Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Γιακουμάκη: Πήδηξε από το παράθυρο 50χρονος που εμπλέκεται στο blog της…ντροπής

dioksi

Μετά τον εντοπισμού του πτώματος του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι για το Blog που χωρίς καμία αιδώ καθύβριζαν το νεκρό φοιτητή και όπως ανακοινώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η Δ.Η.Ε ενήργησε άμεσα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο φοιτητών 28 και 25 ετών και ενός σεσημασμένου 50χρονου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος, μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Μάλιστα, ένας εκ των υπόπτων, ένας 50 χρονος, μόλις οι αστυνομικοί τον εντόπισαν αυτός πήδηξε από το παράθυρο!

Στα ίχνη των δραστών

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων.

Από τις απαντήσεις των παραπάνω εταιρειών διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από την Μυτιλήνη.

Ακολούθως, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία,διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκόμενων.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο δύο φοιτητές ηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail