ΔΕΙΤΕ: «Αόρατο» αυτοκίνητο από τη Land Rover

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ DISCOVERY

Πρωταπριλιά; Όχι.

Η Land Rover βρίσκεται στο «παρά πέντε» της παρουσίασης της ολοκαίνουριας γενιάς Discovery και ανακοίνωσε τη νέα της τεχνολογία Transparent Bonnet – ελληνιστί, «αόρατο καπώ». Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το επαναστατικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από κάμερες τοποθετημένες σε συγκεκριμένα σημεία στη μπροστινή γρίλια, οι οποίες προβάλλουν σε ένα εξελιγμένο head up display ό,τι υπάρχει κάτω από το καπώ και δεν μπορεί να το δει ο οδηγός.

Το αποτέλεσμα είναι ότι από την οπτική του οδηγού, το καπώ φαίνεται σαν αόρατο, καθώς είναι ξεκάθαρα ορατό το έδαφος στο οποίο πατά το όχημα, σαν προβολή σε κινηματογράφο. Τα οφέλη δεν περιορίζονται μόνο σε όσους οδηγούν το αυτοκίνητο εκτός δρόμου (κάτι που διασφαλίζει ότι εμπόδια όπως πέτρες ή ξύλα είναι ορατά στον οδηγό), αλλά ακόμα και σε πάρκινγκ ή άλλα σημεία όπου η ανεμπόδιστη θέαση από τη θέση του οδηγού είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το Transparent Bonnet είναι ένα μόνο από τα παραδείγματα επαναστατικής τεχνολογίας που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη σχεδιαστική σπουδή του νέου Discovery στην έκθεση αυτοκινήτου, που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης εντός του έτους.

Φαίνεται, εν τέλει, πως αν δεν πρόκειται για καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο, υπάρχει ελπίδα ακόμα και για το… ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail