Γερμανοί υπέρ Ελλάδας-Έλληνας υπέρ Γερμανίας!

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ...

katoxi merkel soimple

Του Γιάννη Ντάσκα

Αδιανόητο κατά την άποψή μας, αλλά και αναδεικνύει γιατί τα ΝΕΑ πέρα από την ειδική κατεύθυνση παραμένουν μεγάλη εφημερίδα.

Στην ίδια σελίδα καταφέρνουν και κάνουν μεν σωστή δημοσιογραφία αλλά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον καθηγητή του πανεπιστημίου HULL στη Βρετανία Τζεβελέκο. Δεν γνωρίζουμε το πανεπιστήμιο, δεν έχουμε θαμπωθεί δα και από περγαμηνές του εν πάσει περιπτώσει όμως, στη νομική αυτού του πανεπιστημίου διδάσκει ο εν λόγω Τζεβελέκος.
Με το άρθρο του στα ΝΕΑ μας λέει να μην τολμήσουμε να εγείρουμε δικαστικά θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, διότι έχουμε τόσο άδικο, ώστε θα μας πάρουν και τα σώβρακα οι Γερμανοί στο Δικαστήριο της Χάγης…
Πως τον εκθέτουν τα ΝΕΑ;
Στην ίδια σελίδα έχουν ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ με τις απόψεις Γερμανών. Είναι επιφανείς Γερμανοί. Πρώτα-πρώτα το κοινοβουλευτικό κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία. Αυτό ήδη έχει λάβει θέση και λέει ότι οι Γερμανοί χρωστούν οπωσδήποτε και πρέπει να πληρώσουν το κατοχικό δάνειο, διότι αυτό έχει και τυπικές συμβάσεις,είναι τουλάχιστον 11 δις ευρώ και η Γερμανία δεν έχει το δίκαιο με το μέρος της.
Λέξη γαυτό ο εν λόγω καθηγητής Τζεβελέκος.
Στη συνέχεια φιλοξενούν την άποψη δυο καθηγητών. Του Γερμανού καθηγητή στο γνωστότερο ακόμα πανεπιστήμιο της Βρέμης Φίσερ- Λεσκανό ο οποίος όχι μόνο υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί χρωστούν το κατοχικό δάνειο αλλά ότι έχουν ανίσχυρα επιχειρήματα για το θέμα των αποζημιώσεων και δεν καλύπτονται από καμία νομική συνθήκη του παρελθόντος!!!
Πού τα είπε ο κ.Φίσερ-Λεσκάνο;
Στην γερμανική εκπομπή Kontraste του μεγάλου γερμανικού καναλιού ARD.Του ίδιου που είχε παρουσιάσει ένα τεράστιο σε χρόνο και καταπληκτικό ρεπορτάζ για τα άδικα κέρδη της Γερμανίας από την ελληνική κρίση.
Θυμίζουμε ότι το συμβούλιο οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γαλλικής κυβέρνησης επί Σαρκοζί, είχε υπολογίσει με μελέτη τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα στα 576 δις και αυτό το είχε παρουσιάσει δημόσια και επίσημα ο επικεφαλής του κ. Ντελπλά.
Ο δικός μας Τζεβελέκος μας λέει να μην κουνηθούμε γιατί το δικαστήριο της Χάγης είχε απορρίψει παρόμοιο θέμα της Ιταλίας στο οποίο θέμα είχε παρέμβει και η Ελλάδα. Άρα έχουμε δεδικασμένο. Φυσικά και δεν είναι έτσι γιατί έχει τεράστια σημασία ποια στοιχεία έκρινε εκείνο το δικαστήριο και ποια θα κρίνει το ίδιο δικαστήριο ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Ακόμα και ο Άρειος Πάγος αλλάζει δική του απόφαση στην ΙΔΙΑ υπόθεση εάν υπάρξουν ενώπιόν του άλλα στοιχεία.
Στην δική μας υπόθεση είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα υπάρξουν εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Είναι νομικά επιπόλαιη η άποψη του κ. Τζεβελέκου ή μήπως κινείται στην ίδια γραμμή της πρόκλησης φόβου με διάφορους άλλους τύπους εντός και εκτός Ελλάδας;
Και μόνο ο διεθνής θόρυβος για το θέμα θα δώσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΗΘΙΚΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ στην Ελλάδα και θα πλήξει τη Γερμανία,ίσως και σε σημείο να αναγκαστεί να παραδεχθεί τις οφειλές και να μην επιλέξει να κρυφτεί πίσω από τυπικά τερτίπια περί παραγραφών και ερμηνειών… Ο εν λόγω Τζεβελέκος κάνει και το ανοσιούργημα να μας θέσει δίλημμα ότι με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ των θυμάτων είναι προσβολή στο θύματα!!!
Δεν είναι αισχρό επιχείρημα;
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail