Άρχισαν οι «αποκεφαλισμοί» στην ΕΛ.ΑΣ…

ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΑΓΡΙΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

panousis xristodoulopouloy

Του Γιάννη Ντάσκα

Με «αποκεφαλισμούς αξιωματικών» αντέδρασε άμεσα ο Αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μετά το σκάνδαλο με την «νέα πολιτική» στο μεταναστευτικό.


Την ίδια ημέρα της συνέντευξης τύπου στην οποία είπε οτι οι αξιωματικοί που έχουν την ευθύνη «αυτοαποκεφαλίστηκαν» άρχισαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ υπό την προεδρία του Αρχηγού του Σώματος Δημήτρη Τσακνάκη.

Στους αντιστρατήγους έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι παραμένει στη θέση του ο Αντιστράτηγος κ.Κατριαδάκης. Η παραμονή του σημαίνει ότι απο τον έλεγχο που έγινε για την διαβόητη έκδοση της διαταγής της «νέας πολιτικής» δεν είχε ευθύνη ο ίδιος.Στη θέση του παραμένει και ο Αντιστράτηγος κ.Τσουβάλας ενώ αποστρατεύονται οι αντιστράτηγοι Σπ.Παπασπύρου και Ηλ.Γεωργόπουλος.

Ακολούθησαν αργά τη νύχτα οι κρίσεις των Υποστρατήγων και των Ταξιάρχων και ενδιαφέρον έχει ότι τις κρίσεις αυτές έκαναν οι δυο Αντιστράτηγοι που παρέμειναν υπό την προεδρία του Αρχηγού. Επομένως στο συμβούλιο μετείχε και ο κ.Κατριαδάκης και μεταξύ άλλων κρίθηκε από αυτό το συμβούλιο και ο υποστράτηγος κ.Νίτσας στον οποίο φέρεται ότι επιρρίπτονται όλες οι ευθύνες για την έκδοση της διαταγής,η οποία προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβέρνησης και προσωπικά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ.Σαμαρά, ο οποίος φάνηκε να έχει άμεση πληροφόρηση και συντονισμό με την έκδοση της διαταγής.

Ο κ.Νίτσας έχει την φήμη καλού και ικανού αξιωματικού και αποστρατεύθηκε μαζί με άλλους.Έχει επομένως ενδιαφέρον και αν θα προλάβει να γίνει Ένορκη Εξέταση με επιβολή κυρώσεων(δεν θα προλάβουν φυσικά…) και έχει ακόμα πιο πολύ ενδιαφέρον αν θα μιλήσει ο κ.Νίτσας για το άγριο παρασκήνιο ,κάτω απο το οποίο εκδόθηκε η συγκεκριμένη διαταγή.

Το πιθανότερο θα είναι να μην μιλήσει ευχαριστημένος γιατί πήρε και το βαθμό του αντιστρατήγου και αποστρατεύθηκε πριν τον προλάβουν όποιες κυρώσεις εντός του σώματος….Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι…
Από τους Υποστρατήγους στη θέση του Αντιστρατήγου προήχθησαν οι κ.κ.Σοφιός(επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας) και Κώστας Μιχαιρίνας,Επιθεωρητής Νότιας Ελλάδας.Υπαρχηγός του Σώματος έγινε ο Αντιστράτηγος κ.Τσουβάλας.

Είναι φανερό οτι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επέλεξαν το μεταναστευτικό ως πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση,μέσα στην οποία φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές γραμμές.

Είναι σχεδόν φανερό ότι άλλες θέσεις έχει ο αρμόδιος υπουργός προστασίας του Πολίτη,άλλες η αρμόδια υπουργός για τη μετανάστευση Τασία Χριστοδουλοπούλου και δύσκολα θα συγκερασθούν οι διαφορετικές πολιτικές που υποστηρίζουν.

Ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας θα έχει πρόβλημα αν η σύγκρουση προωθηθεί γιατί ,όποιος εκ των δυο υπουργών και αν αποχωρήσει εκών ή άκων,εάν δημοσιοποιήσει τους λόγους της αποχώρησης το πλήγμα θα είναι μεγάλο ,είτε στην αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ,είτε στη δεξιά πλευρά.

Χαρακτηριστική των ακροβασιών είναι η απάντηση του Υπουργού καθηγητή Γιάννη Πανούση για το θέμα που προέκυψε και στην οποία διακρίνει κανείς «μπηχτή» για την κ.Χριστοδουλοπούλου ,η οποία θα πάρει όλες τις αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό και τη «νέα πολιτική»:

Άκουσα την «είδηση», την οποία ασφαλώς γνώριζε η Ν.Δ. πριν από μένα και σχεδίαζε την πρόκληση πανικού σε βάρος της ηρεμίας του ελληνικού λαού, από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Την ύπαρξη εγγράφου την έμαθα πολύ αργότερα όταν κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Το θέμα της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί αφού ήδη οι «συνέταιροι» αλληλοκατηγορούνται.

Επειδή δεν είμαι πολιτικός καριέρας θα ήθελα να μάθω από τους «κατασκευαστές ειδήσεων» από πού προκύπτει ότι γνώριζα το έγγραφο. Δηλώνω ότι το αγνοούσα και ως κίνηση και ως περιεχόμενο. Αν έχει στοιχεία ο νεόκοπος να τα φέρει αλλιώς να «σιωπήσει» ζητώντας και συγνώμη. Ανακάλεσα τη διαταγή διότι εξεδόθη παρατύπως και δίχως τη γνώση της ιεραρχίας. Μη συγχέεται το δελτίο τύπου για την Αμυγδαλέζα με έγγραφο που έχει ως τίτλο «Νέα πολιτική..». Η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου θα είναι σύντομα η αρμόδια για να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις. Τις πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου τις υπογράφω ο ίδιος και όχι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας χωρίς έγκριση από Επιτελάρχη, Υπαρχηγό, Αρχηγό.
Ως προς τις συλλήψεις παρανόμων σας παραπέμπω στη συνέντευξή μου.

Δεν έχω συνηθίσει να παρακολουθώ τους ελεύθερους πολίτες. Η ασφάλεια έχει άλλο περιεχόμενο για μένα κι άλλο για όσους παραμένουν σε αντιλήψεις παλαιών εποχών.

Θα μπορούσα όμως να αναρωτηθώ αν γνωρίζει κάποιος από τη Ν.Δ. πού κινούνται οι εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες που επί της εποχής τους σκορπούσαν τον τρόμο στην Ελλάδα χωρίς να ελέγχονται από πουθενά.

Παραβιάσατε το Ν. 3907/11, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τώρα κάνετε μαθήματα ηθικής και ευθύνης.

Ως προς τις κρίσεις αξιωματικών δεν θέλω να υπενθυμίσω το σκοτεινό παρελθόν των κυβερνήσεων που δημιουργούσαν «δικό τους» στρατό και «δική τους» αστυνομία.

Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί ο ίδιος.

Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο, όχι όπως κατά περίσταση και περίπτωση τον διαβάζουν και τον εφαρμόζουν μερικοί, αλλά όπως πράγματι ισχύουν σ’ ένα πολιτισμένο Κράτος Δικαίου.

 

 

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail