04 Μαρ 2016
27 Ιανουαρίου 1945 – 2016: 71 Χρόνια  Και το Ολοκαύτωμα…. Συνεχίζεται…… - Του Ιάκωβου Μ. Φριζή

Μετά το Ολοκαύτωμα, οι διωγμοί των Εβραίων δεν σταμάτησαν, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλού φανερά και αλλού υποτονικά. Υπήρχαν και χώρες όπου επικράτησε μόνο ένας λεκτικός αντισημιτισμός, ο οποίος όμως, σε αρκετές περιπτώσεις, έφθασε και σε πράξεις βίας.

Προβλέψεις του Soroù

Το 1990, πολύ πριν το ευρώ μπει στη ζωή μας, ένα πρώιμο μέτρο για την οικονομική και νομισματική σταθερότητα της ΕΟΚ ήταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Ισοτιμιών (ERM). Ο ERM αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό των διακυμάνσεων στις ισοτιμίες των ευρωπαϊκών εθνικών νομισμάτων.

Ο μυστηριώδης θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση, της Ανδρονίκης Κολοβού

Για το θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση, έχουν γραφτεί δεκάδες θεωρίες. Άλλες θα μπορούσαν δυνητικά να ευσταθούν και άλλες δεν θα τολμούσαμε να τις παρουσιάσουμε αφού αποτελούν αποκύημα ζωηρής φαντασίας.

Ισραήλ – Ευρώπη – Παλαιστίνιοι, του Ιάκωβου Φριζή

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Ιερουσαλήμ πριν από λίγο καιρό και τα καλά αποτελέσματα από αυτή τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Νετανιάου, νομίζω ότι καλό θα ήταν να πούμε δυο λόγια για τις σχέσεις Ισραήλ και Ευρώπης

Χαρούμενο κι Ευτυχισμένο το 2016!

Η Ομάδα και οι Διαχειριστές του ntokoumenta.gr, σας εύχονται Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη κι ευλογία για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους!

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!

Η Ομάδα και οι Διαχειριστές του ntokoumenta.gr σας εύχονται Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα

Η Παιδεία δεν χρειάζεται

Ο υπουργός Παιδείας κ. Nικόλαος Φίλης οφείλει να αποσύρει πάραυτα την τροπολογία (σε νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια!) που επαναφέρει την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντών στα σχολεία) με, κραυγαλέας αναξιοπιστίας, «συνεντεύξεις».

Υπόθεση Patria: Πώς ένας πρωθυπουργός περνά την πόρτα των φυλακών

Μία τέτοια περίπτωση που πέρασε στα "ψιλά" του ελληνικού Τύπου εκτυλίσσεται τα τελευταία επτά χρόνια στην Σλοβενία και είχε ως συνέπεια να περάσει τις πόρτες των φυλακών ο πρώην πρωθπουργός της και επικεφαλής ενός από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα της χώρας. Πρόκειται για την υπόθεση ...

Αλλοιώνεται η εθνική μας ταυτότητα

Η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών, το πρώτο σχέδιο νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση (opengov.gr.) είναι αυτό της αλλαγής του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας.

H Ελλάδα «πατά γερά» στα Τίρανα

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στην Αλβανία. Στη διάρκεια του ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε για επαγγελματικούς λόγους, είχα επαφές και με τα στελέχη της Πρεσβείας μας στα Τίρανα.

Δεν Έχεις το Ανάστημα Φίλε μου

Ο παππούς μου έχει ένα παλιό ραδιόφωνο. Τίποτα το σπουδαίο, όχι hi-fi και Harman Kardon και Denon και τέτοια, ένα απλό φορητό ραδιόφωνο που για χρόνια μου τραβούσε την προσοχή, γιατί φέρει τη μάρκα "AKAI".

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης ο Υπουργός Τσιρώνης
Το 2008 διαπίστωσαν οι επιθεωρητές επικίνδυνα για την υγεία εγκλήματα - Για επτά χρόνια συγκάλυπταν οι κρατικές υπηρεσίες την παράνομη λειτουργία