«Ο Βαγγέλης πέθανε από βία»

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΝΤΑΣ ΒΡΟΣΓΟΣ

giakoumakis3 2

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας προσανατολίζεται ο πραγματογνώμων και καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Βουγιουκλάκης για τα αίτια θανάτου του τραγικού Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο ειδικός ερευνητής της οικογένειας Φώντας Βρόσγος μας είπε ότι σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον καθηγητή Βουγιουκλάκη πληροφορήθηκε ότι είτε σήμερα ,είτε αύριο το πόρισμα θα δοθεί στον συνήγορο της οικογένειας Τάκη Μπούκα.

Όπως του είπε «όλα δείχνουν αυτοχειρία,αν και για να είμαι 100% βέβαιος θα ήθελα να υπάρχει καιτ ο τμήμα του λαιμού,το οποίο φαγώθηκε και δεν μπορεί να εξετασθεί».

Σύμφωνα με τον κ.Βουγιουκλάκη αυτοχειρία δείχνει το προθανάτιο κόψιμο του χεριού,το ότι στα νύχια του Βαγγέλη δεν βρέθηκε άλλο DNA,άρα δεν είχε παλέψει με κανέναν,στο μαχαίρι και στα ρούχα του βρέθηκε αίμα δικό του.
Επίσης το χώμα στα ρούχα είναι του ίδιου σημείου και δεν μεταφέρθηκε το σώμα απο αλλού σε εκείνο το σημείο.Κατά τον κ.Βουγιουκλάκη βρέθηκε αλκοόλ και στο αίμα(;) και στο στομάχι του παιδιού,ενώ και το φαγητό δεν είχε χωνευτεί,κάτι που δείχνει ότι θανατώθηκε λίγο μετά το γεύμα…

» Και αυτοχειρία να είναι ΔΕΝ είναι αυτά τα αίτια θανάτου του Βαγγέλη.Το παιδί υφίστατο μαρτύρια απο συμφοιτητές του και αυτά είναι τα αίτια θανάτου.Ελπίζουμε ότι αυτά θα στοιχειοθετηθούν απο την έρευνα που κάνει η Ασφάλεια Ιωαννίνων» μας είπε ο κ.Βρόσγος και δίνει την ουσιαστική διάσταση του θανάτου του τραγικού παιδιού.

Δεδομένο στην υπόθεση αυτή είναι ότι στις πρόσφατες κρίσεις αποστρατεύθηκαν οι δυο κορυφαίοι αξιωματικοί της αστυνομίας Ιωαννίνων οι κ.κ.Παπιγκιώτης και Τρομπούκης.Επίσημα η αποστρατεία δεν έχει αιτιολογία,αλλά ανώτατη πηγή στην ΕΛ-ΑΣ μας είπε ότι αποστρατεύθηκαν γιατί επι τόσες ημέρες δεν υπήρχε απάντηση για «τι απέγινε το παιδί».
Αργότερα βρέθηκε σε μικρή απόσταση απο το σημείο εξαφάνισης,αν και υπήρχε βίντεο που έδειχνε την κίνησή του.
Ιατροδικαστές δεν κρίνουν επαρκή τα στοιχεία που υπήρχαν για να βγει πόρισμα με βεβαιότητα. Μας είπαν ότι δεν μπορεί μετά δυο μήνες να βρεθεί αλκοόλ που να προσδιορίζεται απο κατανάλωση αλκοόλ ,Υπάρχει μόνο αλκοόλη της σήψης,η οποία είναι εντελώς διαφορετική στην ερμηνεία για τα αίτια θανάτου.

Επίσης μας είπαν ότι η έλλειψη DNA νύχια και δικό του αίμα στα ρούχα δεν αποκλείει καθόλου την άσκηση βίας εναντίον του ,ακόμα και με μαχαίρι καθώς δεν προσδιορίζεται δράστης,ώστε να ερευνηθεί αν και αυτός έχει πάνω στα ρούχα του αίμα η DNA του τραγικού παιδιού.
Το γεγονός ότι είχε μόνο χώμα απο το σημείο που βρέθηκε δεν σημαίνει ότι δεν ήταν κάπου αλλού (σε κλειστό χώρο) και χωρίς χώμα.

Σημείο κλειδί είναι το γεγονός ότι αν και υπήρχε εξαφάνιση και υπήρχαν απο την πρώτη ημέρα υποψίες άσκησης βίας η υπόθεση ανατέθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα,το οποίο είχε μεν αξιωματικό με εμπειρία στις ανθρωποκτονίες ,αλλά δεν ήταν υπηρεσία ασφαλείας.
Η εκ των υστέρων ανάθεση της υπόθεσης στην Ασφάλεια αποδεικνύει ότι ΔΕΝ έπρεπε να ανατεθεί στο απλό αστυνομικό τμήμα.

Παρότι βεβαιώνουν αρκετοί που ασχολούνται με την υπόθεση(και ο κ.Βρόσγος) ότι έγιναν εκτατεμένες έρευνες και το νεκρό σώμα δεν μύριζε λόγω καιρικών συνθηκών ,ιατροδικαστές λένε ότι αν είχαν αναπτυχθεί έντομα τρίτης γενιάς στο σώμα(όπως μας είπε ο συνήγορος της οικογένειας κ.Μπούκας,ήταν αδύνατο κάποιες ώρες της ημέρας να μην μύριζε το σώμα και να μην γίνει αντιληπτή η μυρωδιά σε ικανή απόσταση,πόσο μάλλον σε αστυνομικούς που ερευνούσαν είτε μόνοι τους,είτε με σκυλιά.

Άρα;

Όταν παραδοθεί ο φάκελος απο την Ασφάλεια στην Δικαιοσύνη θα εντοπισθούν οι απαντήσεις ή τα κενά…

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Μπούκας μας είπε ότι ίσως τη Δευτέρα ή Τρίτη θα παραδοθεί το πόρισμα κι ότι δεν περιμένει να υπάρχει στο πόρισμα βεβαιώσεις αλλά μόνο εικασίες ή υποψίες για τα τυπικά αίτια του θανάτου.  

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail