Σήμαναν υποχωρήσεις σε Βρυξέλλες-Βερολίνο

ΠΟΝΑΝΕ ΩΡΕ Η ΓΙΑΝΝΗ ΤΑ...ΒΡΑΧΙΑ;

braxia

Του Γιάννη Ντάσκα

Τα …»ρεπορτάζ» απο το εσωτερικό και εξωτερικό έλεγαν ότι πάμε στα βράχια και εκεί θα τσακιστούμε εμείς οι Έλληνες,ενώ οι Ευρωπαίοι και ιδιαιτέρως οι Γερμανοί είναι απλά τα βράχια και δεν θα πάθουν τίποτα.

Ήδη είναι γνωστά τα νέα απο τας Ευρώπας και φαίνεται και στους πιο συντηρητικούς ,ότι οι Ευρωπαίοι,αν θέλουν ευρωπαϊκή ένωση απλά θα υποχωρήσουν.Αν θέλουν ευρωπαϊκή ένωση θα αναγνωρίσουν ότι οι λαοί έχουν λόγο και ΔΕΝ θα διορίσουν την Μέρκελ και τον Ντράγκι υπερυπουργούς και πρωθυπουργούς τους,χωρίς μάλιστα να τους εκλέγουν. Τα δανεικά απλά ΔΕΝ επιστρέφονται αν σπάσει αυτή η ευρωπαϊκή ένωση και ουδείς μπορεί να τα πάρει με το ζόρι.Απλά ΔΕΝ ξαναδανείζουν και διεκδικούν στα διεθνή δικαστήρια τα δανεικά ,όποτε και εάν και εφόσον…

Τότε όμως θα έχουν διαλύσει στην πράξη την ευρωπαϊκή ένωση και αυτό θα είναι το ΜΕΓΑ κέρδος μας.(Φυσικά δεν το υποστηρίζουμε απο την πολιτική θέση του ΚΚΕ,αλλά απο την εθνική θέση των Ελλήνων,του Μίκη Θεοδωράκη κλπ)

Ακριβώς γιαυτό και προς μεγάλη πίκρα του…Πρετεντέρη,του Ψυχάρη,του Θέμου και εχόντων όμοιες απόψεις με τους Ολιγάρχες ,ο Σόϊμπλε για να χρυσώσει το χάπι της υποχώρησης στους Γερμανούς πολίτες(στους ανεγκέφαλους εξ αυτών) δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία Ελλάδα και Γερμανία να ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ μαζί…

Πονάνε ωρέ Πρετεντέρη τα βράχια;Τι λέει αυτός ο τύπος χωρίς να σε ρωτήσει εσένα και άλλους ομοίων απόψεων με σένα;Είναι δυνατόν να μην διαβάζει τα περί βράχων δυνατών. Αρθράρα σου με τα οποία κάνουμε τον καθημερινό μας εμετό; Σαν δε ντρέπεται κοτζάμ Σόίμπλε να κινείται αντίθετα από τη γραμμή Πρετεντέρη-Ολιγαρχών.

Αλήθεια γιατί τόση λύσσα με το θέμα των εξοπλιστικών Καμμένου ο Θέμος,ο ΔΟΛ και μερικοί ακόμα;;Πονάνε για τα ταμεία μας τα κρατικά; έχουν ιδιαίτερες γνώσεις για τα θέματα αυτά;
Αν ισχύσουν αυτά έχει ένας γνωστός και φίλος κάτι καυτούς φακέλους.Ενδιαφέρονται μια και είναι δημοσιογραφάρες βεληνεκούς να διαβάσουν και να αποκαλύψουν;

Διαβάστε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για να δείτε πόσο δίκιο έχουν για τα …βράχια:

Κοινή δήλωση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιουνκέρ και του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρόεδρος Ζ. Κ. Γιουνκέρ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group.

Επικοινωνία με Ολάντ

1.Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση.

2. Μέσω της κοινής δήλωσης του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τοποθετήθηκε με σαφήνεια τόσο στο θέμα της ρύθμισης της αγοράς εργασίας όσο και σε αυτό του συνταξιοδοτικού συστήματος. Υποστηρίζει:

– Ένα σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα,

-Ως βασικό στόχο του συνταξιοδοτικού συστήματος την αποφυγή της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Ευελπιστούμε ότι το νηφάλιο μήνυμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισακουστεί από όλες τις πλευρές.

3. Στο site της Κομισιόν http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-15-4931_en.htm υπάρχει κοινή δήλωση των τριών θεσμών. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο:

European Commission – Statement

Joint statement by the European Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund

Brussels, 06 May 2015

The European Commission, the European Central Bank and the International Monetary Fund share the same objective of helping Greece achieve financial stability and growth.

The institutions continue to work closely together toward that goal.

All three institutions are working hard to achieve concrete progress on 11 May.

STATEMENT/15/4931

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail