Πανούσης: Δεν ήταν εν γνώσει μου το έγγραφο

panousis

Σε ανάκληση της επίμαχης διαταγής που αφορούσε το μεταναστευτικό προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα ο υπουργός τόνισε ότι έχει δώσει εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει παραιτήσεις.

«Είδα αυτό το θέμα στη 1 μετά τα μεσάνυχτα σε μία ιστοσελίδα. Κανείς δεν τηλεφώνησε στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε σε «ζούγκλα παραπληροφόρησης»,  με αφορμή το γεγονός ότι παντού, όπως είπε, ακουγόταν ότι το έγγραφο βγήκε στην δημοσιότητα με εντολή Πανούση.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του κειμένου, ο κ. Πανούσης ότι αυτό «απλώς καταγράφει διάσπαρτους νόμους και διατάξεις που ισχύουν αλλά δεν είναι πολιτική». Παράλληλα, αναρωτήθηκε πως μπορεί να υπογράψει ένα έγγραφο από τη στιγμή που δεν έχει εξαγγελθεί ακόμη μεταναστευτική πολιτική και δεν έχει ολοκληρωθεί η σύσταση του υπουργείου. «Η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει ορκιστεί ακόμη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Αντίδραση συνοριοφυλάκων

Οι συνοριοφύλακες δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές αν εφαρμοστεί διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από το κλάδο αλλοδαπών, τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρόεδρος των Ελλήνων Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

«Η διαταγή λέει πως αυτοί που κρατούνται στα κρατητήρια επειδή εισήλθαν παράνομα στη χώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι σε διάστημα έξι μηνών» δήλωσε ο Χαρέλας, ενώ επεσήμανε ότι «ορίζει πως όσοι παράνομοι μετανάστες συλληφθούν θα πρέπει να πηγαίνουν στα κέντρα κράτησης να γίνεται ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα τους δίνεται έγγραφο με το οποίο θα μπορούν να παραμείνουν στην χώρα για ένα μήνα».

Τέλος, πρόσθεσε πως «εάν συλληφθούν μετά το πέρας του ενός μηνός θα τους δίνεται νέο χαρτί με το οποίο θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για ένα εξάμηνο».

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail