«Βόμβα» κατά Δικαστών στον Άρειο Πάγο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ

olomeleia paraskhnio

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο είναι πρώην μαφιόζος.Σε πολύ μικρή ηλικία μπήκε και σε πολύ μικρή βγήκε απο τη ναπολιτάνικη Μαφία.Είχε και έχει ένα προσόν .Εχει μυαλό και έχει και «πένα καλή» Με αυτά ήδη μπήκε στην παγκόσμια πνευματική ελίτ και τα βιβλία του έχουν γίνει όλα σχεδόν μπέστ σελλερ.

Στο βιβλίο του «Η ομορφιά και η Κόλαση» βρίσκει κανείς …Ελλάδα. Στις σελίδες 205-210 καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική εξουσία βρίσκεται πίσω απο το εσκεμμένο χάος στον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών.Το χάος την εξυπηρετεί σε πολλά κερδοσκοπικά επίπεδα.Και είναι μέσα στα κέρδη και όταν θέλει δημιουργεί εξιλαστήρια θύματα.Δηλαδή βγάζει την ουρά της απέξω παρότι είναι ο Δημιουργός του Χάους και παριστάνει και τον ελεγκτή ενώ είναι ελεγχόμενη.

Το βιβλίο γράφηκε με αφορμή το χάος που είχε δημιουργηθεί με την εσκεμμένη συσσώρευση σκουπιδιών και την έλλειψη χώρων ταφής-διαχείρισης.
Η πολιτική και ιδιαίτερα οι τοπικοί άρχοντες είχαν την ευθύνη και μέσα απο το χάος κέρδιζαν σε πολλά επίπεδα.
στο τέλος προσπάθησαν να φορτώσουν την ευθύνη στους ιδιώτες που χρησιμοποιήθηκαν μέσα απο δικής τους ευθύνης διαδικασίες.

Η Δυτική Ελλάδα αγναντεύει,κατά κάποιο τρόπο την Ιταλία.και της μοιάζει της Ιταλίας σε πολλά.
Μία παρόμοια υπόθεση που σχετίζεται με την τοπική εξουσία και τη διαχείριση των σκουπιδιών ζει έντονα τα τελευταία χρόνια η Δυτική Πελοπόννησος.

Δήμαρχος Καλαμάτας για πολλά χρόνια ήταν ο Παναγ.Νίκας,προσωπικός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα απο νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες και ο δικός του Δήμος και άλλοι ανέθεσαν σε μία εταιρεία την διαχείριση των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το νόμο κάθε Δήμος. Δηλαδή κάθε Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για τον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών,απο την αρχή μέχρι και το τέλος.Δεν μπορεί να ισχυρισθεί δηλαδή ότι «έδινε το δικαίωμα συλλογής και διαχείρισης των σκουπιδιών» σε εργολάβο χωρίς να γνωρίζει ΠΟΥ και ΠΩΣ καταλήγουν τα σκουπίδια.
Στις υποχρεώσεις των Δήμων είναι να γνωρίζουν που ακριβώς καταλήγουν τα σκουπίδια τους,να διαχωρίζουν τα τοξικά και επικίνδυνα ,από τα άλλα κλπ

Εργολάβος που διαχειριζόταν και τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας κατέφυγε στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου με μια απίστευτη καταγγελία,που θυμίζει πολύ τον Σαβιάνο.

Περιγράφει πως απο τη μία μερα στην άλλη ,απο τη θέση του νομοταγούς εργολάβου-πολίτη βρέθηκε μπλεγμένος σε μια καυστική ιστορία.

Προφυλακισμένος για ένα χρόνο για κακή διαχείριση των σκουπιδιών και του Δήμου Καλαμάτας,χωρίς να κατηγορηθεί όμως κανείς απο τον Δήμο.Ως και να …έκλεβε τα σκουπίδια ο εργολάβος.
Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την καταγγελία μια προσπάθεια να βάλει και άλλους στο κάδρο των ευθυνών,ώστε να ελαφρύνει τη θέση του.

Όμως η υπόθεση έχει «ιδιαιτερότητες» σοβαρές .Η τοπική Δικαιοσύνη θεώρησε τον εργολάβο και τους εργαζόμενους σε αυτόν εγκληματική οργάνωση και διέταξε και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ΜΕΤΑ την εξάρθρωσή της.
Συνέλεξε τηλεφωνικές συνομιλίες του εργολάβου μέσα απο τη φυλακή με τη συζυγο και τα παιδιά του.Οι συνομιλίες αυτές δημοσιεύθηκαν σε τοπικά μέσα και εκεί ακούγεται να καθυβρίζει δημοσιογράφο που θεωρεί υπεύθυνο για την προφυλάκισή του και να χρησιμοποιεί φράσεις ,όπως «θα τον μαντάρουμε».
Αυτά θεωρήθηκαν απειλητικά και στον δημοσιογράφο χορηγήθηκε νόμιμα προστασία.
Ως εδώ φαίνονται να κινούνται όλα στα πλαίσια της λογικής πορείας μιας τέτοιας υπόθεσης που είναι σοβαρή,αφού αναφέρεται σε μόλυνση του περιβάλλοντος μέσω των σκουπιδιών.

Επομένως θα δικαιολογούσε κανείς αυστηρή στάση της Δικαιοσύνης.

Οι ιδιαιτερότητες αρχίζουν από εδώ και κάτω.

Εισαγγελέας στην περιοχή είναι ένας που ήταν εξαιρετικά επιεικής στο μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου και το είχε βάλει στο αρχείο!Αυτό που ήταν και πολλαπλασίως σοβαρότερο και καραμπινάτο.
Στην περίπτωση των σκουπιδιών ενώ είναι άτεγκτοι με τον εργολάβο δεν ακουμπούν καθόλου τους δημοτικούς άρχοντες που ανέθεσαν τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Οταν μέσα σε αυτούς τους δημοτικούς άρχοντες είναι και ο Δήμαρχος της Καλαμάτας και η υπόθεση αναφέρεται στην περίοδο πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά ,η υπόθεση θυμίζει τη γυναίκα του Καίσαρα που πρέπει και να είναι και να φαίνεται.
Ο εργολάβος στην καταγγελία του στον Πρόεδρο του Αρείου πάγου θέτει το αυτονόητο.Είτε αυθαίρετα έκλεβε σκουπίδια του μεγάλου Δήμου και τα πήγαινε ,όπου ήθελε,είτε τα πήρε με διαγωνισμό ,στον οποίο ήταν προκαθορισμένο το που και πως θα τα διαχειριστεί.Και αυτό έκανε. Επομένως πως είναι νόμιμο για τον Δήμο,το ίδιο πράγμα που είναι παράνομο για τον εργολάβο;
Και πάλι θα μπορούσε κανείς με ακραία καλοπιστία να πει ότι ο εργολάβος παραπλάνησε τους πάντες και τα έθαβε ,όπου νάναι.

Κατηγορείται όμως ότι τα έθαβε σε χώρους ΧΑΔΑ ,δηλαδή νόμιμους χώρους.
Άντε και πάλι ας δείξει κανείς ακραία καλοπιστία.

Όμως ,ούτε ένας,ούτε δυο,αλλά 6 αστυνομικοί πήγαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του εργολάβου και εξιστόρησαν ότι όταν πήγαν να τον συλλάβουν την ώρα που έθαβε σκουπίδια,εκείνος τους όρμησε με το αυτοκίνητο για να τους ΣΚΟΤΩΣΕΙ και να ξεφύγει!

Και οι 6 αστυνομικοί φαίνεται να καταθέτουν με…καρμπόν,αν και σε διαφορετικές ώρες.και τα κόμματα και οι ιδιαίτερες εκφράσεις ΊΔΙΕΣ απολύτως.Σαν είτε να είχαν αποστηθίσει το τι θα πουν,είτε κάποιος να είχε γράψει εκ των ΠΡΟΤΕΡΩΝ τις καταθέσεις για
να μην πουν διαφορετικά πράγματα και τις υπέγραψαν.

