Θάνατοι και σκάνδαλα στο ελληνικό αρχιπέλαγος

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;

voul

Ένας φύλακας των φυλακών κατακρεουργείται στις άθλιες από πλευράς διαβίωσης και ασφάλειας ελληνικές φυλακές.

Ο δράστης ξυλοκοπείται και πεθαίνει χωρίς περίθαλψη από τα τραύματά του μερικά 24ωρα αργότερα.

Μια δικαστίνα, η Τόνια Ηλία, κατασυκοφαντημένη ως δωρολήπτρια και “πλύστρα” βρόμικου χρήματος αργοπεθαίνει σε ένα σπίτι-μπουντρούμι της κοινωνικής πρόνοιας κοντά στις φυλακές Χάλογουέι του Λονδίνου.

Έλληνες εισαγγελείς γράφουν στους Εγγλέζους, ότι η υπόθεση αυτή της δικαστίνας δεν έχει σχέση με τους… αθωωθέντες συγκατηγορουμένους της, αν και αναφέρεται ρητώς η αθώωση στην Ηλία.

Εκείνη δηλώνει ότι καλύτερα να πεθάνει, παρά να έρθει στις ελληνικές φυλακές για την θυσιάσουν στη δήθεν “τυφλή και δίκαιη Δικαιοσύνη”.

Την ίδια ώρα ο πρώην δικαστής Υπουργός Δικαιοσύνης μοιάζει τρομερά απασχολημένος σε μία χώρα, που προωθεί για παράδειγμα νέες ρυθμίσεις για εξωφρενικά εγκληματικές απαλλαγές ισχυρών του χρήματος από δωροδοκίες.

Ναι, τέτοιες καταγγελίες έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα και τονίζει ότι οι απαλλαγές στο πολυνομοσχέδιο αφορούν ακόμα και τις διαβόητες μίζες των εξοπλιστικών, της ΖΗΜΕΝΣ, κλπ.

Όλα αυτά σε μια χώρα που ισχυρίζεται, ότι κυνηγάει και το τελευταίο ευρώ από τα δημόσια ταμεία, γι” αυτό έχει στις φυλακές και φτωχούς Αγιάννηδες που έπεσαν έξω και χρωστούσαν κάτι ψιλά στο δημόσιο.

Α ναι… Το σπίτι τη Τόνιας Ηλία βγήκε στον πλειστηριασμό για μικροδάνεια των 3.000 ευρώ από τράπεζες.

Μία εξ” αυτών παρουσιάστηκε στον πλειστηριασμό και ζήτησε να πάρει το σπίτι της Τόνιας Ηλία (διαμέρισμα πατρικό στη Νέα Φιλαδέλφεια) για χρέος 1179 ευρώ !

Ναι, τόσα ακριβώς…

Για όλα αυτά ψάχνουμε μέρες τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μας εξηγήσει τις θέσεις τους ή αν απλώς υπουργεύει…

Και δεν απάντησε ποτέ… Φυσικά στη γραμματεία του υπουργού είπαμε αυτά που κάθε αξιοπρεπής θα έλεγε στη θέση μας… Προς το παρόν στα ελληνικά, καθώς τα γαλλικά δεν τα είχαμε, αν και τους έπρεπε, πρόχειρα…

Ελλάδα 2014…

Παρακάτω, η κατάθεση της Τόνιας Ηλία στα βρετανικά διοικητικά δικαστήρια στην οποία αναφέρεται στην αθώωση των συγκατηγορουμένων της:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 2003

 

ΜΕΤΑΞΥ

 

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΗΛΙΑ

ΚΑΙ

(1)  Της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

(2)  Της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΗΛΙΑ

 

Εγώ, η Αντωνία Ηλία, κάτοικος Λονδίνου, οδός ……., καταθέτω τα εξής:

  1. Ο σκοπός αυτής της κατάθεσής μου είναι να εκφράσω επίσημα τη διαμαρτυρία μου για το ότι δεν μου παρέχονται ίσα δικαιώματα και ίσες νομικές ευκαιρίες σε σχέση με αυτές των αντιδίκων μου στην υπόθεσή μου.
  2. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πολύ απλά και ευθέως ότι το έγγραφο με ημερομηνία 3-7-2013 της Ελληνίδας Εισαγγελέως κυρίας Ζαΐρη, που αναφέρει ότι η αθώωση των συγκατηγορουμένων μου, Αθανάσιου Κεχαγιόγλου και Νικολάου Εμμανουηλίδη, δεν αφορά τη δική μου υπόθεση, είναι απόλυτα ψευδές και παραπλανητικό.
  3. Η κυρία Ζαΐρη λέει ψέματα.
  4. Οι δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τους συγκατηγορουμένους μου έχουν έννομες συνέπειες και σε μένα.
  5. Εφόσον οι παραπάνω συγκατηγορούμενοί μου αθωώθηκαν για το αδίκημα της δωροδοκίας που, υποτίθεται ότι διέπραξαν σε σχέση με εμένα, πώς είναι δυνατόν να κατηγορούν εμένα για δωροδοκία; Αυτό σημαίνει, ότι δεν τελέσθηκε ποτέ δωροδοκία.
  6. Πώς, λοιπόν, μπορεί να εμπλέκομαι σε αδικήματα δωροδοκίας, αν αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ; Δεν υφίσταται πλέον καμία κατηγορία διαφθοράς σε βάρος μου και ως προς την κατηγορία της απάτης, δεν είναι πλέον αξιόποινη από το νόμο για μένα, γεγονός το οποίο γνωρίζει η κυρία Ζαΐρη, αλλά ψεύδεται.
  7. Η προκαταρκτική σκέψη του δικαστή θα στηρίζεται κατά τη γνώμη μου στο ψευδές και παραπλανητικό έγγραφο της κυρίας Ζαΐρη με ημερομηνία 3-7-2013. Η απουσία αυτού του εγγράφου συνδέεται άμεσα με την απόφασή σας. Το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος μου αποτελούν μόνο οι δικαστικές αποφάσεις των συγκατηγορουμένων μου.
  8. Το μοναδικό πράγματα που ζητώ από το σεβαστό δικαστήριο, προκειμένου να αποδειχθεί ότι ψεύδεται η κυρία Ζαΐρη, είναι να επιτρέψει τη μετάφραση των αντίστοιχων σελίδων των δικαστικών αποφάσεων των συγκατηγορουμένων μου ή να προσδιορίσει μια σύντομη δικάσιμο για να συζητηθεί μόνο το μοναδικό πέμπτο ένταλμα, που εκκρεμεί σε βάρος μου.

Πιστεύω, ότι τα όσα αναφέρω σε αυτή μου την κατάθεση ανταποκρίνονται πλήρως στην αλήθεια.

 

Υπογραφή                                                               Αντωνία Ηλία

 

Ημερομηνία: 25-3-2014

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail