17 Δεκ 2015 16:58 Αθήνα --°C
H Bosch προμήθευσε τη Volkswagen με δύο "βασικά" εξαρτήματα

Η γερμανική εισαγγελία ερευνά το ρόλο της Bosch στο σκάνδαλο της VW

news Image

Η εισαγγελία στη Στουτγάρδη ερευνά το αν εργαζόμενοι της Robert Bosch GmbH βοήθησαν τη Volkswagen να χειραγωγήσει το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την εξαπάτηση στα τεστ εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η έρευνα εστιάζει σε εταιρικό προσωπικό της κατασκευάστριας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η οποία παρείχε το λογισμικό στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο δεν έχει ακόμη γίνει λόγος για συγκεκριμένους υπόπτους, όπως τόνισε σε συνέντευξη η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Claudia Krauth.

«Στον απόηχο των όσων έχουν αναφερθεί για την υπόθεση των εκπομπών ρύπων στη Volkswagen, βγάλαμε το συμπέρασμα πως κάποιος πρέπει να παρήγαγε το λογισμικό», ανέφερε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «ήταν προφανές το ποια εταιρία θεωρήθηκε ότι σχετίζεται».

Η Bosch, της οποίας η εκπρόσωπος υποστήριξε πως η εταιρία συνεργάζεται με τις αρχές, προμήθευσε τη Volkswagen με δύο εξαρτήματα που είναι «βασικά» σε πολλά αυτοκίνητα. Η εκπρόσωπος Rene Ziegler υπογράμμισε πως η αυτοκινητοβιομηχανία είναι υπεύθυνη για το πώς θα χρησιμοποιηθούν και θα ενσωματωθούν τα ανταλλακτικά.

euro2day.gr

Comments
Ερυθρός Σταυρός: Το μεγάλο φαγοπότι στο εδώλιο
Δικαίωση των ερευνών και καταγγελιών μας με καθυστέρηση... 20 ετών!