Τι πρέπει να κάνει ο Αλέξης άμεσα…

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ

tsipras

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε με το δεξί στις μάχες. Σαφώς κέρδισε την πρώτη και αν τη Δευτέρα καταφέρει να ξεπεράσει ομαλά τη διαδικασία των προτάσεων-μεταρρυθμίσεων που θα κάνει θα έχει κερδίσει μερικούς μήνες μέσα στους οποίους μπορεί «να παίξει τη δική του μπάλα».

Η πιο μικρόψυχη εξ όλων των αντιδράσεων απέναντι στην Κυβέρνηση ήταν φυσικά του ανθρώπου που δεν…παρέδωσε την εξουσία.

Το ΠΟΤΑΜΙ έκανε μια αξιοπρεπή τοποθέτηση επισημαίνοντας την καλή προσπάθεια,ελπίζοντας στη συνέχεια.Το ΚΚΕ πιστό στη δική του γραμμή.Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ότι το να κατάγεται κανείς απο την Πηνελόπη Δέλτα,δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και επιτυχημένος …πιτσαδόρος,κάτι για το οποίο ,κάποτε είχε καυχηθεί(ναι…δεν είναι πλάκα) ο Αντωνάκης.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν κρίνεται καθώς είχε την αξιοπρέπεια να δηλώσει ότι φεύγει(και άρα ό,τι θέλει λέει) σύντομα απο την ηγεσία του μικρού κόμματος,το οποίο είχε παραλάβει,όπως και ο Σαμαράς πολύ μεγαλύτερο.
Σύντομα θα δουν το φως δημοσκοπήσεις και κατά τις πληροφορίες η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών κρίνει θετικά έως πολύ θετικά τα αποτελέσματα της πρώτης μάχης και στηρίζει πιο σκληρή ακόμα στάση στις διαπραγματεύσεις.

Η μεγάλη μάχη του Αλέξη Τσίπρα όμως θα δοθεί στο εσωτερικό με αυτό που υποσχέθηκε στο εξωτερικό.τι υποσχέθηκε;
Αλλαγές παντού και μάλιστα σαρωτικές.

Απλά πράγματα δηλαδή επανίδρυση του κράτους, όπως ο Καραμανλής,ο Παπανδρέου,ο Σαμαράς.

Εκείνοι δεν το έκαναν γιατί κάτω απο κάθε βρόμικη πέτρα ήταν χωμένοι πολλοί δικοί τους.

Ο Τσίπρας δεν φαίνεται να έχει υποχρεώσεις.Στην πράξη θα φανεί όμως.
Ο σειρήνες είναι εδώ και πιέζουν. Το συγκρότημα της διαπλοκής εμφανίσθηκε αίφνης θα θαυμάζει τον υφυπουργό άμυνας Κώστα Ήσυχο γιατί παρότι είναι υπουργός ο υιός του υπηρετεί θητεία στο…Καστελόριζο! Η «λεπτομέρεια» που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι ότι εκεί τοποθετήθηκε …πριν τις εκλογές!

Δεν είναι καθόλου δύσκολο το έργο του κ.Τσίπρα. Πρέπει απλά να αφήσει τους νόμους να ισχύσουν με ίσο τρόπο για όλους. Απο τις ποινικές δίκες μέχρι τις αστικές,απο το πιο μικρό νοσοκομείο μέχρι το μεγαλύτερο,απο την Αθήνα μέχρι τη Γαύδο.

Πρέπει απλά να κάνει αυτό που είπε προς τους Γερμανούς και στο εσωτερικό .Δηλαδή να μην περπατάει σκυφτή η εξουσία του ,όπως περπατούσε όλα αυτά τα χρόνια η κάθε εξουσία μπροστά στη συγκεκριμένη Ολιγαρχία,βάσεις της οποίας είναι κυρίως στη Γερμανία.

Υλικό για όλα αυτά υπάρχει και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες,δηλαδή ικανό να δείξει αμέσως τις προθέσεις του.

Μέχρι το τέλος αυτού του Μαρτίου όλοι θα έχουμε καταλάβει που το πάει…

Αν αρχίσει και χάνεται σε ατραπούς και παγίδες του στυλ «να δώσουμε προτεραιότητα στην αποφυλάκιση των λαθρομεταναστών που κρατούνται πέραν του 18μήνου» και ξαναγεμίσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας κάηκε άμεσα.Ο λαός περιμένει να λειτουργεί το κράτος σε όλα τα επίπεδα και να μην μετατραπεί το κράτος σε μια έκταση στην οποία όλα γίνονται ένας πολτός…
Η δολοφονία του φύλακα των φυλακών Δομοκού ας είναι ένα καμπανάκι για τα χειρότερα που έρχονται στον κρίσιμο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας…

Περιμένουμε να δούμε λοιπόν απο την Τρίτη,αν με το καλό πάει καλά τη Δευτέρα,που το ευχόμαστε και το ελπίζουμε,τις αλλαγές στο εσωτερικό.

Με την επιλογή Παυλόπουλου στην προεδρία,Κωνσταντοπούλου στη Βουλή δείχνει οτι ξέρει και τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να το κάνει.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail