Έρχονται βόμβες για ηχηρά ονόματα της εξουσίας

Ο "ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ" ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ... ΕΚΔΙΔΕΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ziglianaksim

Mε τα μούτρα στη συγγραφή βιβλίου με το οποίο εξαπολύει νέες βόμβες έπεσε ο Νίκος Ζήγρας.

Ο μόνος από την παρέα Άκη Τσοχατζόπουλου που είχε φιλότιμο να κάνει παραδοχές και αποκαλύψεις για πράξεις και πρόσωπα που επί χρόνια είχαν επιδοθεί στη λεηλασία της χώρας, προαναγγέλλει μέσω της “Καθημερινής” το βιβλίο και τον τρόπο των… παραβολών με τις οποίες θα μιλήσει για Φαρισαίους, για οικονομικά θαύματα, για “Αντουανέτες”, γενικά για τις πόρνες της πολιτικής και του χρήματος.

Σύμφωνα με άριστες πληροφορίες μας ο Νίκος Ζήγρας συνεργάζεται σε βάθος και επί μεγάλο διάστημα με παράγοντες που επιδιώκουν την αποκάλυψη και όχι την συγκάλυψη της περιόδου της μεγάλης λεηλασίας και σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά για τα δίκτυα που ασκούν οικονομική αφαίμαξη στη χώρα, αλλά έχουν απλώσει και δίκτυα ελέγχου απο το εξωτερικό.

Ο Νίκος Ζήγρας είναι από εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράξεις που μπορούν να αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας εάν αποκαλυφθούν.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του:

«Ανήκω σε ένα παρελθόν που αποδεχόταν τη διαφθορά, τη θεωρούσε μάλιστα μαγκιά».

Το βιβλίο του ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως τη «συνειδησιακή συνέχεια της πρώτης ειλικρινούς μαραθώνιας απολογίας του», όταν αισθάνθηκε προδομένος από τη στάση του ξαδέρφου του και πείστηκε από τον δικηγόρο του να ομολογήσει τα όσα παράνομα είχαν γίνει εν γνώσει του.

Έβγαλα την αλήθεια από μέσα μου, ελευθερώθηκα… Τώρα θέλω να γράψω μια ιστορία φανταστική, χωρίς να πρέπει κάτι να θυμηθώ, χωρίς να πρέπει να εξηγήσω, χωρίς να πρέπει να απολογηθώ», ξεκαθαρίζει στην εισαγωγή.

Τα ονόματα που χρησιμοποιεί στο βιβλίο έχουν μηνυματικό και φυσικά αποκαλυτπικό χαρακτήρα και ας κάνει λόγο για μυθιστόρημα: η «Άνγκελα» είναι η πρώην Γερμανίδα σύζυγος του Άκη και η «Αντουανέτα» η Βίκυ Σταμάτη με τις περίφημες προκλήσεις χλιδής στο Παρίσι και αλλαχού. Ο πρόεδρος της παράταξης και μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο «Μίμης», δηλαδή ο σύζυγος της Μιμής, ο επόμενος πρωθυπουργός είναι ο «Γερμανός», λόγω της αφοσίωσής του στη Γερμανία, την οποία υπηρετεί από νευραλγικές θέσεις και ο αδελφός του Σπύρος Σημίτης, ενώ υπουργοί είναι μεταξύ άλλων: ο «Λόλας», δηλαδή ο Κώστας Λαλιώτης, που «δεν θα διαπρέψει ως οδοντίατρος, αλλά ως υπουργός Κατασκευών», ο «σεβάσμιος και αξιοσέβαστος κ. Μπόρνας με το μαύρο μούσι», ο «Σκαρπίνης» και άλλοι.

Ο Νίκος  Ζήγρας αποκαλύπτει ότι η πρώτη ισχυρή κόντρα με τον εξάδελφό του Άκη ήρθε με τον περίφημο χλιδάτο γάμο στο Παρίσι και αυτό επιβεβαιώνει τον κανόνα κατά τον οποίο αρκετοί επώνυμοι κάποια στιγμή ζαλίζονται στο καλάμι της εξουσίας και θεωρούν οτι το χρήμα που έκλεψαν ατιμωρητί είναι διαβατήριο για κάθε είδους αθλιότητα. Έχουν την πίστη ότι και η αθλιότητα θα περάσει… θετικά στην Ιστορία…

«Είσαι τρελός;», λέει ότι του είχε πει. «Πάμε στη Θεσσαλονίκη να σουβλίσουμε 300 αρνιά και να φέρουμε νταούλια, και μια ζωή θα βγαίνεις βουλευτής».

Ο Τσοχατζόπουλος όμως ήταν ανένδοτος: «Είναι επιθυμία ζωής». «Η σχέση μας δεν ήταν ποτέ η ίδια μετά τον γάμο αυτό», ομολογεί ο Ζήγρας.

Ετοιμαστείτε να μάθετε από το βιβλίο όσα υποψιάζεστε αλλά και πολλά άλλα που θα σας αφήσουν άφωνους…

(Με πληροφορίες από «Καθημερινή»)

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail