Ο Πειραιάς βάφτηκε… κόκκινος

Ο Γ. ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΗΧΗΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

mor

Αμφίβολο είναι αν θα υποστηρίξει και ο ίδιος την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, καθώς η ιδρυτική διακήρυξη του αντιπάλου του Γιάννη Μώραλη έδειξε σαρωτική, με πρώτα ονόματα τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Σωκράτη Κόκκαλη και τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο.

Το πολιτιστικό κέντρο Κωσταράκου στα Καμίνια ήταν γεμάτο με… Ολυμπιακό και τα περιθώρια για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ακόμα και αν έχει τη στήριξη των Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Μελισσανίδη στενεύουν απελπιστικά. Τόσο που πολλοί προεξοφλούν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος θα αποσυρθεί ουσιαστικά από τη διεκδίκηση…

Ήταν εκεί ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο υποψήφιος στην περιφέρεια Πέτρος Μαντούβαλος, και εφοπλιστές. Αλλά και ποδοσφαιριστές νυν και πρώην. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο Γιώργος Αμανατίδης, ο Γιώργος Ανατολάκης, που έχει εκλεγεί και βουλευτής με τον ΛΑΟΣ.

Ξάφνιασε η  παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος διαφοροποιείται από την «γραμμή» του κόμματος.

Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του τόνισε ότι όραμά του είναι να γίνει ο Πειραιάς ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον Πειραιά, τη μεγάλη μας αγάπη. Να κάνουμε την υπέρβαση, την ανατροπή. Χρειάζεται πολλή δουλειά και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διαφορά, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύτικες ελπίδες. Ό,τι υποσχεθούμε θα το κάνουμε πράξη, έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Ο Πειραιάς θα βγει νικητής.
Όπως είπε ο κ. Μώραλης, η ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, ο θαλάσσιος τουρισμός, το εμπόριο, η ναυτική εκπαίδευση και όλες οι στεριανές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Πειραιά και των πρωταγωνιστών του διεθνούς εμπορίου και τόνισε ότι στη θάλασσα στηρίζονται οι βασικοί άξονες του προγράμματος του για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης έφερε ως παράδειγμα της δύναμης που, όπως είπε, μπορεί να αποκτήσει ο Πειραιάς στο μέλλον τις μελέτες της Boston Consulting Group οι οποίες επισημαίνουν ότι η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην επιπλέον προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί  να είναι 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ κατ΄έτος.

Όμως, το σημαντικότερο σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο είναι ότι μπορεί να προσθέσει περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον θέσεις εργασίας.

«Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η ανεργία στη χώρα κατά το 1/3 και φυσικά να εξαλειφθεί από τον Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Μώραλης είπε ότι οραματίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και από προγράμματα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα καθώς και από τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στον Πειραιά αλλά και από τις υφιστάμενες που θα υποστηριχθούν, ώστε να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές.

Από την μεριά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε:

«Ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσουμε ένα τίμιο αγώνα για τον Πειραιά. Έχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας, έχουμε πετύχει στις επιχειρήσεις, στις οικογένειές μας. Μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον Πειραιά, τη μεγάλη μας αγάπη.

Να κάνουμε την υπέρβαση, την ανατροπή. Χρειάζεται πολλή δουλειά και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διάφορα, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύτικες ελπίδες. Ό,τι υποσχεθούμε θα το κάνουμε πράξη, έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Ο Πειραιάς θα βγει νικητής».

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail