό. Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά, όπως είπε, οι επισκέπτες κρουαζιέρας ανήλθαν σε 3,3 εκατομμύρια γεγονός που αναδεικνύει την Ελλάδα σε ένα σημαντικό πόλο έλξης όσον αφορά τον συγκεκριμένο κλάδο.

Τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με τα 6.000 νησιά, εκ των οποίων τα 100 είναι επισκέψιμα, η Ελλάδα αποτελεί ακαταμάχητο προορισμό κρουαζιέρας. Περιγράφοντας τα βήματα ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού η κ. Κουντουρά στάθηκε στη χάραξη ενιαίας στρατηγικής και στην ύπαρξη συντονιστικού οργάνου, πάντα με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου. Η αξιοποίηση των «μαρίνων» αλλά και του «home porting» είναι στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ρέτσος στην πρώτη του ομιλία, ως πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στάθηκε στον παράγοντα ασφάλειας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τις εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χώρα μας, όπως είπε, είναι στην κορυφή σε αυτό τον παράγοντα, σύμφωνα με έρευνες που τακτικά γίνονται στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στους παράγοντες που θα διαμορφώσουν τις τουριστικές εξελίξεις, ο κ. Ρέτσος εστίασε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στον τερματισμό της αβεβαιότητας. Επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και όχι με νέα μέτρα που θα πλήξουν τον τουριστικό κλάδο. Τέλος ζήτησε εκσυγχρονισμό των υποδομών σε μαρίνες και λιμάνια αλλά και συνεργασία όλων των φορέων για την κάλυψη όλων των αναγκών που απορρέουν από την είσοδο ενός κρουαζιερόπλοιου σε ένα λιμάνι.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας