Βελτιωμένος ο καιρός το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

nvg10.500.054.europe2.gif

Γενικά, αίθριος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με λιακάδα και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

 

Συγκεκριμένα, ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται για την Παρασκευή 06/06 και το Σάββατο 07/06, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές. Τοπικές αναπτύξεις νεφών με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου, κυρίως, στις ορεινές περιοχές της Πίνδου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς με τοπική ενίσχυση στα πελάγη.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού την Κυριακή 08/06 με εντονότερη, όμως, ατμοσφαιρική αστάθεια και αποτέλεσμα τις πιο ισχυρές και πιο εκτεταμένες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του απογεύματος σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα 09/06, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο καιρός αναμένεται αίθριος, σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ανεπτυγμένες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους το μεσημέρι στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail