«Eίσαι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ με τα λεφτά»

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΣΟΙΜΠΛΕ

tsipras-soimple

Επίσημος «πόλεμος» για τις γερμανικές οφειλές άρχισε στη Βουλή

Του Γιάννη Ντάσκα

«Ο Ιησούς στην επι του όρους ομιλία επετίμησε εκείνους που βλέπουν την ακίδα στο μάτι του άλλου ,αλλά δεν βλέπουν το δοκάρι στο δικό τους μάτι. Δεν δεχόμαστε την ηθικολογία.Δεν δεχόμαστε το ρόλο του μαθητή που σκύβει το κεφάλι σε εκείνον που τον μαλώνει για μη εκπλήρωση υποχρεώσεων.Δεν δεχόμαστε το ρόλο του ηθικολόγου που κουνάει το δάχτυλο.»


Αυτά τόνισε(καθόλου τυχαία η θρησκευτική αναφορά απέναντι στον λεγόμενο γερμανικό προτεσταντισμό…) ο κ.Τσίπρας πριν λίγα λεπτά στην ομιλία του στη Βουλή και ευθέως έβαλε κατά της Γερμανίας για τη μη εκπλήρωση των δικών της υποχρεώσεων,δηλαδή των εκατοντάδων δις ευρώ απο τις γερμανικές οφειλές(κατοχικό δάνειο,χρυσός,αρχαιολογικοί θησαυροί,αποθετικές ζημιές,αποζημιώσεις για φόνους και καταστροφές) προς την Ελλάδα.Οι αποζημιώσεις αυτές αναβάλλονται συνεχώς.Απο την μεν Ελλάδα πάντα διαβεβαιώνει η εκάστοτε κυβέρνηση ότι δεν έχει απεμπολήσει τις διεκδικήσεις της,η δε Γερμανία απαντά αόριστα ότι «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα»

Ο κ. Τσίπρας στην πιο αξιοπρεπή ομιλία που έκανε ποτέ Ελληνας πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές είπε ότι θα πρέπει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για τις οφειλές της.
Τίποτα δεν φαίνεται να γίνεται τυχαία και ο πρωτοφανής εκνευρισμός του Σόϊμπλε( ο χειρότερος από την εποχή του Χίτλερ απέναντι στην Ελλάδα) οφείλεται ακριβώς στη γνώση του ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα διατυπώσει αίτημα καταβολής εκατοντάδων δις ευρώ από τη Γερμανία.

Μια επιτροπή που συνέστησε η προηγούμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε πόρισμα ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 370 δις ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι κατά 205 δις ευρώ μικρότερο από το ποσό που υπολόγισε το Σώμα των Γάλλων Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ως οφειλές της Γερμανίας και κατά 306 δις ευρώ μικρότερο από το ποσό που περιέλαβαν οι TIMES της Νέας Υόρκης σε ρεπορτάζ για τις γερμανικές οφειλές.
Είναι βέβαιο ότι στο θέμα αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση θα ζητήσει και την συνδρομή των ΗΠΑ και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πουν ότι δεν υπάρχουν οφειλές και μάλιστα ύψους εκατοντάδων δις ευρώ. Θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να αναβάλει την διατύπωση του αιτήματος; Θα πιέσουν τη Γερμανία «να βρει ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα και κυρίως συμφωνία στην διαγραφή του ελληνικού χρέους;

Ο κ.Τσίπρας καθόλου τυχαία δεν αναφέρθηκε πριν λίγο στη Βουλή στην διαγραφή του γερμανικού χρέους ,ώστε η Γερμανία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Το κύριο μέρος των διαπραγματεύσεων μόλις αρχίζει και σε αυτό εντάσσεται το μπαράζ των αρνητικών ρεπορτάζ γερμανικών ΜΜΕ,τα οποία σε αντίθεση με πολλά και μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ σπεύδουν να στηρίξουν αυτά που θεωρούν

«εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας»…

Είναι κατά τη γνώμη μας μονόδρομος η υποχώρηση της Γερμανίας,γιατί απλά και αν ακόμα παρασύρει την Ελλάδα σε οικονομικό όλεθρο ,ο κίνδυνος να χαθεί για πάντα η σημερινή μορφή της Ευρώπης και η ίδια να απομονωθεί στην Ευρώπη είναι πιο μεγάλος…

Το μέγα κέρδος είναι ότι καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής όσα ειπώθηκαν για το μέγα εθνικό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και η προεδρία της νεαρότερης προέδρου της ελληνικής Βουλής ήδη κεφαλαιοποιεί χαμένα για δεκαετίες εθνικά κεφάλαια…

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αναχωρεί αύριο για Παρίσι και Βρυξέλλες,όπου θα έχει εξαιρετικής σημασίας συναντήσεις με τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σούλτς (μεσολαβητής με Μέρκελ…) Γιούνκερ ,τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία,αλλά και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο,ο οποίος διατύπωσε τις διαφωνίες του με τους χειρισμούς Βαρουφάκη αλλά και στα 93 του χρόνια δεν έρχεται εύκολα στην Ελλάδα.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail