03 Ιουλ 2016
Βρεθήκαμε στη δημοσιογραφική παρουσίαση στο Δυτικό Αεροδρόμιο και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις!

BMW Generation X: Το ταξίδι (εκτός δρόμου) τώρα ξεκινάει!

news Image

Στις 3 Μαρτίου, η BMW Ελλάς ξεκίνησε τη διοργάνωση ενός μοναδικού event, στο οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη γκάμα Χ των εκτός δρόμου οχημάτων της εταιρείας. Και εμείς βρεθήκαμε εκεί και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις!

Του Φίλιππου Ντάσκα

Με κέντρο την ολοκαίνουρια BMW X1, το BMW Generation X roadshow ταξιδεύει σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, προσκαλώντας το κοινό να οδηγήσει όλα τα μοντέλα Σειράς BMW X (Χ1, Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6).

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι που επισκέφθηκαν το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού μέχρι και τις 6 Μαρτίου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ξεχωριστές δυνατότητες του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive της νέας BMW X1 σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με ράμπες.

Τα "ΝTOKOUMENTA" βρέθηκαν ανάμεσα στους προσκεκλημένους στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο κατά την πρώτη ημέρα της δημοσιογραφικής παρουσίασης, ενώ μας δόθηκε η δυνατότητα σύντομης δοκιμής τόσο των δυνατοτήτων της ολοκαίνουριας Χ1, όσο και των Χ4 και Χ6.

Η εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των κ.κ. Κωνσταντίνου Διαμαντή, υπεύθυνου Εταιρικής Επικοινωνίας και Νίκου Καψή, Product Manager της BMW Hellas, τόσο της ιστορικής διαδρομής της τετρακίνησης στα προϊόντα της εταιρείας, όσο και της υπάρχουσας γενιάς του Συστήματος xDrive και των επιμέρους υποσυστημάτων του.

Το BMW xDrive, ένα από τα πλέον αποτελεσματικά συστήματα τετρακίνησης, συνδυάζεται στη νέα Χ1 και με σύστημα ελέγχου καθόδου το οποίο διασφαλίζει άψογη κατευθυντικότητα σε κατωφέρειες υψηλής κλίσης και χαμηλής πρόσφυσης, λειτουργώντας μέσω των αισθητήρων του DSC. Ταυτόχρονα είναι και έξυπνα ευέλικτο, παρεμβαίνοντας μόνο εφόσον ανιχνεύσει την ανάγκη για την κατανομή της δύναμης σε όλους τους τροχούς, ενώ συνεργάζεται και με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας με στόχο την υποβοήθηση ελιγμών και ενεργειών αλλαγής κατεύθυνσης.

Η οδήγηση της νέας Χ1 στα ειδικά διαμορφωμένα εμπόδια με τις οδηγίες του τεχνικού team της εταιρείας αποτέλεσε μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην πράξη τη λειτουργία αυτών των συστημάτων. Το όχημα επέδειξε εξαιρετική συμπεριφορά κατά την υπερπήδηση των ασύμμετρων εμποδίων, ενώ η λειτουργία όλων των επιμέρους υποσυστημάτων ήταν απόλυτα ομαλή και χωρίς απότομες εξάρσεις που μπορεί να πανικοβάλλουν έναν οδηγό χωρίς γνώσεις οδήγησης εκτός δρόμου.

Σε ό,τι αφορά την Χ6, ο τρίλιτρος διπλού τούρμπο πετρελαιοκινητήρας των 258 ίππων χαρίζει πλούσιες επιδόσεις (0-100 σε 6.7 δευτερόλεπτα για ένα όχημα άνω των 2 τόνων), μην προδίδοντας σε καμία περίπτωση τις ντίζελ καταβολές του (που βέβαια ευθύνονται και για τη ροπή των 560 Nm!), έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα, σε συνθήκες χαλαρής οδήγησης, να προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός καλού ντιζελοκινητήρα με αρκετά περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Η Χ4 συνεχίζει το trend του εκτός δρόμου κουπέ που έκανε και την Χ6 τόσο ποθητή, σε μικρότερη συσκευασία που δεν ήταν, ωστόσο, λιγότερο εντυπωσιακή ή διασκεδαστική. Ήταν, βέβαια, περισσότερο οικονομική, καθώς ο δίλιτρος κινητήρας των 190 ίππων (και 400 Nm ροπής) ναι μεν φέρνει το 0-100 σε περίπου 8 δλ, το συνδυάζει βέβαια με χαμηλές εκπομπές ρύπων (131 έως 146 g/km ανάλογα με τις διαστάσεις ελαστικών) και εξίσου χαμηλή κατανάλωση. Δεν απαγορεύεται πάντως να ονειρευόμαστε και τις δύο!

Η παρουσίαση πάντως έγινε ακόμα πιο διαδραστική με τη συμμετοχή του κ. Γιάννη Ντρενογιάννη και της Experience Greece, που παρουσίασαν το νέο τους project, το 360 Degrees Videos, το οποίο, με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας σε μεταφέρει... αλλού! Η δημιουργία των βίντεο των 360 μοιρών, μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία (την οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα και μέσα από το site), αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει στο χρήστη σχεδόν να βρίσκεται σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, "παραμυθιάζοντας" τον εγκέφαλο και, η αλήθεια είναι, δεν γλυτώσαμε και εμείς από αυτό, αισθανόμενοι την ανάγκη να ξεκινήσουμε να περπατάμε για να εξερευνήσουμε το νέο, εικονικό περιβάλλον.

Το BMW GENERATION X Roadshow συνεχίζει την επίσκεψή του στις παρακάτω πόλεις της Ελλάδας ως εξής:

- Λάρισα: Εγκαταστάσεις Παπαδόπουλος Α.Ε. (8 – 10 Μαρτίου)
- Σέρρες: Εγκαταστάσεις Αφοί Ιωαννίδη (18 - 19 Μαρτίου)
- Πάτρα: Εγκαταστάσεις Αφοί Αθανασάτου (23 - 24 Μαρτίου)
- Θεσσαλονίκη: Εγκαταστάσεις BMW Τρικαλιώτης (31 Μαρτίου – 2 Απριλίου)
- Ηράκλειο: Εγκαταστάσεις Servin Κρήτης (8 – 9 Απριλίου)
- Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις Κ. Γεωργακόπουλος (15 – 16 Απριλίου)
- Ιωάννινα: Εγκαταστάσεις Κ. Κατσιούλης (20 – 21 Απριλίου)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για test drive την ημέρα και ώρα που επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας http://gr.embrace-bmw.com/home/ ή καλώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο 210-9118 000.

Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...
Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...