Έπεσε ή το έριξαν τζιχαντιστές στο Σινά;

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 224 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ AIRBUS ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ METROJET

k79268
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πώς ένα αεροπλάνο με πρόβλημα στον κινητήρα καταφέρνει να κοπεί στην… ουρά;

Πώς καταφέρνει ένα αεροπλάνο με πρόβλημα στον κινητήρα να πέσει… κάθετα αφού βρίσκεται σε πτήση πάνω από 15 λεπτά και έχει πάρει και το ύψος του και κανονική ταχύτητα;
Πώς καταφέρνει ένα αεροπλάνο με πρόβλημα στον κινητήρα να στείλει το μπροστινό τμήμα σε βράχο και να σκορπιστούν συντρίμια και – δυστυχώς – πτώματα σε απόσταση 5 χιλιομέτρων;

Πώς καταφέρνει ενα αεροπλάνο με πρόβλημα στον κινητήρα να πέσει με τον ίδιο τρόπο (ακτίνα διασκορπισμού συντριμμιών και πτωμάτων) που έπεσε το μαλαισιανό αεροπλάνο στην Ουκρανία όταν το κατέρριψε ρωσικός πύραυλος;

Εμείς δεν είμαστε ειδικοί και μπορεί να τα καταφέρνει όλα αυτά.

Τις απαντήσεις υποτίθεται ότι θα δώσουν οι έρευνες που γίνονται στην περιοχή του Σινά, όπου ρωσικό αεροσκάφος που πετούσε από το αιγυπτιακό θέρετρο Σάρμ Ελ Σεϊχ με 221 Ρώσους τουρίστες και 3 Ουκρανούς προς την Αγία Πετρούπολη συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου.

Πιο ειδικοί να απαντησουν στα ερωτήματα αυτά είναι οι άνθρωποι των αεροπορικών εταιρειών. Η γερμανική Lufthansa και η γαλλο-ολλανδική AIRFRANCE – KLM πάντως ανακοίνωσαν ότι τα 15-20 δρομολόγια που έκαναν στην ίδια περιοχή του Σινά καθημερινά αλλάζουν δρομολόγιο και πάνε από άλλους αεροδιαδρόμους.

Νωρίτερα τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν συνεργάτες και «βάσεις» και στην Αίγυπτο και στο Σινά υπερηφανεύονταν ότι αυτοί έριξαν με αντιαεροπορικό το ρωσικό αεροσκάφος για αντίποινα στη ρωσική πολεμική επιχείρηση στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών.

Να σημειωθεί ότι πολλοί θεωρούν ότι οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί δεν έχουν κάνει όσα μπορούν εναντίον των τζιχανιστών του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα στη χερσόνησο του Σινά, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σε «καυτά» αμυντικά σημεία του Ισραήλ.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με θεωρίες συνωμοσίας, είχαν καταρρίψει χωρίς δισταγμό αεροπλάνο των κορεατικών αερογραμμών όταν αυτό άλλαξε ελαφρά πορεία και πετούσε πάνω απο τη ρωσική Απω Ανατολή, στην οποία υπάρχουν «καυτά» αμυντικά σημεία της Ρωσίας.

Ερώτημα είναι αν πετούσε σε μεγάλο ύψος το ρωσικό αεροπλάνο πάνω απο το «καυτό» Σινά, αν και μοιάζει ρητορικό…

Ερώτημα είναι πώς επιβιώνουν οι τζιχανιστές στο Σινά, το οποίο δεν είναι δα και απέραντο…

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο ρώσος Υπουργός Μεταφορών απάντησε μάλλον σιβυλλικά στην ερώτηση περί κατάρριψης λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι ακριβείς οι πληροφορίες περί κατάρριψης». Αρχικά διάφοροι αρμόδιοι δήλωναν ότι ο πιλότος είχε αναφέρει τεχνικό πρόβλημα πριν και η ρωσική ιδιωτική εταιρεία δεν ήταν και τόσο συνεπής στους τεχνικούς ελέγχους των αεροπλάνων της.

Μετά λίγες ώρες αυτό ανατράπηκε και δηλώνουν ότι δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι τα ίδια ακριβώς ακούγαμε και στην κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνο στην Ουκρανία και ακόμα και στο κορεατικό το μακρινό 1983.

Στους 224 επιβάτες οι 164 ήταν γυναίκες και οι 17 παιδιά από 2 έως 17 ετών…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail