Σταδιακή βελτίωση του καιρού αυτή την εβδομάδα

42-5050_temp_ps

Μετά από ένα μακρό διάστημα βροχοπτώσεων και χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών που επηρέασε κυρίως τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ο καιρός αλλάζει πρόσωπο και…φοράει τα ανοιξιάτικά του τις επόμενες ημέρες.

 

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 05/05 και την Τρίτη 06/05 τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στα ανατολικά της χώρας, ενώ ανεπτυγμένες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά ηπειρωτικά προς το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων. Σποραδικές βροχές αναμένονται, επίσης, το βράδυ της Δευτέρας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί, μετρίων εντάσεων, ενώ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί, μέτριοι με ενίσχυση προς το βράδυ της Τρίτης. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Περαιτέρω βελτίωση αναμένεται την Τετάρτη 07/05 και την Πέμπτη 08/05, με σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, αραιές νεφώσεις και εξασθένιση των ανέμων. Τοπικές αναπτύξεις θα σημειωθούν κατά το μεσημέρι στην Πίνδο και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο της τάξης των 2-3 βαθμών Κελσίου.

 

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email