ΕΠΙΣΗΜΟ: Ιδού το νέο Lexus NX

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΟ CROSSOVER ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ EVOQUE ΚΑΙ Q5

Με εντυπωσιακό design και εξελιγμένη τεχνολογία η Lexus προετοιμάζεται να δώσει τη δική της απάντηση στην «παρέα» των μεσαίων πολυτελών SUVs, που απαρτίζεται από τα Audi Q5, Volvo XC60, Mercedes GLK, Range Rover Evoque και BMW X3.

Ο σχεδιασμός του νέου crossover είναι άμεσα αναγνωρίσιμος και ταυτόχρονα εντυπωσιακός, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο – και ακριβότερο – RX. Το νέο NX θα διαθέτει τη γνωστή νέα γρίλια της Lexus (οι απόψεις φυσικά για την αισθητική της αρτιότητα είναι υποκειμενικές και διίστανται), ωστόσο το προφίλ του αλλά και το πίσω μέρος με τις έντονες ακμές αλλά και «χαρακιές» μαγνητίζει τα βλέμματα και θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Στη γκάμα των μηχανικών συνόλων η Lexus δεν ετοιμάζει ιδιαίτερες εκπλήξεις, αυτό όμως δεν το λέμε για κακό. Το μοντέλο που εικονίζεται στις φωτογραφίες φέρει την πινακίδα NX 300h, κάτι που συνεπάγεται ότι αποτελεί την υβριδική έκδοση του νέου crossover, διαθέσιμη πιθανότατα με το σύστημα που διατίθεται ήδη στο μεσαίο IS, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα 2.500 κ.εκ. απόδοσης 176 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 141 ίππων για μια συνδυασμένη απόδοση 217 ίππων, ζευγαρωμένο με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η πρωτότυπη μορφή του νέου NX είχε παρουσιαστεί με τούρμπο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων, ωστόσο δεν θα κρατούσαμε την αναπνοή μας για να τον δούμε στην ελληνική αγορά – είναι άλλωστε πάγια τακτική της Lexus στην Ελλάδα να διαθέτει εμπορικά μόνο υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της.

(ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Η Lexus έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου NX και αυτές προστέθηκαν στο άρθρο)

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email