Τσίπρας: Κανένα πρόβλημα ρευστότητας-Ασφαλείς οι καταθέσεις

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΤΥΠΟΥ

Στήριξη σε Βαρουφάκη – “Εσοδα 700 εκ. ευρω από τη φοροδιαφυγή
«Έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου» δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει Τρόικα και το mail Χαρδούβελη».

«Δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα, ως προς τις μεταρρυθμίσεις κατέστη σαφές ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας» τόνισε.

«Στην Αθήνα θα γίνονται αποστολές μόνο για τη συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών» ξεκαθάρισε ο κ.Τσίπρας.

Στο ερώτημα αν ισχύουν οι δεσμεύσεις της προηγουμένης κυβέρνησης, όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, ο πρωθυπουργός απάντησε «και η Μέρκελ και εμείς επαναβεβαιώνουμε το έξης: ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγουμένης κυβέρνησης. Δεν υπάρχει δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα της προηγουμένης συμφωνίας. Αυτά τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν».

«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, θα παρουσιάσουμε τη λίστα μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας».

Ασφαλείς οι καταθέσεις
«Είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στην Ελλάδα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προέτρεψε για «ψυχραιμία» απέναντι στο «κλίμα ανασφάλειας», το οποίο, όπως υποστήριξε, ενδέχεται να καλλιεργηθεί το επόμενο διάστημα.

«Έχουμε έναν θετικό απολογισμό, στα πλαίσια του δυνατού, φεύγουμε πιο αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης και συνεννόησης» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα το ότι «φεύγουμε με ένα πρόγραμμα 2 δισεκατομμμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Εκτιμούμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο μπορούμε να έχουμε έσοδα 700 εκατομμύρια ευρώ από τη φοροδιαφυγή που έχει εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ζεστό το κλίμα στην επταμερή
Σε ερώτηση για το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινοβραδινή επταμερή συνάντηση το χαρακτήρισε «ζεστό και καλό» και τόνισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρουμε σε τι συμφωνούμε και σε τι διαφωνούμε».

Μάλιστα μετέφερε και την άποψη επί του θέματος της Άγκελα Μέρκελ η οποία του είπε «είναι προτιμότερο να συζητάμε μεταξύ μας παρά οι άλλοι για μας».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, έγινε μία συζήτηση για τη διαλεύκανση της διαδικασίας, αναγνωρίζοντας ότι η συζήτηση δεν εισήλθε στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.

Στήριξη σε Βαρουφάκη
«Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «δεν υπήρξε καν νύξη για το θέμα αυτό σε πολιτικό επίπεδο».

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail