Μερικοί άθλιοι Έλληνες που δεν βάζουν μυαλό…

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ "ΦΤΩΧΩΝ" ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ "ΛΑΒΡΑΚΙΑ"

spyr1

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρίς Σπύρου έστειλε μία επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνοαμερικανική ομογένεια μαζεύει εκατομμύρια δολάρια τα οποία θέλει να διαθέσει σε Ελληνες φτωχούς και άπορους.

Και του ζητούσε το εξής: “Δώστε μας επίσημα κ. Υπουργέ τον κατάλογο των Ελλήνων στους οποίους διανεμήθηκε το ένα δις ευρώ ως επίδομα αλληλεγγύης από την Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου τον Γενάρη του 2010 και από αυτό τον κατάλογο να επιλέξουμε τους πιο αδύναμους να αναλάβει η ομογένεια να τους βοηθά οικονομικά σε τακτική βάση, ώστε έτσι να βοηθηθεί και το κρατικό ταμείο”.

Χθες επικοινωνήσαμε μαζί του αν έλαβε απάντηση. Μας είπε ότι ακόμα την περιμένει…

Την αθλιότητα της μη απάντησης την έχουμε ξαναγράψει δημόσια. Γιατί δεν απαντούν; Γιατί πρέπει να πάνε στον… Εισαγγελέα και πολλοί από αυτούς που πήραν το επίδομα και αυτοί που χωρίς έλεγχο το έδωσαν. Διότι πολλοί από αυτούς που το πήραν είναι μηχανικοί με πισίνες, επιχειρηματίες με θέρετρα,κλπ. Απλά αυτά φαίνονται να ανήκουν σε οφ σόρ και οι ίδιοι είναι καταγεγραμμένοι ως φτωχοί.

Γιατί επικοινωνήσαμε χθες πάλι μαζί του;

Με αφορμή τις πληροφορίες που ήρθαν από το Υπουργείο Οικονομικών και δείχνουν το άθλιο επίπεδο ορισμένων Ελλήνων.

Ιδού πως κατέγραψε τις πληροφορίες αυτές η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ»:

 “…ορισμένες από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους του Υπουργείου Οικονομικών είναι οι εξής:

- ζευγάρι με οικογενειακό εισόδημα 102.000, που διαμένει σε σπίτι 230 τ.μ. και διαθέτει ακίνητη περιουσία 2,3 εκατομμυρίων

- πενταμελής οικογένεια από την Καλλιθέα με εισόδημα από τόκους 50.000 τον χρόνο, εισόδημα από εργασία 110.000 ευρώ και περιουσία 540.000 ευρώ, η οποία διεκδίκησε το επίδομα των 996 ευρώ

- τετραμελής οικογένεια από το Π. Φάληρο η οποία έκανε αίτηση ενώ έχει στην κατοχή της ακίνητη περιουσία 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και ετήσιο εισόδημα 90.000 ευρώ

- είχαν στην κατοχή τους ένα σκάφος 10 μέτρων αξίας 230.000 ευρώ, αλλά έκαναν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

- τετραμελής οικογένεια από την Κηφισιά με δύο ακίνητα αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ και πισίνα επιχείρησε να πάρει το επίδομα των 500 ευρώ

- κάτοικος του Νέου Ηρακλείου δήλωσε εισόδημα 335.000 ευρώ, έχει επιπλέον εισόδημα από καταθέσεις 15.000 ευρώ τον χρόνο και η αξία της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει αγγίζει τα 310.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, από το σύνολο των αιτήσεων μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης είχαν πάρει έγκριση οι 85.000, με τους δικαιούχους να μοιράζονται 65 εκατ. ευρώ, ενώ 130.000 έχουν απορριφθεί και 130.000 βρίσκονται σε αναμονή ελέγχου.

Αναμένεται διεύρυνση δικαιούχων

Πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αυξήσει το εισοδηματικό όριο από τα 6.000 στα 6.500 ευρώ μειώνοντας ταυτόχρονα το επίδομα των 500 ευρώ (όσο αυξάνεται το εισόδημα, τόσο θα μειώνεται το επίδομα). Η διόρθωση αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα και θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο περί τα 30 εκατ. ευρώ. Επίσης, μετά το τέλος της υποβολής των αιτήσεων και εφόσον έχουν περισσέψει χρήματα από το συνολικό ποσό των 525 εκατ. ευρώ, το οικονομικό επιτελείο θα εντοπίσει τις οικογένειες εκείνες που με βάση πλέον τις δηλώσεις του 2014 (εισοδήματα 2013) χρειάζονται πραγματικά το κοινωνικό μέρισμα.»

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email