Θετικά μηνύματα – αρνητικές εικόνες

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

parelasi tsamika

Του Γιάννη Ντάσκα

«Nα φύγει ο λαός μας απο τον εφιάλτη που ζει σήμερα και ο οποίος τον θίγει βαθύτατα» ήταν η κύρια φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αμέσως μετά την παρέλαση στο Σύνταγμα.


«Τίποτα δεν χαρίστηκε στον ελληνικό λαό και πέτυχε την ανεξαρτησία του και την κυριαρχία στον τόπο με αγώνες και θυσίες.Αυτό οδηγεί τα βήματά μας και σήμερα». Ήταν η κύρια φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά.

Μια νέα σημειολογικής σημασίας κίνηση ήταν η πρόσκληση -για πρώτη φορά- του υπουργού Άμυνας της Κύπρου,ο οποίος και παρακολούθησε την παρέλαση,αλλά και έκανε μαζί με τον Ελληνα Υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο δηλώσεις στην κάμερα με ταυτόσημο περιεχόμενο.Δηλαδή τους αγώνες απο κοινού για την ελευθερία και ανεξαρτησία του ενιαίου ελλαδικού-κυπριακού χώρου.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι σήμερα είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας και δεν πρέπει να αποδεχθούμε τίποτα κατώτερο από αυτή την κληρονομιά.
Ακολούθησαν εκδηλώσεις με χορούς,τους οποίους χάλασε βέβαια η βροχή.

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντως έχει ένα θέμα.Μόλις ορκίστηκε έπρεπε να καταθέσει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη.Κατέθεσε υπο συνεχή ,δυνατή βροχή χωρίς ομπρέλα και μπήκε στη Βουλή …παπάκι.
Σήμερα και πάλι κάτω απο βροχή και χωρίς ομπρέλα επιθεώρησε τα αγήματα στον Αγιο Διονύσιο και στο Σύνταγμα και κατέθεσε στεφάνι και πάλι υπο συνεχή βροχή.

Τον ακολούθησαν χωρίς ομπρέλλα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος και έγιναν όλοι…παπάκια.

Πολλοί θεώρησαν ότι το νερό ακολουθεί τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς θυμήθηκαν το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη και το νερό προς την Ρένα Δούρου και τον Προκόπη Παυλόπουλου σε εκείνη την άθλια εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη,ο οποίος με δεδομένη την ηλικία και τα κιλά του απλώς φώναζε έντρομος «οχι μη,όχι μη»…
Πολλοί πάντως σχολίασαν την κακή εικόνα που μετέδιδε η κρατική τηλεόραση απο τους χορούς που ακολούθησαν και προφανώς αυτό έγινε αντιληπτό και έτσι η μετάδοση κράτησε μόλις λίγα λεπτά.
Οι χορευτές που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και προφανώς για την τηλεοπτική προβολή εγκαταλείφθηκαν στη βροχή και η κρατική τηλεόραση μετέδιδε …ντοκιμαντέρ απο Οίτυλο,Αθανάσιο Διάκο και Γαλαξίδι της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα».

Ως να μην γνώριζαν τον καιρό και να μην είχαν την δυνατότητα να οργανώσουν μια συνέχεια της εκδήλωσης, με καλύτερο επίπεδο ,σε κάποιο μεγάλο κλειστό χώρο.

Αναφερόμαστε σε εκείνους που ανέλαβαν να υλοποιήσουν την εκδήλωση και την έκαναν να μοιάζει με τα ..ταρατατζούμ (όχι του Δ.Παπαδημούλη) αλλά των επαρχιακών καναλιών,βασικών υπευθύνων (μαζί με τους τοπικούς άρχοντες-πολιτικούς)για το επίπεδο, στο οποίο κινείται η κοινωνία μας και άρα και η χώρα…

Τα μεγάλα συστημικά κανάλια τις ώρες αυτές ήταν πολύ χειρότερα…Από Τατιάνα και τατιανιές μέχρι Σεφερλή και ταρατατζούμ απο …νυχτάδικα…

Καλές οι …καλές προθέσεις,αλλά χρειάζεται και επίπεδο όταν λειτουργούν εθνικές εμβέλειες για να μην παράγεται το αντίθετο του επιδιωκομένου αποτέλεσμα…

Τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η νέα ηγεσία ήταν θετικά,οι εικόνες που πέρασαν μετά την παρέλαση ήταν αρνητικές(μετάξυ άλλων φτηνιάρικοι διάλογοι για την …καραγκούνα κλπ) και δεν μπορεί να είναι αυτή η Ελλάδα στην κορυφαία της στιγμή εθνικής μνήμης…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail