10 Μαρ 2017

ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΖΗΜΕΝΣ...ΠΛΑΚΩΣΕ ΚΑΙ Η ΖΙΡΑΤ ΜΠΑΝΚ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...

news Image

Του Γιάννη Ντάσκα


Είχαμε τους μπελάδες με τη ΖΗΜΕΝΣ...μας έρχεται και η τουρκική "ΖΙΡΑΤ ΜΠΑΝΚ" στη Θράκη με περίεργα παιχνίδια σε ελληνική γη απο Τούρκους πράκτορες.

Ενα-ένα:

Η δίκη της ΖΗΜΕΝΣ με τους 64 κατηγορούμενους(μείον δυο Γερμανούς που αποφάσισαν να ...πεθάνουν λίγο πριν τη δίκη) βρίσκεται στο διαδικαστικό στάδιο καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου "στριμώχνει" το δικαστήριο ζητώντας να παραστεί ως πολιτική αγωγή με την οργάνωση "Δικαιοσύνη για όλους" και αυτή η συζήτηση θα πάρει κανένα...μήνα.
Ο μπελάς είναι ο εκβιασμός των Γερμανών και των λαδωμένων να παραπεμφθεί η δίκη στις καλένδες και να συνεχίζεται επ άπειρον ,αν και σε κανονικό κράτος θα τελείωνε σε 3-4 εβδομάδες.

Γι αυτά δεν γράφεται λέξη στα "συστημικά" ΜΜΕ όπως δεν γράφεται για τις δίκες με τα εξοπλιστικά, με τις λίστες των καταθέσεων στο εξωτερικό, με τις έρευνες για το σκάνδαλο των φαρμακευτικών ,όπως της ΝΟVARTIS.

Το θεατρικό σκηνικό με τους θεσμούς παράγει και φόβο και πανικό και κυρίως κρύβει όλες τις άλλες εξελίξεις.
Αυτό συμφέρει μόνο τις γερμανικές επιδιώξεις για έλεγχο των πάντων στην Ελλάδα και τους μιζαδόρους που βλέπουν τις δίκες να περνούν είτε στα ψιλά, είτε να αναδεικνύονται μόνο από λίγους.

Η δίκη της ΖΗΜΕΝΣ θα συνεχισθεί στις 15 Μαρτίου και θα γίνονται συνεδριάσεις επι διαδικαστικών θεμάτων μέχρι το καλοκαίρι. Οι πρωταγωνιστές -κατηγορούμενοι ,όπως ο Τσουκάτος δεν θα εμφανίζονται καν...
Με τα χίλια βάσανα έχει κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη και ο Ευάγγελος Σέκερης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΖΗΜΕΝΣ και γνώστης των παρασκηνίων.

Υπάρχει ένα φοβερό έγγραφο του κ.Σέκερη (τον οποίο δεν βαρύνει τίποτα) προς τον Αντώνη Σαμαρά (τον οποίο βαρύνουν πολλά) ,στο οποίο κάνει λόγο για τις βρωμιές.

Το περίεργο είναι ότι ενώ έχει αναδειχθεί κατά κόρον η σχέση του Χριστοφοράκου, του Καραβέλα και άλλων με τη Ντόρα Μπακογιάννη, με την Μαρέβα Μητσοτάκη (του κατηγορούμενου Διονύση Δενδρινού, (ο οποίος δεν έχει πεθάνει, όπως είχαμε εσφαλμένα εκλάβει...) δεν έχει αναδειχθεί καθόλου η σχέση του (κατήγορου) κ.Σέκερη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Για το θέμα αυτό και το έγγραφο θα ειπωθούν πολλά στην τηλεοπτική έρευνα του καναλιού ATICA στις 21.00 το βράδυ της 7ης Μαρτίου.
Είναι αλήθεια ότι η κρατική τηλεόραση και ο Νίκος Νικολόπουλος ασχολήθηκαν ( ο δεύτερος πολύ περισσότερο) με το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.

Ο κ.Νικολόπουλος έφερε στη Βουλή και το θέμα της τουρκικής τράπεζας ΖΙΡΑΤ Μπάνκ, ενώ σχετικές δηλώσεις έκανε και στον σταθμό MAXIMUM της Θράκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την παθητική στάση εφοριακών στελεχών, μπροστά στον περίεργο πλουτισμό ...άφραγκων μουσουλμάνων, οι οποίοι αγοράζουν όσο-όσο ακίνητα απο Έλληνες.

Το πόσο ευαίσθητα είναι τα θέματα τραπεζικών δραστηριοτήτων και αγοραπωλησιών ακινήτων σε Τουρκία, Ελλάδα, Ισραήλ από ιδιώτες, μπορεί κανείς να το εκτιμήσει, από όσα κατά καιρούς έχουν διαδραματισθεί σε κορυφαίο επίπεδο, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κλπ

Τα σχετικά ερωτήματα του κ.Νικολόπουλου στο Υπουργείο Οικονομικών είναι χαρακτηριστικά:


1. Αντιλαμβάνεσθε τι επικίνδυνο και αντεθνικό παιγνίδι γίνεται με όχημα την ZIRAAT BANK;

2. Τι θα κάνετε για να αποτρέψετε την ολοκληρωτική εκτέλεση του εθνικού εγκλήματος πριν αλλάξει χέρια η γη της Θράκης;

3. Θα μεριμνήσετε εσείς και η ΤτΕ επιτέλους στο να ελέγξετε την διάρθρωση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της εν λόγω τράπεζας και εάν εφαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας εμπορικών τραπεζών;

4. Γιατί μέχρι σήμερα δεν ελέγχουν οι αρμόδιες ΔΟΥ το πόθεν έσχες , τα δηλωθέντα εισοδήματα κ.α. των “μπροστινών” που κάνουν τους αγοραστές ή και των δανειοληπτών της Τουρκικής Τράπεζας που άνευ προϋποθέσεων “υπόπτως” τους χορηγούνται παράνομα δάνεια;

5. Θα πάρετε πολιτική απόφαση με τροπολογία σας στον επικείμενο νόμο που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ήδη γίνονται από την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο;

6. Αντιλαμβάνεστε το κίνδυνο που πιθανόν θα προκύψει από την πώληση κόκκινων δανείων στην περιοχή της Θράκης και γενικότερα σε παραμεθόριες περιοχές και πως προτίθεστε να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα στην περίπτωση που αυτά καταλήξουν σε ξένα επενδυτικά funds που από πίσω κρύβονται τουρκικά συμφέροντα;