Το φαγοπότι της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ στη Βουλή

ΔΥΟ ΔΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

panagoulis megaro

Του Γιάννη Ντάσκα

Eξαιρετικά σημαντική είναι η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Στάθης Παναγούλης και ο (δημοσιογράφος) Νάσος Αθανασίου για τα χρέη των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Τα χρέη είναι κοντά στα 200 εκατομμύρια και προοπτική να τα εισπράξουν ποτέ τα δημόσια(τραπεζικά) ταμεία από το ΠΑΣΟΚ του 5% ,αλλά και τη σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει.

Αν ήταν εταιρείες απλών πολιτών θα είχαν κινηθεί όλες οι διαδικασίες ,αλλά και η προσωποκράτηση των υπευθύνων που έβαλαν τις υπογραφές. Οι δυο βουλευτές ρωτούν αν θα ληφθούν μέτρα στις προσωπικές περιουσίες των προέδρων Βενιζέλου και Σαμαρά,κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Προσέξτε τους αριθμούς και θα καταλάβετε γιατί και οι ηγεσίες αυτών των Κομμάτων και γνωστά δημοσιογραφικά συγκροτήματα και μεγαλοδημοσιογράφοι των συγκροτημάτων αυτών σπεύδουν πάντα να συμφωνούν στις…σοϊμπλιές του Σόϊμπλε που (υποτίθεται ότι) δανείζει λεφτά.

Το ΜΕΓΚΑ για να μπορεί να κάνει τις γνωστές άθλιες εκπομπές ο Πρετεντέης και να μας ταϊζουν χόρτο απο το …κάτω Παρτάλι χρωστά κοντά στα 200 εκατομμύρια.Ο ΠΗΓΑΣΟΣ του εθνικού εργολάβου χρωστά κι αυτός και τα πεντε μεγάλα συγκροτήματα τύπου χρωστούν ένα συνολικό ποσό κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ,
Αν προσθέσετε και τα 280 εκατομμύρια που χρωστά το ΜΕΓΚΑ και τα 200 των δυο Κομμάτων,τότε το συνολικό χρέος είναι κοντά στο ένα δις.

Βάλτε και το ένα δις ευρώ περίπου που χαρίστηκε με την 5η ντροπολογία στις τριγωνικές συναλλαγές των πετρελαιοειδών και μια καραμπινάτη κατά τη νομική άποψη παρανομία του τότε «εθνικού εισπράκτορα» και υπολογίστε.

Θα βγαίνατε κυριολεκτικά από τα ρούχα αν γνωρίζατε το τρομακτικό ύψος των μισθών που έχουν οι μεγαλοδημοσιογρλαφοι και τα μεγαλοστελέχη των οργανισμών αυτών,αλλά και των κομμάτων… Αυτών των οργανισμών τα στελέχη είναι που λένε ότι «υπεύθυνα Κόμματα για τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διότι αυτούς θεωρούν σοβαρούς και υπεύθυνους οι Βρυξέλλες και ο Σόϊμπλε».

Φυσικά και γνωρίζει ο χερ Σόϊμπλε την ανευθυνότητα και τα εγκληματικά θαλασσοδάνεια σε αυτά τα συγκροτήματα και μπορεί κανείς να κρίνει την «ηθικολογία» ,την οποία κατήγγειλε ο κΤσίπρας. Μπορείτε να κρίνετε και εσείς την αξία που έχουν τα «κηρύγματα υπευθυνότητας» που κάνουν στελέχη αυτών των συγκροτημάτων προς την κοινή γνώμη.Μπορείτε να αξιολογήσετε το «έργο» των Τομσενοτροϊκανών,όλα αυτά τα χρόνια που έρχονταν,έβλεπαν τα δάνεια να ρέουν στα συγκροτήματα αυτά από τις «διασωσμένες» με δανεικά τράπεζες και τρώγοντας με στελέχη αυτών των συγκροτημάτων ζητούσαν περικοπές των συντάξεων των 700 ευρώ.

Το ποσό που συγκέντρωσαν από τον ΕΝΦΙΑ ήταν φυσικά κατά πολύ μικρότερο των συνολικών δανεικών…
Ουαί ύμιν… Αλήθεια εκείνος ο Οργανισμός της Λίμνης Κωπαίδας,η οποία έπαψε να υπάρχει εδώ και 50 χρόνια λειτουργεί ακόμα; Για να έχουμε ένα ακόμα κριτήριο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας.Έως και το 2013-14 λειτουργούσε…

Y.Γ.Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων της Νέας δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι φυσικά εντελώς ανύποπτα για την διαχείριση των χρημάτων αυτών και βιώνουν πολλοί από αυτούς την ίδια δυστυχία που βιώνουν και άλλα θύματα των περικοπών,αφού και αυτοί τις υφίστανται…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail
  • LUKAS BISTARAKIS

    EEEEEEEEEE PSIT…..FILARAKIA…..
    ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΣΚΑ
    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1970 20 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
    ΣΤΗΝ ΚΩΠΑ Ι ΔΑ.
    ΣΚΑΛΙΖΑ ΤΟ ΒΑΜΠΑΚΙ, ΘΕΡΙΖΑ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΧΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ.
    ΕΤΡΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ…ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ…ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ
    ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ.
    ΟΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΡΝΑΝ,,,ΟΙ Κ Κ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΗΒΕΡΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ..
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ….ΟΣΟ για νεα δημοκρατια και πασοκ δεν υπαρχουν ποια και
    τα λευτα εχουν χαθει για παντα.
    ΜΟΝΟΝ.. [[[[ ]]]]]]]]….[[[ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ]]] μπορει να ΣΟΣ σει την Ελλαδα.
    ΑΥΤΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ.
    ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ
    Γερμανια.