04 Νοε 2016

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!

news Image

Του Γιάννη Ντάσκα


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν φαινομενικά προσπαθεί να αναστήσει την νοοτροπία οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Τουρκία και μιλάει για τα σύνορα της καρδιάς του.

Αυτά τα "σύνορα" φτάνουν από την ....Μογγολία  μέχρι τη Βιέννη και απο την Αφρική μέχρι τη Ρωσία .
Παντού ,λέει,όπου υπάρχουν Τούρκοι.Προφανώς θα τα έφτανε και στις ΗΠΑ,όπου άρχουν πολλοί Τούρκοι,αλλά ακόμα "δεν τον παίρνει" μέχρι εκεί.
 
Ο Ερντογάν βλέπει τους Αμερικανούς,τους Ρώσους, τους Δυτικούς να σφίγγουν τον κλοιό γύρω απο το "σουνιτικό τόξο", το οποίο ευθύνεται για τους Δίδυμους Πύργους ,την Αλ Καϊντα και τις φρικωδίες των Τζιχανιστών.
Και βλέπει να "σφίγγουν" και τα σημερινά σύνορα με την ίδρυση Κουρδιστάν.
Και επιχειρεί ...ηρωϊκή έξοδο απο τα σημερινά σύνορα, ώστε "να πέσει μαχόμενος για την μεγάλη Τουρκία και να γίνει ήρωας μεγαλύτερος του Κεμάλ στην Τουρκία".
 
Επιλέγοντας φυσικά την ειρήνη η Ελλάδα  έδειξε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ότι προετοιμάζεται και για πόλεμο.
Αυτό το μήνυμα πήραμε παρακολουθώντας την παρέλαση στη Θεσαλονίκη.
Για πρώτη φορά υπήρχαν οργανωμένες "αερομαχίες-επιδείξεις" μπροστά στον, εμφανώς συγκινημένο, πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε απαντώντας στον Ερντογάν ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα, πέρα απο τα σημερινά της σύνορα, ούτε παραχωρεί τίποτα. Εξακολουθεί να διδάσκει την αντίσταση και τη διαρκή μάχη για την ελευθερία."
 
Ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος δεν βρέθηκε τυχαία δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε τυχαία καλεί επι Υπουργίας του, τον Υπουργό Αμυνας   Κύπρου και αυτό έγινε σαφές και στις δηλώσεις τους..
Μετά την παρέλαση οι δηλώσεις ήταν ομόθυμες,τόσο, ώστε να εκπλήξει με τις εθνικής κατεύθυνσης δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης που ουσιαστικά ζήτησε ...περισσότερες σημαίες!  
 
Παράσιτα εθνικής ...επαιτείας είχαν οι δηλώσεις του Β.Λεβέντη.
 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στον μαρτυρικό Αη Στράτη και απο εκεί έστειλε ηχηρό μήνυμα έχοντας δίπλα του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για πρώτη φορά τέτοια ιστορική ημέρα, σε τόσο ιστορικό τόπο...
Η παρουσία Τσίπρα στην λειτουργία του Αρχιεπισκόπου στον Αη Στράτη και η πρώτη παρουσία Φίλη την εκκλησία (Αθήνα) σε επίσημη δοξολογία είναι πολλαπλής ανάγνωσης μηνύματα...
Μηνύματα είχε και ο λόγος του πρωθυπουργού και προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό.
 
Κάποιοι δεν θεωρούν τυχαίο ότι φέτος οι σημαίες στα ελληνικά μπαλκόνια ήταν περισσότερες από τον αριθμό των τελευταίων ετών...

Μηνυματικού χαρακτήρα ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο και στον εξόριστο της εποχής Βαρδή Βαρδινογιάννη...
Η κάμερα έδειξε τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Δεν ήταν ο γνωστός...Και αυτό είναι επίσης ιδιαίτερο και πολύ-πολύ ηχηρό μήνυμα στον γνωστό και άλλους επίσης...
 
Σαφές  μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο κ.Τσίπρας στον Ερντογάν για υπεράσπιση κάθε γωνιάς απο το Καστελλοριζο και τους Οθωνιούς μέχρι τον Εβρο.

Μήνυμα έστειλε και στη Γερμανία για τη μη καταβολή αποζημιώσεων...




Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...
Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...