ΔΕΗ – ENERGA (και Θεοί πείθονται…)

ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΡΕΕ... ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! - ΟΙ "ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ"

pylelefdeiptol

Πώς έγιναν τόσα “θαύματα» στο μεγάλο σκάνδαλο της ενέργειας;

Είναι το σκάνδαλο, στο οποίο ιδιωτικές εταιρείες κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη ότι ενθυλάκωσαν κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από τα ταμεία Δήμων και άλλων δημοσίων φορέων και τα ιδιοποιήθηκαν καταθέτοντάς τα σε λογαριασμούς από την Ελβετία ως το Χόνγκ Κόνγκ και την Κύπρο…

Τα Ντοκουμέντα, όπως και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, φέρνουν σήμερα στη δημοσιότητα κρίσιμες ημερομηνίες, αριθμούς λογαριασμών και ονόματα Τραπεζών. Αφορούν την διακίνηση τεραστίων ποσών εκατομμυρίων ευρώ .

Είναι το σκάνδαλο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σοβαρότατες καταγγελίες διά του αρμόδιου τομεάρχη βουλευτή Θανάση Πετράκου, ο οποίος μιλά σε συνέντευξη στα «Ντοκουμέντα» για «το μεγάλο κουκούλωμα που επιχειρείται στο σκάνδαλο».

Προς γενική έκπληξη οι προφυλακισθέντες πρωταγωνιστές αποφυλακίσθηκαν λίγο μετά την προαναγγελία της αποφυλάκισης από ρεπορτάζ μεγάλης εφημερίδας, ο εκδότης της οποίας συνδέθηκε με την υπόθεση και κλήθηκε μάλιστα για μια κρίσιμη κατάθεση.

Το σκάνδαλο άρχισε όταν ο Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του περίφημου «Τίγρη των Επιχειρήσεων» Δημήτρη Μελισσανίδη, έδωσε τη θέση του ουσιαστικά στο νεαρό και πολυπράγμονα Βασίλη Μηλιώνη.

Σε ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το περιοδικό UNFOLLOW έγραψε:

«Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι και οι δυο κρατικές εταιρείες, οι οποίες φεσώνονταν επί μήνες από την AEGEAN POWER (ανήκει στον Όμιλο Μελισσανίδη) δεν είχαν προβεί νωρίτερα σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και αγωγές. Οι κακές γλώσσες που καθόλου δεν τις πιστεύουμε θέλουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να βάζει τις Διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ να καθυστερούν να αναλάβουν δράση. Υπενθυμίζεται ότι υπουργός που προίστατο τότε της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ήταν η φίλη του πρωθυπουργού από το γυμναστήριο Τίνα Μπιρμπίλη. Στη συνέχεια, από τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε δράση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…»

Στο σκάνδαλο πρωταγωνιστεί η ΡΑΕ μέσω κρισίμων αποφάσεων που πήρε αναφορικά με τις εταιρείες AEGEAN POWER και ENERGA POWER.

Κατά τα έγγραφα της ΡΑΕ αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται:

– στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011,

– στις 2 Νοεμβρίου 2011,

– στις 14 Νοεμβρίου 2011

– στις 19 Ιανουαρίου 2012,

– στις 7 Φεβρουαρίου 2012.

Κατά σατανικές συμπτώσεις στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής για το σκάνδαλο αυτό, ακριβώς σε αυτές τις ημερομηνίες αλλάζουν χέρια μέσω off shore εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ!

Το σκάνδαλο άρχισε να αποκαλύπτεται από τον Μάρτιο του 2012 και μέχρι τότε 250 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εισπραχθεί από τις ιδιωτικές αυτές εταιρείες για να πάνε στα δημόσια ταμεία και στους Δήμους όλης της χώρας κατέληξαν σε off shore εταιρείες του εξωτερικού.

Ακριβώς αυτά τα ποσά φέρονται να αλλάζουν χέρια η να «μοιράζονται» την ίδια ημέρα λήψης των κρισίμων αποφάσεων από τη ΡΑΕ και άλλους φορείς ή την επόμενη ημέρα!

Συμπτώσεις τόσο σατανικές;

Η απάντηση θα δοθεί εάν βρεθεί η κατάληξη των χρημάτων και ως σήμερα η Δικαιοσύνη έχει κρίσιμα και σοβαρά κενά και «άγνωστους καταθέτες» εκατομμυρίων και σε off shore εταιρείες που δεν έχουν διακριβωθεί οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.

Οι κορυφαίες εμπλοκές στην υπόθεση είναι δυο:

  1. Μεγαλοεκδότη, ο οποίος κλήθηκε στον ανακριτή να εξηγήσει την ανταλλαγή κρίσιμων μηνυμάτων με τον εκ των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο Αχιλλέα Φλώρο. Τα μηνύματα αφορούσαν παρέμβαση (που σύμφωνα με την κατάθεση του εκδότη δεν έγινε ποτέ) στον Πρωθυπουργό υπέρ της τοποθέτησης του Αχ. Φλώρου σε κορυφαία κρατική θέση στο τομέα που δραστηριοποιούνταν οι αμαρτωλές εταιρείες. Ο ίδιος αυτός Φλώρος φαίνεται να διακινεί ως και 50 εκατομμύρια ευρώ σε μία μόνο ημέρα και μέσα στο κρίσιμο χρονικό διάστημα…
  2. Του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέλαβε λίγο πριν γίνει και πάλι Υπουργός την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, μετά την σκανδαλώδη αποφυλάκισή τους.

ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συνεδριάζει για να καθορίσει εγγυητικές επιστολές για την AEGEAN POWER. Θέμα πολύ καθοριστικό.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Την ίδια ημέρα η εταιρεία ζητεί έγκριση αλλαγής επωνυμίας! Και ο ανακριτής ανακάλυψε ότι δυο ημέρες μετά ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ εμβάστηκε από την εταιρεία HELLAS POWER στη Βουλγαρία.

Στις 2 Νοεμβρίου του 2011 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τροποποιεί την Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου της εταιρείας AEGEAN POWER, Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η τροποποίηση είναι τεράστιο ρουσφέτι γιατί ήδη χρωστούν τεράστια ποσά και θα έπρεπε να έχουν αρχίσει οι συνέπειες εναντίον τους. Κάποιοι ανοιχτά (UNFOLLOW) τους ειρωνεύονται ως «καλοπληρωτές» που παίρνουν και δώρα.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Στις  2 Νοεμβρίου 2011 η ENERGA ενέβασε μέσω της ΜΑΡΦΙΝ στον λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ 9405065162 6242 5200  στην Τράπεζα CLARIDEN LEU AG το ποσό των επτά εκατομμυρίων εκατόν πέντε χιλιάδων (7.105.000) ευρώ. ΕΡΩΤΗΜΑ: τι απέγιναν;

ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Στις 3 Νοεμβρίου, η ίδια εταιρεία μέσω άλλης τράπεζας, της PROΒΑΝΚ, ενέβασε στον ίδιο λογαριασμό της ίδιας Τράπεζας στη Ζυρίχη της Ελβετίας το ποσό των 16.760.000 ευρώ. ΕΡΩΤΗΜΑ: τι απέγιναν;

Στις 3 Νοεμβριου, η ίδια εταιρεία ενέβασε στον ίδιο ελβετικό λογαριασμό μέσω της EUROBANK το ποσό των 176.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα 3/11/2011, η ΗELLAS POWER διά του Χρήστου Μηλιώνη, μεταφέρει αρχικά στην DEUTSCHE BANK (λογαριασμός 0194881428) της Φραγκφούρτης ποσό 2,1 εκατομμυρίων ευρώ και από αυτά την επομένη ημέρα 4/11/2011 μεταφέρονται 1,5 εκατομ ευρώ στο λογαριασμό  με IBAN 58 1875 9000 0104 6130 608 στην τράπεζα EFG BANK στο πριγκιπάτο του Μονακό!

ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί τέτοια πρεμούρα εκείνες τις δυο ημέρες ώστε να κινηθούν αυτά τα χρήματα προς τις κατευθύνσεις αυτές;

Στις 14 Νοεμβρίου 2011, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχωρεί σε ένα ακόμα μεγάλο ρουσφέτι. Αποδέχεται την αλλαγή επωνυμίας της AEGEAN POWER σε HELLAS POWER.

Και αυτό είναι πολύ μεγάλο ρουσφέτι διότι η προηγούμενη εταιρεία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΩΣΕΙ σε όλο το 2011 στη ΔΕΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ το ΔΕΣΜΗΕ, ΔΕΝ είχε αποδώσει  φόρους και τέλη που είχε εισπράξει μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην αλλαγή επωνυμίας χαρακτηρίστηκε ως… θαύμα διότι η ίδια η ΡΑΕ αναφέρει : «…η εταιρεία καθόλη τη διάρκεια του 2011 ήταν ασυνεπής στις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα τη σώρευση του υπέρογκου ποσού των 29.071.800 ευρώ, το οποίο προκαλέι μέγιστη οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ».

Η «λεπτομέρεια» είναι ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του ποσού που ήδη είχαν ενθυλακώσει οι σημερινοί κατηγορούμενοι, αλλά και αυτό είναι τεράστιο.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Στις 14 Νοεμβρίου ή ίδια εταιρεία η ENERGA ενέβασε στον ΙΔΙΟ λογαριασμό της Ελβετίας το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι απέγιναν;

Στις 19 Γενάρη του 2012 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συνεδρίασε με το κρίσιμο θέμα των εγγυητικών επιστολών που ΔΕΝ είχαν δοθεί στον ΔΕΣΜΗΕ και το ύψος των οποίων σύμφωνα με τα έγγραφα της ίδιας της ΡΑΕ θα έπρεπε να φτάνουν στο όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Την επομένη ακριβώς ημέρα, δηλαδή στις 20 Γενάρη του 2012 κατατίθενται στην Τράπεζα HSBC στο μακρινό… Χόνγκ Κόνγκ δώδεκα εκατομμύρια δέκα χιλιάδες εξακόσια ογδόντα (12.010.680) ευρώ.

Μετά 6 ημέρες, στις 26 Γενάρη του 2012, άγνωστος καταθέτει σε αυτό το λογαριασμό άλλα… 15 εκατομμύρια και (προσέξτε τα ψιλά…) χίλια διακόσια (15.001.200) ευρώ!

Οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ και να αναμένετε τη συνέχεια και της δικής μας έρευνας…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail