Θετικό μήνυμα Τσίπρα από το λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Tsipras-agiasmos

Του Γιάννη Ντάσκα

Ποιός να το φανταζόταν πριν λίγο μόλις καιρό; Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα είναι άλλος. Σοβαρός-σοβαρός σε όλες τις εκδηλώσεις και ανήμερα των Φώτων εκεί…Στο Μεγάλο Λιμάνι με τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ,τον Μητροπολίτη που αγαπούν να…απεχθάνονται οι μισοί τουλάχιστον, απο εκείνο το  πάλαι ΠΟΤΕ 4%  της “ηρωϊκής εποχής του ΣΥΡΙΖΑ!

Ποιοί νιώθουν κάτι σαν εξανθήματα σήμερα; Εκείνοι οι “μισοί” των συνιστωσών που ονειρεύονταν μια καλύτερη (που δεν υπάρχει)εκδοχή του Μάρξ η του Λένιν σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Ιεράρχες και πολίτες που έβλεπαν στο πρόσωπο του Σεραφείμ έναν “Ιεροεξεταστή” του Τσίπρα;

Είναι πολυμυνηματικού χαρακτήρα  η κάθοδος του Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι για τον εορτασμό των Φώτων.

Επίσης πολυμηνυματικού χαρακτήρα είναι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Λιμάνι μαζί με τον Υπουργό Παιδείας και όλους τους βουλευτές της περιοχής. Πλην μιας…

Ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνησή του απομακρύνει οριστικά το τμήμα εκείνο των συνιστωσών που προκαλούν στο σοβαρό τμήμα των ψηφοφόρων-πολιτών φόβους και ανασφάλεια με την θολο-δήθεν κουλτουριάρικη θεωρία τους.

Θυμηθείτε σ αυτό το σημείο την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου ,κόντρα σε αυτή τη θολοκουλτούρα να παντρευτεί σε μια θεαματική θρησκευτική τελετή ,με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ακριβώς πίσω της στο κέντρο της Εκκλησίας…

Το μήνυμα είναι ακόμα πιο ηχηρό προς το εξωτερικό. Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης να είπε σχηματικά ότι η συγκυβέρνηση έχει τη στήριξη της Γερμανίας και ο Αλέξης Τσίπρας της Αμερικής, αλλά μην το πετάτε στα σκουπίδια…

Όχι μόνο αυτή καθαυτή η δήλωση Τσίπρα με σαφή αναφορά στην Ορθοδοξία και στη Δικαιοσύνη ,αλλά και η ΕΙΚΟΝΑ είναι το κύριο μήνυμα στη Δύση.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προηγούμενος στις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εκλογές ανάμεσα στην ηγεσία της Εκκλησίας, με δήλωση που δεν καθησυχάζει αλλά επιβεβαιώνει την επιλογή για συνεργασία και όχι ρήξη με κάθε πρόσχημα με τη Δύση.

Κέρδος θα είναι για την Ελλάδα αν έχοντας την Αμερικάνικη στήριξη ο Αλέξης Τσίπρας στρίψει και λίγο το χέρι που θα του απλώσει μεθαύριο η Αγκελα Μέρκελ.

Αν εκλεγεί με δυνατό ποσοστό και ο Γιώργος Παπανδρέου ,τότε μια αμερικάνικη στήριξη που θα εξασφάλιζε στην Ελλάδα ένα κούρεμα του χρέους και παραμονή με συμφέροντες όρους στην ευρωζώνη είναι καλοδεχούμενη.

Όλα δείχνουν ότι επιλογή του κ.Τσίπα είναι πάνω κάτω αυτή. Παραμονή στην ευρωζώνη αλλά με πίεση και αμερικάνικες πλάτες, που αυτή τη στιγμή συμφέρουν την Ελλάδα,η οποία πιέζεται ασφυκτικά να γίνει πειραματόζωο και να δοκιμάσουν οι Γερμανοί, πόσο οι Αμερικάνοι θα τους επιτρέψουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μια γερμανοκατούμενη Ένωση.

Οι Αμερικάνοι, δεν έχουν κανένα λόγο να το επιτρέψουν γιατί αυτό απέτρεψαν με την Ελλάδα μπροστάρη σε δυο παγκόσμιους πολέμους.

Δεν θέλουν βέβαια και να καταστρέψουν το ευρώ γιατί στην παγκόσμια οικονομική αγορά η κυριαρχία του δολαρίου στηρίζεται στη σημερινή ισχύ του ευρώ.

Δεν συμφέρει βέβαια στην Ελλάδα να γίνει πειραματόζωο στα χέρια των Αμερικανών, κάτι που ως ένα σημείο το βίωσε με τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες κατέκρινε με σφοδρότητα και στο νέο του βιβλίο ο Γιάννης Βαρουφάκης, συμβουλος του Αλέξη Τσίπρα ,αλλά και μέλος της αμερικάνικης οικονομικής ελίτ στο εξωτερικό.

Δεν κάνουμε ανάλυση σε βάθος. Απλά προσπαθούμε να φωτίσουμε ε πολύ γενική γραμμή το μήνυμα που έστειλε προς τη Δύση σήμερα απο τον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας. Και είναι πολυσήμαντο θετικά.

Ουσιαστική λεπτομέρεια: το άδειασμα της Ρεπούση δεν περνά απαρατήρητο…

Θα επανέλθουμε σύντομα…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail