Αποκαλύψεις στο σκάνδαλο ΔΕΗ

ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ;

dei

Του Γιάννη Ντάσκα

Προσέχει κανείς τη δίκη για το διαβόητο σκάνδαλο της ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ κλπ; Η δίκη ξεκίνησε και κατέθεσε μάρτυρας ,μια γυναίκα-διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και άφησε πολλούς με το στόμα ανοιχτό.


Κυρίως για την άνεση του ΒΟΘΡΟΥ που λέγεται δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού να παίζει με εκατομμύρια βγαλμένα απο το δέρμα των Ελλήνων πολιτών,ως να είναι …μαρουλόφυλλα!

Η μάρτυρας μιλούσε για πιστωτικά και χρεωστικά της ΔΕΗ έναντι και κάποια στιγμή χαρακτήρισε ευτελές ένα ποσό περι τα ….20 εκατομμύρια ευρώ που προέκυπτε ως διαφορά στην υπόθεση και το οποίο ποσό είχε φορτώσει η ΔΕΗ στις ιδιωτικές εταιρείες!

Στην κοινή γνώμη έχει περάσει η εντύπωση ότι η ΔΕΗ και οι δυο ιδιωτικές εταιρείες δρούσαν «αγκαζέ» και απο κοινού.
Στην πραγματικότητα η ΔΕΗ είναι το απόλυτο μονοπώλιο του ελληνικού κράτους και με τις δυο εταιρείες βρέθηκε στα μαχαίρια γιατί άρχισε να χάνει κομμάτι του μονοπωλίου.

Οι δυο εταιρείες παρουσιάστηκαν ως η «βρόμικη» πλευρά.Κυρίως εξαιτίας της διαπλοκής του επιχειρηματία Φλώρου με τον επιχειρηματία Ψυχάρη,ο οποίος κινείται γύρω απο το «ψητό» που λέγεται ΔΕΗ από τότε που είχαν στηθεί ομηρικές μάχες μεταξύ του ιδίου και του επιχειρηματία Κόκκαλη απο τη μία πλευρά και του επιχειρηματία Κοπελούζου και του Δ.Ρίζου απο την άλλη.

Στην υπόθεση έσκασε μύτη και ο επιχειρηματίας Μυτιληναίος αργότερα και έτσι η ΔΕΗ έγινε «διεκδικούμενο χρυσάφι» απο ισχυρότατα συμφέροντα.Στη μέση η πολιτική εξουσία ,η οποία λέγεται οτι «τα παίρνει χοντρά» απο εκείνον που κάνει αθέατα κουμάντο στη ΔΕΗ και την κρατάνε μαζί ως κρατικό μονοπώλιο με…ιδιωτικά συμφέροντα στις προμήθειες και πολλά άλλα.

Οι δυο εταιρείες έφυγαν απο τη μέση και οι επιχειρηματίες κατηγορούνται οτι έβαλαν χέρι σε κρατικά ταμεία.
Αν υπολογίσει κανείς οτι ο ένας εξ αυτών(Φλώρος) επιθυμεί να αναβληθεί η δίκη,ώστε να προλάβει με νόμο να επιστρέψει μεγάλα ποσά και να έχει ανάλογη μεταχείριση απο το νόμο κάνει ορισμένες σκέψεις.
Ο δεύτερος κύριος επιχειρηματίας της υπόθεσης(Μηλιώνης) δήλωσε οτι ,ούτε αναβολή της δίκης θέλει,ούτε έχει να επιστρέψει ποσά,αφού είχε τακτοποιήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ΠΡΙΝ τον κρίσιμο για την κατηγορία χρόνο.

Οι ιδιωτικές εταιρείες έφυγαν απο τη μέση και η ΔΕΗ επανήλθε στο μονοπώλιο.
Έχετε προσέξει καμία διαφορά υπερ των λαϊκών λογαριασμών;
Έχετε προσέξει καμία ελάφρυνση υπέρ των αδύναμων,κάτι τέλος πάντων που να δείχνει οτι η κρατική επιχείρηση είναι πιο συμφέρουσα;

Δεν τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή αυτά που ακούστηκαν στη δίκη.Τα γράφουμε γιατί ο αρμόδιος υπουργός Παν.Λαφαζάνης έχει «πατήσει πόδι» για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ» κλπ
Προφανής η υποχρέωση του κ.Λαφαζάνη να εξηγήσει τι και για ποιό λόγο χρεώνει η ΔΕΗ πιστωτικά και χρεωστικά.Ποιοί καθορίζουν τα τιμολόγια και πως ελέγχεται η σωστή τιμολόγηση.Ποιά συμφέροντα ως τώρα βρίσκονται δεκαετίες πίσω απο την υποτιθέμενη κρατική ΔΕΗ και ποιοί και πως «εξαφάνισαν» δικογραφίες με τεράστια ποσά σε προμήθειες κλπ
Μια απορία: πριν κάμποσο καιρό χτυπήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι ,δίπλα στη βίλα του τηλεπαρουσιαστή Παπαδάκη ο δικηγόρος της κρατικής ΔΕΗ(ΛΑΓΗΕ και δε συμμαζεύεται…) Αντωνόπουλος.Πόσο νοσηλεύτηκε; Εχει σημάδι απο τη σφαίρα στο κεφάλι;Ποιοί και για ποιό λόγο των χτύπησαν;

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail