Ένα 7σφαιρο πιστόλι στον κρόταφο της Μέρκελ

ΤΑ ΕΠΤΑ ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΧΗ

merkel

Του Γιάννη Ντάσκα

Πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις για την προσπάθεια του διδύμου Μέρκελ-Σόϊμπλε ,αλλά και σε κάποιο βαθμό και των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να “γερμανοποιήσουν” την Ευρώπη,μέσα από την οικονομική πολιτική.

Σήμερα στο διαβόητο “Γιούρογκρουπ” η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της γιαυτο και η αποφασιστικότητα της θα πρέπει να είναι δεδομένη:

1.συμβολικά ,αλλά με βαρύνουσα σημασία θα έχει μαζί της τις αντιδράσεις με διαδηλώσεις Ευρωπαίων πολιτών σε διάφορες πόλεις.

2.Ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ και ο κεντρικός Τραπεζίτης Ντράγκι περισσότερο έχουν στα αυτιά τους στις αμερικανικές πιέσεις για αλλαγή οικονομικής πολιτικής και λιγότερο στο Βερολίνο.

3. κόντρα στον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόϊ είναι οι επερχόμενοι νικητές της Ισπανίας ,οι Podemos ,οι οποίοι σαφώς τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας.Επομένως μην ακούτε τα παραμύθια περί ισπανικού “βέτο”.

4.η συντριβή της Μέρκελ στις εκλογές του Αμβούργου ,έχει την μεγάλη σημασία της  στη Γερμανία και η Μέρκελ μετά από αυτή δεν μπορεί να κινηθεί περισσότερο ανθελληνικά,από όσο σήμερα

5 οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιέζουν στο παρασκήνιο για ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ στην Ευρώπη.Πιέζουν βέβαια και την Ελλάδα να πιάσει επιτέλους τους πασίγνωστους κλέφτες που παρελαύνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στα κανάλια,αλλά η αλλαγή οικονομικής πολιτικής  της Ευρώπης είναι  μόνο καλή για την Ελλάδα.Και βέβαια ελπίζουμε, ότι οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση θα αποδώσουν με δεδομένο ότι διόρισε αρμόδιο υπουργό για τους κλέφτες τον πρώην εισαγγελέα Νικολούδη και ήδη αποτελέσματα φαίνονται.

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ “θυμήθηκε αίφνης” ότι έχει δυνατότητα να δημοσιεύσει και τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ,κάτι που πιστεύουμε δεν θα θυμόταν ούτε ως το 2019 αν κέρδιζαν τις εκλογές Σαμαράς και Βενιζέλος.

6. Συνδέεται απολύτως ,κατά τη γνώμη μας, η καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση του ονόματος του νέου Προέδρου τη Δημοκρατίας.Οχι τόσο για να μην πάρουν τον Επίτροπο Αβραμόπουλο από την Κομισιόν και δυσκολευτεί ο Γιούνκερ,αλλά γιατί στο τρίγωνο Βερολίνο-Ουάσιγκτον-Αθήνα γίνονται διαβουλεύσεις και γιαυτό.Αν καταλήξουν καλά ,ο επόμενος πρόεδρος θα έχει και τις ευλογίες του Βερολίνου.Αν όχι,θα είναι επιλογή που θα ενισχύει την αντιγερμανική (και απόλυτα δικαιολογημένη) στάση της ελληνικής κυβέρνησης

7 η σπουδαιότερη εξέλιξη σημειώθηκε στην Ιταλία και αφορά όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και όχι την Ελλάδα μόνο.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε ότι υπερισχύει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ,και όχι η ευρωπαϊκή συνθήκη,όταν διακυβεύονται ατομικά δικαιώματα.

Έτσι έδωσε δικαίωμα στην Ελλάδα να διεκδικήσει στην Ιταλία με κατασχέσεις γερμανικών κτηρίων τις αποζημιώσεις του Διστόμου.Αυτό έχει τεράστια σημασία όχι γιατί ήδη ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης κΠαρασκευόπουλος τάχθηκε υπέρ της άδειας εκτέλεσης αποφάσεων και στην Ελλάδα,αλλά για την προσπάθεια της Γερμανία για να ισοπεδώσει ατομικά και εθνικά χαρακτηριστικά μέσω  της ευρωπαϊκής συνθήκης.

Η αντίθετη και οριστική κρίση του Συνταγματικού Δικαστηρίου μιας τεράστιας χώρας ,όπως η Ιταλία ,αλλάζει οριστικά το χάρτη της παντοδυναμίας της γερμανικής φωνής στην Ευρώπη.

Τίποτα λοιπόν από όσα κρίνονται αυτές τις ημέρες στα  συνεχή “Γιούρογκρου𨔠δεν είναι τόσο απλά και μονοσήμαντα ,όσο φαίνονται και να είστε προετοιμασμένοι για έναν μεγάλο μαραθώνιο ,πολλών επιπέδων,ο οποίος θα αλλάξει την Ευρώπη.

Ο νεαρός πρωθυπουργός της Ελλάδας,απο την κορυφή της Πίνδου(Τζουμέρκα) έχει σημαντικότατο μερίδιο στην αλλαγή που έρχεται…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail