Η Ελλάδα γίνεται πια μπανανία

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...

kar

Σε αφρικανικές μπανανίες μέχρι το πρόσφατο παρελθόν κυβερνούσαν για δεκαετίες δικτάτορες με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Οι φυλακές τους σε άθλιο χάλι. Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε κελιά βασανισμού. Και οι θάνατοι στις φυλακές κατά διαταγήν και με φρικτό τρόπο συχνότατοι.

Το ίδιο και στη Λατινική Αμερική. Ακόμα και σήμερα στις φυλακές χωρών αυτών των περιοχών κόβουν κεφάλια και τα στέλνουν στις οικογένειες για “μήνυμα”.

Οι “σωφρονιστικοί” των χωρών αυτών δεν ξέρουν τίποτα για τα εγκλήματα.

Στην Ελλάδα τα πράγματα κυλούσαν σχεδόν ομαλά για δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση… Λίγοι πρόσεχαν ότι απο το 1945 λίγες οικογένειες κυβερνούσαν και το ίδιο συνεβαινε και από το 1821.

Συμβαίνει κάπου-κάπου και στη Δύση αλλά κατ” εξαίρεση.

Μόνο τέσσερα χρόνια οικονομικής τεχνητής κρίσης ήταν αρκετά για να ανακατευτεί πολύ η τράπουλα στην Ελλάδα και να αρχίσουν τα συμπτώματα χώρας μπανανίας.

Η απορρύθμιση φαίνεται να επηρεάζει όλους τους τομείς. Καθώς οι έλεγχοι για παράνομο πλουτισμό φτάνουν σε λογαριασμούς υπουργών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων αλλά και πρωτοκλασσάτων καθηγητών πανεπιστημίου για διαχείριση κρατικών κονδυλίων, όλα φαίνονται έτοιμα για κατάρρευση.

Σε αυτό το κλίμα αλαφιασμένοι οι πολίτες δείχνουν αμέσως το έλλειμμα στη μόρφωση, στην παιδεία, στις αρχές και αξίες. Όχι όλοι φυσικά, αλλά εκείνοι που πάνε ομαδόν στη Χρυσή Αυγή σίγουρα… Ανάμεσά τους και… θεοσεβούμενοι που δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά της χριστιανικής θρησκείας και είναι έτοιμοι τώρα να “παντρέψουν” τη χριστιανική θρησκεία με τα SS και τις λεπτομερείς περιγραφές μιας μασονικής στοάς που βρέθηκαν στο σπίτι του χρυσαυγίτη υπαρχηγού Παππά στα Γιάννενα.

Στο κλίμα αυτό ένας Αλβανός έσφαξε με φρικτό τρόπο τον φύλακα των φυλακών γιατί δεν του έδινε άδεια να … φύγει από τις φυλακές. Και στην Αλβανία τον έθαψαν με την αλβανική σημαία στο φέρετρο!

Γιατί; Διότι συνέβη το αδιανόητο στην Ελλάδα. Άνθρωποι του νόμου, δηλαδή φύλακες των φυλακών μπροστά στις κάμερες τον βασάνισαν μέχρι θανάτου για να εκδικηθούν και να στείλουν μήνυμα “τι περιμένει όποιον σφάξει φύλακα”.

Θάνατοι υπήρξαν και στο παρελθόν. Αλλά τέτοια δολοφονία που ήταν βέβαιο ότι θα στείλει τους δράστες στα κελιά που ετοίμαζαν για άλλους έχει προηγούμενο μόνο σε μπανανίες.

Αυτά μόνο σε αφρικανικές και λατινικές μπανανίες γίνονται. Τώρα άρχισαν και στην Ελλάδα.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο Καρέλι δεν συμπεριφέρθηκε σαν άνθρωπος στη ζωή του και ιδιαίτερα στη σφαγή του φύλακα.

Η συμπεριφορά των φυλάκων και μάλιστα ευρισκομένων σε ήρεμη κατάσταση ποια διαφορά έχει;

Και αν δεν πήγαιναν κατηγορούμενοι (μερικοί προφυλακίστηκαν), πώς θα τα πήγαιναν με τη συνείδησή τους στην υπόλοιπη ζωή τους;

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email