Δίκες που κάνουν την ελίτ να τρέμει

ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

papakon

Του Γιάννη Ντάσκα

Ακόμα και με ισόβια απειλείται ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη δίκη που αρχίζει αύριο στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ταυτόχρονα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήγγειλε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Και οι δυο υποθέσεις σχετίζονται και έχουν να κάνουν με την ελίτ που κυβέρνησε τη χώρα με τρόπο που και Μνημόνιο να επιβάλει αλλά και να μην πειράξουν την εξουσιαστική ελίτ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενεπλάκη στην διαβόητη λίστα Λαγκάρντ απο την οποία αφαιρέθηκαν ονόματα συγγενών του και συγγενών του πρώην Υπουργού και «δεξιού χεριού» του Κ.Μητσοτάκη ,του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Οι συγγενείς που ήταν στη λίστα επιχειρηματικά σχετίζονται και με τα λεγόμενα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η δίκη ουσιαστικά επιβεβαιώνει την άρνηση των τότε αρχών του κράτους να ακουμπήσουν το μέγα σκάνδαλο της φοροδιαφυγής των πλουσίων.Οι ξένοι τους παρέδωσαν τη λίστα Λαγκάρντ αφού πρώτα αρνήθηκαν να παραλάβουν απο τον ίδιο τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ,τον Ερβέ Φαλσιανί τη λίστα αυτή και άλλη πολύ μεγαλύτερη!!!

Η άρνηση αυτή είχε σημειωθεί και επί της πρωθυπουργίας του Κ.Καραμανλή…

η άρνηση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της είσπραξης ποσών απο εκεί που υπάρχουν μαζί με την διόγκωση τεχνητά των λογαριασμών του κράτους οδήγησαν στην «ανάγκη» για Μνημόνιο.

Για το σκάνδαλο αυτό είναι κατηγορούμενος ο «δοτός» πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και αν τελικά παραπεμφθεί ,τότε σε συνδυασμό με την υπόθεση του Μνημονίου η υπόθεση παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail