04 Μαρ 2016
Του Γιάννη Τασσιόπουλου

H Ελλάδα «πατά γερά» στα Τίρανα

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στην Αλβανία. Στη διάρκεια του ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε για επαγγελματικούς λόγους, είχα επαφές και με τα στελέχη της Πρεσβείας μας στα Τίρανα.

Μέσα από τις επαφές αυτές, μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν και δουλεύει το διπλωματικό προσωπικό, καθώς και άλλα στελέχη της Πρεσβείας καθημερινά, σε μια πολύ δύσκολη χώρα, που παίζονται πολλά, με έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά συμφέροντα. Εθνικά, αλλά και οικονομικά συμφέροντα, που έχουν να κάνουν κυρίως με τη δράση των εκατοντάδων ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία.

Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι οτι η Ελλάδα «πατά γερά» στην Αλβανία, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, χάρη στον αγώνα που δίνει η πρεσβεία μας εκεί, σε όλα τα επίπεδα. Προωθούν συστηματικά τις ελληνικές θέσεις, σε κάθε δημόσια συζήτηση, σε όλα τα αλβανικά Μέσα, χωρίς να αφήνουν κενά, χωρίς να δίνουν δικαιώματα σε φανατικούς. Βρίσκονται δίπλα στην ελληνική μειονότητα και προσπαθούν να καλυτερεύσουν διαρκώς τη θέση της. Σου δίνουν την εντύπωση, μέσα απο τις προσπάθειες που κάνουν, οτι η Ελλάδα είναι παντού, δημιουργεί, μάχεται για τα συμφέροντά της.

Έχουν πάρει την αποστολή τους, σοβαρά, γι΄αυτό και έχουν φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Αντίθετα, με όσα συμβαίνουν μέσα στη χώρα μας, στον αγώνα των ανθρώπων αυτών είδα την Ελλάδα που αξίζουμε ως Έθνος. Με το άρθρο μου αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής στην Αλβανία, Πρέσβη κ. Λεωνίδα Ροκανά, για τις κατευθύνσεις που μου έδωσε, για τον τρόπο με τον οποίο έχει βάλει την Πρεσβεία να δουλεύει, τον κ. Κωνσταντίνο Πιπερίγκο, σύμβουλο της Πρεσβείας, που ήταν δίπλα μου σ΄αυτό το ταξίδι.

Οι συμβουλές που μου έδωσε, για όσα συμβαίνουν στην Αλβανία, ήταν πολύτιμες. Απο την πρώτη στιγμή του ταξιδιού μου, προσπάθησε να λύσει κάθε πρόβλημα. Ιδιαίτερα θα σταθώ στο ρόλο του γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων, στο οποίο προισταμένη είναι η κα Παγώνα Λάρδα.

Η δουλειά που κάνει για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις εκεί και την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας είναι εξαιρετική. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθειά του, τον εξαίρετο συνάδελφο κ. Βασίλη Πουλάκη, που υπηρετεί στο γραφείο τύπου της Πρεσβείας μας. Φεύγοντας, ενα πράγμα μου έμεινε, η Ελλάδα είναι ζωντανή και θα επιβιώσει γιατί υπάρχουν Έλληνες όπως αυτοί στα Τίρανα.

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης ο Υπουργός Τσιρώνης
Το 2008 διαπίστωσαν οι επιθεωρητές επικίνδυνα για την υγεία εγκλήματα - Για επτά χρόνια συγκάλυπταν οι κρατικές υπηρεσίες την παράνομη λειτουργία
Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης ο Υπουργός Τσιρώνης
Το 2008 διαπίστωσαν οι επιθεωρητές επικίνδυνα για την υγεία εγκλήματα - Για επτά χρόνια συγκάλυπταν οι κρατικές υπηρεσίες την παράνομη λειτουργία