Πολύ σοβαρό για να είναι αληθινό αυτό,δηλαδή για να συνωμότησαν 6 αστυνομικοί.
Με τις καταθέσεις-μηνύσεις τους ο εργολάβος έπρεπε να βρεθεί με εκατό χρόνια κάθειρξης ,τουλάχιστον.
Και αθωώθηκε απο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας των 6 αστυνομικών…Αυτή η παράμετρος είναι πολύ σοβαρή.Γιατί με γυμνό μάτι φαίνεται οτι δεν μπορεί να κατέθεσαν και οι 6 αστυνομικοί ΑΚΡΙΒΩΣ με την ίδια διατύπωση ,χωρίς να υπήρξε κάποιο στήσιμο.Και μόνη η αθώωσή του εργολάβου,αν και είχε 6 κατηγόρους για απόπειρα ανθρωποκτονίας τι δείχνει,αν όχι «στήσιμο»;
Ας εξαντλήσει και εδώ κανείς τα όρια της καλοπιστίας.
Υπάρχει ένα ακόμα πιο αξεπέραστο στάδιο.

Ο εργολάβος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου με ανάγκη χημειοθεραπειών.Αυτό το βεβαίωσαν και οι πραγματογνώμονες που όρισε η ανακρίτρια.
τα στάδιο του καρκίνου του δίνει νόμιμη αναπηρία 85%.Σύμφωνα με το νόμο κανείς δεν μπορεί να προφυλακιστεί αν είναι ανάπηρος από 80% και πάνω ,εκτός αν κατηγορείται για τρομοκρατία.
Αν έχει τέτοια αναπηρία βγαίνει χωρίς να πληρώσει ,ούτε ευρώ σαν εγγύηση.Ακριβώς γιατί θεωρείται ακίνδυνος για φυγή και περαιτέρω δράση.
Στην περίπτωση του εργολάβου συνέβη κάτι πρωτοφανές,όπως ο ίδιος το εξιστορεί στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Μετά 37 ημέρες η ανακρίτρια εξέτασε τοπ αίτημα να βγει από την προφυλάκιση(προσέξτε: όχι απο την κατηγορία…) και στις 9 το βράδυ του είπε οτι αποφυλακίζεται αν παραχρήμα καταβάλει 150.000 ευρώ.
Το παραχρήμα,όπως εξηγεί στην καταγγελία του στον Άρειο Πάγο σήμαινε ότι εκείνη τη στιγμή,στις 9 το βράδυ,χωρίς καν τράπεζες ανοιχτές θα έπρεπε να είχε στο παντελόνι η σε τσάντα 150.000 ευρώ.δεν είχε περιθώριο να τα δώσει την επομένη ημέρα.
Τα τελευταία χρόνια η Δικαιοσύνη έχει βάλει τέτοιες εγγυήσεις σε ζάμπλουτους. Σε όλους δόθηκε προθεσμία έστω λίγων ημερών.
Γιατί τέτοια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ παράμετρος στην υπόθεση του εργολάβου;
Ο ίδιος αναφέρει οτι και δεν έχει τόσα χρήματα ,αλλά-,το κυριότερο-ο νόμος δεν προβλέπει καταβολή εγγύησης σε περιπτώσεις αναπηρίας,άνω του 80%…
Τα όσα αναφέρονται στην αναφορά στον πρόεδρο του Αρείου πάγου είναι εξαιρετικά σοβαρά και η συνέχεια ,προφανώς θα έχει πού ενδιαφέρον.
Ο εργολάβος κατηγορεί την τοπική Δικαιοσύνη για σοβαρά …αδικήματα σε βάρος του(κατάχρηση εξουσίας κλπ) και αλίμονο αν απο την δικαστική έρευνα που θα γίνει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο.
Οταν αποφυλακίσθηκε κιόλας η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου «για να είναι κοντά στην οικογένειά της» πως θα δικαιολογήσουν την συνεχιζόμενη προφυλάκιση ενός ανθρώπου με τέτοιο στάδιο καρκίνου;
Καθώς έχουν τα μάτια μας πολλά με κυκλώματα της πολιτικής,των εργολάβων ,αλλά και της Δικαιοσύνης περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της έρευνας που θα γίνει απο δικαστικής πλευράς ,μετά την καταγγελία στον Αρειο πάγο.Το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα απο παρακολουθήσεις τηλεφώνων έγιναν βούκινο δημοσίως,αν και αναφέρονται έντονα στην καταγγελία,το θεωρούμε το λιγότερο σοβαρό…

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει και η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου.
Φυσικά θα επανέλθουμε ερευνώντας και την πορεία της υπόθεσης και την πορεία των καταγγελιών…
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail