«Δεν υποχωρεί η Ελλάδα κι ας χτυπούν αλύπητα!»

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...

baroufakis stratoulis

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

« Έχουν συνηθίσει την Ελλάδα ως προτεκτοράτο, δεν αναγνωρίζουν ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει δικό της πρόγραμμα και εκβιάζουν να υπογράψουμε τα μέτρα που εκείνοι έχουν αποφασίσει. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί κι άλλο. Δεν θα κάνουμε πίσω στις 100 δόσεις, όπως ζήτησαν κάποιοι στη Ρίγα από τον κ .Βαρουφάκη. Προσπαθούν να μας επιβάλλουν μέτρα όπως αυτά για να μην μπορούμε να έχουμε εισπράξεις καθόλου και έτσι οδηγώντας τη χώρα σε οικονομική ασφυξία να την υποχρεώσουν να υπογράψει νέο μνημόνιο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί εισπράττουμε ήδη χρήματα καλά από αυτά τα μέτρα. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά σε κράτος ισότιμο,αλλά μας θεωρούν μπανανία».

Αυτά είπε μέσες-άκρες ο Υπουργός Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος της «Αριστερής Πλατφόρμας» (Λαφαζάνης) του ΣΥΡΙΖΑ. Ορθά-κοφτά ο κ. Στρατούλης είπε ότι μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μπορεί να υπάρξει για τα θύματα της Ελλάδας και όχι λύσεις από τεχνικά κλιμάκια και είπε αν δεν λυθεί το θέμα ακόμα και σε έκτακτη σύνοδο κορυφής τότε θα γίνει δημοψήφισμα, το οποίο, όμως δεν φαίνεται πιθανό γιατί θα υπάρξει λύση.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι δεν πρέπει να αξιολογούμε την Μέρκελ ως φίλη η εχθρό, αλλά να κοιτάμε τα κοινά μας συμφέροντα. Πάντως είπε ότι η πολιτική της γερμανικής ελίτ που κυβερνάει σήμερα και δίνει γραμμή στην Ευρώπη είναι η πολιτική αιώνιας λιτότητας ,κάτι που δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση η «αριστερή κυβέρνηση που εκλέχθηκε στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης.»

Κατηγορηματικά είπε ότι δεν θα υποχωρήσει ως υπουργός, αλλά και η κυβέρνηση σε τίποτα γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει συμφωνία. Αλλιώς θα θεωρήσουν ότι είμαστε έτοιμοι να μας υποτάξουν πλήρως και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Από όσα είπε ο κ. Στρατούλης σήμερα φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει στην εφεδρεία κάποια λύση για την περίπτωση που οι απεχθείς εκπρόσωποι των δανειστών Ντάϊσνεμπλουμ και Ντράγκι οδηγήσουν την χώρα μας σε «αδυναμία πληρωμής εντός του ευρώ», όπως δήλωσε χθες πονηρά και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ο Ντάϊσνεμπλουμ, στον οποίο ο κ. Στρατούλης συνέστησε να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας,γιατί έχει θεσμικό ρόλο.

Από όσα είπε ο κ.Στρατούλης προέκυψε ότι η κυβέρνηση θεωρεί οτι βρίσκεται στην τελευταία πράξη ενός στυγνού εκβιασμού με εντός και εκτός ελλάδας συνεργάτες των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται , προφανώς, και η οργανωμένη επίθεση στον υπουργό Οικονονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο κάποιοι περίμεναν οργανωμένοι, σαν έτοιμοι από καιρό στα Εξάρχεια!!!

Την επίθεση «από τα Αριστερά» (σ.σ. εντελώς ακατανόητη τη στιγμή που ο Βαρουφάκης χτυπιέται τρομερά από τα δεξιά της ευρωπαϊκής και εγχώριας ελίτ…) καταδίκασε με σκληρή γλώσσα, αλλά και αρκετά υπαινικτική ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Χθες ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ μέσα από ομοβροντία επιθέσεων απαξιωτικού χαρακτήρα κατά του Νίκου Παππά, αρμόδιου υπουργού και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η εγχώρια και ευρωπαϊκή ελίτ που διαφεντεύει τη χώρα με όρους μπανανίας τα τελευταία 40 χρόνια θα κάνει το παν για να μην εφαρμοστεί ο νόμος αυτός γιατί θα χάσει το κύριο όπλο της προπαγάνδας που ασκεί σήμερα με αισχρούς όρους. Αλλά και το όπλο της πρόκλησης «κλίματος« και πανικού με δηλώσεις σαν των Ευρωπαίων αξιωματούχων, επιθέσεις σαν αυτές στον Βαρουφάκη κλπ.

Ο κ. Βαρουφάκης σε δηλώσεις του αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για την επίθεση εναντίον του και περιέγραψε πως ΔΕΝ έφυγε και ΔΕΝ υποχώρησε,καθώς στόχος ήταν όχι να τον χτυπήσουν ,αλλά να τον εξευτελίσουν. Η σύζυγος του (προς τιμήν της) μπήκε ανάμεσα,αγκαλιάζοντάς τον και αναγκάζοντάς τους να χτυπήσουν πρώτα εκείνη,κάτι που δεν έκαναν φυσικά.

Ο κ. Βαρουφάκης έφυγε κανονικά με τη μηχανή του αφήνοντας να τρέχει η σκέψη πως γίνεται να έχουν τον ΙΔΙΟ στόχο τα σκληρότερα δεξιά κέντρα της Ευρώπης και της Ελλάδας και ορισμένοι αντιεξουσιαστές;

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail